Volkswagen Bedrijfswagens Kipper

Kipper
Omdat kiepen gewoon een enorme bak met werk scheelt

Lekkerder lossen

Omdat de aan- en afvoer van materiaal mensenwerk is. Omdat je bedrijfswagen tegen een stootje moet kunnen. En... omdat kiepen gewoon een enorme bak met werk scheelt. Daarom kies je voor de Kipper. Als eerste op de markt ERGO-gecertificeerd, met een extra lange spiraalkabel van de afstandsbediening voor beter zicht tijdens het kiepen. Nu ook leverbaar als e-Crafter, dus 100% elektrisch. De Volkswagen Kipper bestaat uit een Crafter- of Transporter 6.1 chassis met daarop een bak gemonteerd die de mogelijkheid heeft om te kiepen. Naast achterover kieppende laadbakken bouwt maatwerkpartner Van den Born ook 3-zijde kieppende kippers. De Volkswagen Kipper is de ideale oplossing voor de branche Landbouw en Groenvoorziening. De opbouw is uit te breiden met een groot aantal opties om te voorzien in de wensen van de klant. Hierbij kan je onder andere denken aan opties als opbergkisten, sjorogen en signalering. 

Voor mekaar. Met de Volkswagen Kipper.

Functionaliteiten van een kipper

Makkelijk laden & lossen

Met de Kipper wordt het laden en lossen van goederen je een stuk makkelijker gemaakt. Omdat de bak achterover, of zelfs richting 3 zijdes kan kieppen, scheelt het lossen bakken met werk. Doordat de zijwanden kunnen worden open geklapt is het mogelijk om de Kipper vanaf alle mogelijke kanten moeiteloos te beladen. 

Geen hoogtebeperking

Bij de Kipper is de laadruimte niet beperkt tot de hoogte van de bedrijfswagen, maar is het mogelijk om tot maximaal 4 meter hoog te laden. Ideaal bij het vervoeren van grote goederen.

Veilig werken

De ERGO kipper wordt geleverd inclusief een gebruikershandleiding, ERGO-certificaat en CE-normering. De berijders worden dus optimaal geïnformeerd omtrent het gebruik van de kipper.

Zijdelingse afscherming

De dubbele zijdelingse afscherming zorgt niet alleen voor extra veiligheid, maar is ook functioneel als opstap. Hiermee wordt een goede en veilige toegang tot de laadbak gecreëerd volgens het 'driepuntscontact' principe (2 voeten en hand).

Welke modellen zijn verkrijgbaar als kipper?

Crafter Kipper

Omdat je bedrijf nooit stilstaat. Omdat je heel vaak, heel veel te vervoeren hebt. En… omdat comfort en een professionele uitstraling heel belangrijk voor je zijn. Daarom kies je voor de Volkswagen Crafter. Geschikt voor zware ladingen en alle soorten terrein. Een zeer doordachte bedrijfswagen die elke werkdag stukken lichter maakt.

1.
De Transporter 6.1 is alleen uit voorraad leverbaar

De Crafter Kipper bedrijfswagen

Bij de ontwikkeling van de Crafter Kipper is gebruikt gemaakt van de wensen en ervaringen van de klant. Mede door de branchespecifieke benadering is er altijd een Kipper bedrijfswagen die voldoet aan de wensen van jouw bedrijf. Zo kan je als gebruiker altijd zicht houden op de lading en de ruimte achter het voertuig tijdens het kiepen door het lange krulsnoer. En vanaf nu is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een elektrische variant.

De voordelen van de Kipper:

 • Chassis frame voorzien van zelfsmerende kogeldraaipunten en hydraulische kiepcilinder
 • Elektrohydraulische pompunit ten behoeve van de kiepinstallatie
 • Kipper veilig te bedienen d.m.v. afstandsbediening met een grote reikwijdte door het krulsnoer

De mogelijkheden van de Kipper:

 • Enkele of dubbele cabine
 • Achterover of driezijdig kiepend
 • Traanplaat opbergkist
 • Afneembare opzetborden
 • Afneembaar zwaailicht

De e-Crafter Kipper

De elektrisch aangedreven Volkswagen e-Crafter is er nu ook als kipper. De elektrische aandrijflijn van de e-Crafter Kipper is dezelfde als die van de gesloten bestelwagen. Daarmee staat de e-Crafter Kipper aan de basis van duurzame maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld gemeentediensten, hoveniers en sociale werkplaatsen. Vanwege de sluiting van steeds meer binnensteden voor fossiele motorvoertuigen een must.

De voordelen:

 • Laadvermogen tot 740 kg
 • Leverbaar als enkele cabine
 • Snellaadfunctie: binnen 45 minuten tot 80% opgeladen
 • 8 jaar garantie op hoogvoltaccu standaard inbegrepen

De laadbak:

 • Open laadbak met aluminium zelfdragende vloerprofielen 
 • Neerklapbare aluminium zijborden van 300 mm hoog (ook leverbaar met loofrekken) 
 • Aluminium kopschot van 500 mm hoog
 • Inwendige afmetingen: 3.255 mm lang x 2.040 mm breed
 • Diverse opties leverbaar zoals touwhaken, afneembare opzetborden, opstaptrede en vloerlade onder laadbakframe. 

 

2.
Laadvermogen op basis van rijbewijs B.

ERGO gecertificeerd

Als eerste op de markt is de Kipper van Volkswagen Bedrijfswagens ERGO gecertificeerd. De bedrijfswagen voldoet aan alle ergonomische aspecten van de relevante Arbo-wetgeving. Dit houdt in dat de opbouw van de Kipper in alle opzichten is afgestemd op de gebruiker. Hiermee is de Volkswagen Bedrijfswagens Kipper uitermate geschikt om in te zetten bij onder meer: gemeentelijke groenvoorzieningen, hoveniers, wegenbouwers, aannemers en sociale werkplaatsen.

ID. Buzz Cargo Kipper

Omdat je bedrijf uniek is. Omdat jouw dagelijkse werkzaamheden vragen om specifieke, maar ook duurzame en toekomstgerichte oplossingen. En... omdat je gewoon kwaliteit wilt leveren. Daarom bieden wij nu óók voor de ID. Buzz Cargo carrosseriebouw op maat, zodat jij binnenkort in je ideale elektrische bedrijfswagen rijdt en daarmee verzekerd bent van toegang tot binnensteden in de toekomst.

Samen met onze gecertificeerde PremiumPartner Veth Automotive hebben we voor de ID. Buzz Cargo een open laadbak, kipper en veegvuil variant ontwikkeld. Meer weten over deze maatwerkoplossingen voor de ID. Buzz Cargo? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde Volkswagen Bedrijfswagens dealer.

ID. Buzz Cargo open laadbak, kipper en veegvuil

 • Laadvermogen tot +/- 400-450 kg
 • Lengte laadbak van 2,2 meter
 • Breedte laadbak van 1,85 meter
 • Leverbaar als open laadbak, kipper en veegvuil opbouwvariant

Welke opbouw past het beste bij jouw onderneming?

Laat je adviseren over de opbouwmogelijkheden voor jouw onderneming.

Stappenplan voor een bedrijfswagen op maat

Wie bouwen de bedrijfswagen om?

Maatwerkpartner Veth Automotive

De e-Crafter Pick-up / Kipper is in samenwerking met Veth Automotive ontwikkeld. Veth Automotive is Premium Partner van Volkswagen Bedrijfswagens waarbij innovatie, creativiteit en kwaliteit de belangrijke kernwoorden zijn in haar bedrijfsfilosofie. Het bedrijf bestaat sinds het jaar 1837 en heeft een jarenlange samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens voor diverse maatwerkoplossingen. 

Maatwerkpartner Van den Born

De Volkswagen Bedrijfswagens Kipper is ontwikkeld in samenwerking met Van den Born Carrosserie. Sinds begin jaren 70 werken Volkswagen Bedrijfswagens en Van den Born al met elkaar samen. Dit is een logische keuze: Van den Born Carrosserie heeft jarenlange ervaring in het vakkundig aanpassen van bedrijfsauto’s en werkt volgens de allerhoogste standaarden op het gebied van gebruiksgemak en veiligheid.

Technische gegevens 
Bekijk de technische gegevens van de Kipper van Volkswagen Bedrijfswagens in de tabel. Mis je specifieke gegevens? Neem dan contact op met een dealer bij jou in de buurt.

<b>Technische gegevens&nbsp;<br> </b><sub>Bekijk de technische gegevens van de Kipper van&nbsp;Volkswagen&nbsp;Bedrijfswagens&nbsp;in de tabel. Mis je specifieke gegevens? Neem dan contact op met een dealer bij jou in de buurt.</sub>

Crafter

e-Crafter

Gewicht voertuig:

2.457 kg

2.758 kg

 

Laadvermogen:

1.043 kg

742 kg

Breedte bak binnenwerks:

Enkel lucht: 2.020 mm
Dubbel lucht 2.140 mm

2.040 mm

Lengte bak binnenwerks: 

2.740 - 3.540 mm

3.255 mm

Laadoppervlak: 

5,5 tot 7,58 m2

6,64 m2

Gewicht voertuig:

2.457 kg

Laadvermogen:

1.043 kg

Breedte bak binnenwerks:

Enkel lucht: 2.020 mm
Dubbel lucht 2.140 mm

Lengte bak binnenwerks: 

2.740 - 3.540 mm

Laadoppervlak: 

5,5 tot 7,58 m2

3.

Veelgestelde vragen

Vind een dealer bij jou in de buurt