Volkswagen Bedrijfswagens Software-updates

Software-updates

Profiteer van regelmatige updates voor je Volkswagen bedrijfswagen

Software-updates zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je Volkswagen bedrijfswagen up-to-date blijft. Je vindt op deze pagina actuele informatie over de nieuwste software-updates en je kunt meer lezen over eerdere updates. Afhankelijk van het model worden een aantal updates aangeboden als een systeemupdate terwijl andere updates door de Volkswagen Bedrijfswagens dealer moeten worden uitgevoerd. Wat je moet doen en hoe het werkt wordt bij iedere update vermeld. 

Jouw voordelen

Wij brengen updates uit die ervoor zorgen dat je Volkswagen bedrijfswagen ook na de aanschaf up-to-date blijft. Zorg er dus voor dat je jouw bedrijfswagen altijd laat updaten, zodat je profiteert van:

 • Optimalisaties
 • Functionele verbeteringen
 • Vereisten voor nieuwe toepassingen, zoals bijvoorbeeld de In-Car Shop
 • Indien van toepassing, vereisten voor verdere updates

Vereisten voor een software-update in jouw auto

 1. Je hebt een We Connect contract nodig. Het gratis We Connect contract is hiervoor voldoende.
 2. Je dient als hoofdgebruiker ingelogd te zijn in jouw auto.
 3. Je mag je niet in de offlinemodus bevinden: het delen van gegevens moet zijn ingeschakeld om een software-update te ontvangen.

Procedure van de update

Hieronder vind je een overzicht van hoe je de nieuwste software-update in jouw auto kunt installeren.

1
Melding:

Als er een update beschikbaar is, dan ontvang je een melding in het infotainmentsysteem van je auto. In deze melding worden meer details benoemd over de update, zoals wijzigingen en de beschikbaarheid van eventuele nieuwe functionaliteiten.

2
Autorisatie:

Je kunt vanuit de melding beginnen met het downloaden van de update of je kunt deze annuleren. Als je ervoor kiest om het downloaden niet te starten of te annuleren, wordt je op een later moment opnieuw over de update geïnformeerd.

3
Download: 

Het downloaden van de update vindt op de achtergrond plaats. In de tussentijd kun je jouw auto gewoon blijven gebruiken en je hoeft niet te wachten todat deze klaar is. De voortgang kun je in het infotainmentsysteem bekijken onder het menu-item 'Systeeminformatie'. Als je het contact uitzet, wordt het downloaden gepauzeerd. Zodra je het contact weer inschakeld, gaat het downloaden weer verder.

4
Installatie:

Wanneer het downloaden voltooid is, ontvang je een melding dat de update gereed is om geïnstalleerd te worden. Zorg ervoor dat je auto geparkeerd staat en je de auto verlaat wanneer je met de installatie begint. De installatie vindt plaats wanneer het contact uitgeschakeld is. Gebruik je auto niet tijdens de installatie om er zeker van de te zijn dat de update correct wordt geïnstalleerd. De installatie kan tussen de 20 en 40 minuten duren. De exacte installatietijd wordt getoond in het infotainmentsysteem. Als aternatief kun je de installatie annuleren. In dat geval wordt je later opnieuw over de update geïnformeerd.

5
Voltooiing:

Je ontvangt een melding dat de systeemupdate is voltooid. Mocht je na de update iets ongewoons vinden of iets dat niet meer werkt, neem dan contact op met je Volkswagen Bedrijfswagens dealer.

Release Notes

Release Notes ID. Software

ID. Software 3.2

Een grote update, met veel nieuwe features en optimalisaties. Voor de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo kan deze software-update "Over-the-Air"Opent een externe link worden geïnstalleerd. Je ontvangt een e-mail als je hiervoor in aanmerking komt. Voor de Over-the-Air updatefunctie is een actief We Connect-contract vereist. De installatie van de update duurt maximaal 130 minuten. Je wordt op de hoogte gesteld van de exacte tijdsduur in het infotainmentsysteem van je ID. Lees hier wat je allemaal krijgt met de ID. Software 3.2.

Ontdek alle nieuwe functionaliteiten

Software-update in de werkplaats

Volkswagen Bedrijfswagens software-updates in de werkplaats

Wanneer er een update voor jouw auto wordt uitgevoerd in de werkplaats wordt je hierover door je Volkswagen Bedrijfswagens dealer geïnformeerd. Wij leggen je alles uit wat je moet weten over het proces en van het installeren van een update in onze werkplaats.

Heb je nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat een software update vragen bij je oproept. Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact op met je Volkswagen Bedrijfswagens dealer. Zij helpen je graag verder. Ook kan je terecht bij de klantenservice van Volkswagen Bedrijfswagens via 088 - 0330109 en via info@vwbedrijfswagens.nl.

De voordelen van onze Altijd Door Service

Omdat een buitengewone bedrijfswagen buitengewone service verdient. Omdat je een hekel hebt aan verrassingen die geld kosten. En… omdat je gewoon zonder zorgen de weg op wilt. Daarom krijg je nu 2 jaar garantie op onderhoud en zelfs 4 jaar reparatiegarantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden. Dat betekent heel lang, heel relaxed rijden, zolang jij je bedrijfswagen volgens fabrieksvoorschrift bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer laat onderhouden. Dus is er iets met je Volkswagen? Wij lossen het op.

4 jaar garantie op reparaties. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

 • Profiteer van 2 jaar garantie op onderhoud en 4 jaar garantie op reparaties
 • Tot wel 12 jaar garantie op de carrosserie
 • Voorwaarde: onderhoud bij Volkswagen Bedrijfswagen dealer
 • Reparatie door Volkswagen experts
 • Extra: gratis pechhulp in bijna heel Europa, ook in je eigen woonplaats

Bekijk de garantievoorwaarden