Techniek en innovatie.

Als u veel in uw bus rijdt, kan het voorkomen dat u moet inparkeren op kleine plekjes, door smalle straatjes moet rijden of dat u vaak in de file staat. Speciaal daarvoor zijn er assistentie- en veiligheidssystemen die u helpen. Bekijk hier innovaties en technieken van Volkswagen Bedrijfswagens die u helpen om het autorijden aangenamer en veiliger te maken.

Assistentiesystemen.

Side Assist.

Met Side Assist (zijflankbescherming) manoeuvreert u moeiteloos langs een smalle doorgang. Het systeem houdt de zijkanten van de auto in de gaten en geeft visuele en/of audiowaarschuwingen indien de auto te dicht bij paaltjes, muren of voetgangers komt. Het systeem is als het ware een virtuele sidebar en helpt u om schades te voorkomen en kosten te besparen.
TR | CRTrailer Assist.

Trailer Assist helpt u bij het achteruitrijden en inparkeren met een aanhanger. Een camera achter de bedrijfswagen herkent een aanhangwagen. Met de verstelknop van de buitenspiegel geeft u de gewenste hoek of richting aan. De elektromechanische stuurinrichting voert vervolgens volautomatisch de juiste stuurbewegingen uit. De bestuurder hoeft alleen gas te geven of te remmen.
CRAdaptive Cruise Control.

Adaptive Cruise Control houdt uw ingestelde snelheid én de afstand tot uw voorligger in de gaten. De radarsensor past de snelheid van uw bedrijfswagen automatisch aan. In combinatie met automatische transmissie kan het systeem u zelfs volledig tot stilstand brengen. Het systeem is als het ware een intelligente Cruise Control en maakt het rijden nog comfortabeler.
CA | TR | CR


Lane Assist.

Lane Assist houdt uw bedrijfswagen binnen zijn rijstrook. Vanaf 65 kilometer per uur scant een camera in de binnenspiegel de markeringen op de weg. Wanneer de bestuurder is afgeleid en de baan dreigt te verlaten, denkt Lane Assist vooruit. Het systeem stuurt de auto dan weer in de juiste richting. Het systeem verhoogt het rijcomfort en de veiligheid.
CR


Rear Traffic Alert.

Het manoeuvreren, zeker in drukke binnensteden, met een grote bestelwagen is uitdagend. Rear Traffic Alert helpt u bij het achteruitrijden. Het systeem geeft een waarschuwingssignaal indien een andere auto of fietser achterlangs kruist tijdens het achteruitrijden. Als u niet reageert, kan het systeem een ongeval (of de mogelijke gevolgen daarvan) beperken door te remmen.
CR


Side Wind Assist.

Side Wind Assist compenseert (sterke) zijwind aan de hand van een gerichte remingreep. Side Wind Assist helpt ongelukken te voorkomen en verhoogt daarmee uw veiligheid.
CR
Park Assist.

Park Assist helpt u met inparkeren en voorkomt kleine schades. Bijna alles gaat zonder handen. U hoeft alleen zelf de juiste versnelling te selecteren en het gas en de rem te bedienen. Eén druk op de knop en het systeem detecteert automatisch, aan de hand van sensoren voor- en achter op het voertuig, de ruimte bij fileparkeren en stuurt zelfstandig in en uit.
CA | CR Light Assist.

Dit systeem schakelt automatisch grootlicht uit als er voor- of tegenliggers zijn, om te voorkomen dat deze verblind worden. Boven de 60 km/u en bij volledige duisternis schakelt het systeem automatisch grootlicht in. 
TR | CR | AM


Veiligheidssystemen.

Multi Collision Brake.

Met deze functie wordt na een aanrijding automatisch geremd om verdere aanrijdingen te voorkomen. Na een korte vertraging remt het voertuig gefaseerd af tot 10 km per uur. De bestuurder kan het remmen op ieder moment weer overnemen. 
CA | TR | CR | AM
Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.