Onderhoud elektrische bedrijfswagen

Onderhoud elektrische bedrijfswagen
Net even anders dan anders

Onderhoud elektrische bedrijfswagen
Net even anders dan anders

Dat ook elektrische bedrijfswagens onderhoud nodig hebben, is logisch. Maar wat is het verschil met een bus die op brandstof rijdt? Hoe zit het met de APK, de software en de accu? Eén ding is zeker: elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart ook op onderhoudskosten.

Onderhoud elektrische bedrijfswagens. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

Wat maakt onderhoud aan een elektrische bedrijfswagens anders?

Elektrisch vs brandstof

Onder de motorkap zit een elektrische bus eigenlijk niet zo ingewikkeld in elkaar. Er zijn grofweg drie onderdelen: de elektromotor, de omvormer en de lader. Het aantal onderdelen dat geïnspecteerd moet worden tijdens onderhoud is een stuk minder dan bij een bus met een brandstofmotor die veel meer bewegende, slijtagegevoelige onderdelen heeft. Wat bij een elektrische bus relatief snel slijt zijn de banden, hoewel dit sterk afhankelijk is van je rijgedrag. Snel optrekken, is snel slijten

APK

Net zoals elke andere bedrijfswagen moet ook een elektrische bus naar de APK-keuring, alleen verschilt de regelmaat van een bedrijfswagen met een dieselmotor. De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat je voertuig zo veilig mogelijk kan rijden. Een APK voor een elektrische bedrijfswagen bestaat uit een keuring van de remmen, werking van de gordels, schokdempers, banden, verlichting, stuurinrichting, wielophanging, het oplaadsysteem en de hoogvoltaccu.

Onderhoudsbeurt software

Hoewel je bedrijfswagen minder vaak naar de garage hoeft, heeft de software van je elektrische bus regelmatig onderhoud nodig. Deze updates verhogen de functionaliteit en werking van de digitale systemen. Dit gaat nagenoeg altijd automatisch ‘over-the-air’. Dus op afstand via internet. Op een moment dat jou het beste uitkomt, bijvoorbeeld 's nachts.

Specialistisch werk

Onze elektrische bedrijfswagens hebben een lithium-ion-accu waarop standaard 8 jaar (of 160.000 kilometer) fabrieksgarantie zit. De voorwaarde is wel dat de auto volgens fabrieksvoorschriften is onderhouden. Het onderhoud van elektrische auto’s is anders dan bij brandstof auto’s. Daarom krijgen onze monteurs speciale trainingen om te mogen werken aan elektrische auto’s. Op zoek naar een dealer voor het onderhoud van je elektrische bedrijfswagen?

Kosten elektrische bedrijfswagen

Een elektrische bus heeft 35 procent minder onderhoudskosten dan bij een bus met brandstofmotor. Bij de ID. Buzz Cargo hoef je je daar sowieso voorlopig niet druk over te maken, want de eerste zeven jaar onderhoud bij je dealer zijn inbegrepen. Hoe het met de andere kosten zit? Alle ins en outs over de financiële kant van een elektrische bedrijfswagen lees je op de speciale kostenpagina.

Plan direct online je afspraak

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut.
Kies het gewenste moment voor jou en je onderneming!

De voordelen van onze Altijd Door Service

Omdat een buitengewone bedrijfswagen buitengewone service verdient. Omdat je een hekel hebt aan verrassingen die geld kosten. En… omdat je gewoon zonder zorgen de weg op wilt. Daarom krijg je nu 2 jaar garantie op onderhoud en zelfs 4 jaar reparatiegarantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden. Dat betekent heel lang, heel relaxed rijden, zolang jij je bedrijfswagen volgens fabrieksvoorschrift bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer laat onderhouden. Dus is er iets met je Volkswagen? Wij lossen het op.

4 jaar garantie op reparaties. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

  • Profiteer van 2 jaar garantie op onderhoud en 4 jaar garantie op reparaties
  • Tot wel 12 jaar garantie op de carrosserie
  • Voorwaarde: onderhoud bij Volkswagen Bedrijfswagen dealer
  • Reparatie door Volkswagen experts
  • Extra: gratis pechhulp in bijna heel Europa, ook in je eigen woonplaats

Bekijk de garantievoorwaarden