Fiscaalvriendelijk investeren met Volkswagen Bedrijfswagens

Fiscaal vriendelijk investeren

Investeringsaftrek bedrijfsauto

Bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen (tot 3.500 kg GVW) kunnen interessante fiscale voordelen van toepassing zijn. Zo geldt naast de investeringsaftrek (KIA) de mogelijkheid om versneld af te schrijven voor de Solar koelwagen. Bovendien wordt op de e-CrafterSolar koelwagen en de ID. Buzz Cargo ook een milieu-investeringsaftrek (MIA) toegekend! Ook kun je in aanmerking komen voor tot wel € 5.000 subsidie via de SEBA regeling. Bekijk wat voor jou van toepassing is:

Subsidieregeling elektrische bedrijfsauto's 

Met de subsidieregeling elektrische bedrijfsauto’s (SEBA) stimuleert het kabinet om te investeren in nieuwe elektrische bestelauto’s. Deze subsidie bedraagt 10% met een maximum van € 5.000 en is van toepassing op de e-Crafter en ID. Buzz Cargo. Voor MKB-bedrijven is deze subsidie vanaf 2022 verhoogd naar 12%. De regeling kun je aanvragen via de website van RVO. Kijk voor meer informatie op de website RVO.nlOpent een externe link of informeer bij de dealer. 

Pas je als ondernemer op de investering ook kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, energieinvesteringsaftrek (EIA) of milieu-investeringsaftrek (MIA) toe, dan kan dat gewoon naast de SEBA. Het bedrag van de SEBA komt echter wel in mindering op het investeringsbedrag waarvoor je EIA of MIA kunt aanvragen.

Stel je vraag

Selecteer het gewenste model en stel je vraag en een Volkswagen Bedrijfswagens dealer neemt contact met je op om deze te beantwoorden.

Regelingen per voertuigsoort 2022

Regelingen <b>per voertuigsoort 2022</b><br>

Soort investering

Soort investering

Kleinschaligheidsaftrek 
(KIA)

MIA

VAMIL

EIA

Versnelde afschrijving starters

Volledig elektrische bestelauto

Volledig elektrische bestelauto

Solar-bestelauto

Solar-bestelauto

Overige bestelauto's (nieuw of gebruikt)

Volledig elektrische bestelauto

Volledig elektrische bestelauto

Overige bestelauto's (nieuw of gebruikt)

Kom je in aanmerking voor investeringsaftrek?