Algemene verkoopinformatie

Alle adviesprijzen vermeld op deze website, in radioreclames, tv-reclames, advertenties of andere communicatie-uitingen van Volkswagen Bedrijfswagens zijn adviesprijzen exclusief btw, bpm, kosten rijklaarmaken, recycling-, en beheerbijdrage en leges. Op deze website vind je de prijslijsten van alle modellen, waarin ook alle adviesprijzen inclusief btw, bpm, kosten rijklaar maken, recycling- en beheerbijdrage en leges staan vermeld. 

Rijklaarmaakkosten

De rijklaarmaakkosten bestaan o.a. uit:

  • Transport en logistieke handling
  • Nulbeurt
  • In- en uitwendig reinigen en poetsen
  • Leveren en monteren van twee kentekenplaten
  • Volle tank
  • Bedrijfswagentas (lampen, werkhandschoenen, gevarendriehoek, verbanddoos)
  • Mattenset in cabine

Recycling- en beheerbijdrage

Op grond van de Wet milieubeheer moet voor elke nieuwe auto een recyclingbijdrage van € 22,50 inclusief btw worden afgedragen. Volgens het Besluit beheer batterijen moet er voor de terugname van startaccu’s en aandrijfbatterijen van hybride en elektrische auto’s een beheerbijdrage worden afgedragen. De beheerbijdrage voor Li-ion (start-)accu’s is afhankelijk van het gewicht van de gebruikte batterij en kan per model variëren.  De recyclingbijdrage en beheerbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI, BOVAG, STIBA, FOCWA schadeherstel). Auto Recycling Nederland B.V. heeft ten doel om auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. Daarnaast verzorgt Auto Recycling Nederland B.V. de terugname van startaccu’s en aandrijfbatterijen.

Leges

Leges aanvraag kenteken. Hieronder valt het aanvragen van het kentekenbewijs en inschrijving in het kentekenregister bij de RDW. Deze kosten bedragen € 47,65.
Legeskosten tenaamstelling kenteken. Deze kosten bedragen € 7,50. Leges worden door de overheid vastgesteld. Over leges wordt geen btw berekend. De kosten voor alle Volkswagen Bedrijfswagens-modellen zijn hieronder weergegeven.
Wijzigingen voorbehouden.

Voor prijsinformatie over eerdere jaargangen klik hierOpent een externe link.

Disclaimer

Hoewel de informatie op deze website of andere communicatie-uitingen permanent zo accuraat en actueel mogelijk wordt weergegeven, zijn wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van deze website of andere communicatie-uitingen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Laatste update: 2 januari 2024

Kosten per model