Bedrijfswagens Buzz

Welkom op de Bedrijfswagens Buzz pagina. Dé fanpagina voor liefhebbers van Volkswagen Busjes. Op deze pagina vind je een uitgebreide verzameling van uiteenlopende informatie over Volkswagen Bedrijfswagens. Van leuke evenementen tot bijzondere verhalen, ervaringen en het laatste nieuws uit de wereld van Volkswagen Bedrijfswagens. Voor klanten, fans en iedereen die dat wil worden.

VW Bus Festival 2023

Het VW Bus Festival 2023 zit er op! Drie dagen lang (van 23 t/m 25 juni) stond de stad Hannover in Duitsland geheel in het teken van de Volkswagen-bus. Na 16 jaar van afwezigheid werd het een prachtig en sfeervol weerzien van busjes en liefhebbers, en met recht een event van de grote aantallen. Ruim 60.000 bezoekers uit 35 landen bezochten het festival, waaronder ook veel Nederlandse eigenaren en fans. In totaal trok het VW Bus Festival meer dan 6.000 busjes naar de geboortegrond van de Volkswagen Transporter en ID. Buzz. Daarbij namen nog eens 12.000 Volkswagen-campers bezit van het gebied rondom de Hannover Messegelände, dat daarmee uitgroeide tot de grootste tijdelijk camping van Duitsland.

--:--

Van Bus tot Buzz Tour, 1 juni 2022

Volkswagen Bedrijfswagens vierde op 1 juni 2022, op een unieke manier, haar 75-jarig merk bestaan in ons land. Een verzameling van de 75 mooiste Transporter-bussen, van T1 tot de nieuwe 100% elektrische ID. Buzz, zorgde voor een kleurrijk geheel. Zij mochten een tour maken van Leusden tot aan Kamerik met diverse tussenstops. Deze tour bevatte alle faciliteiten om er een succesvolle dag van te maken. Bekijk snel de aftermovie van deze onvergetelijke verjaardag!

Fotocollage Bus tot Buzz Tour

 • Onvergetelijke dag

  Met de 75 mooiste Volkswagen busjes door Nederland touren. Hoe vaak maak je dat nou mee?

  Het was voor iedereen een onvergetelijke dag, het weer was uitstekend. De diverse foodvans verzorgde heerlijke versnaperingen tijdens het event. 

 • Voor de echte fan

  Gedurende het Bus tot Buzz event hebben de Volkswagen liefhebbers hun verhalen kunnen delen met ons én met elkaar. 

  De livemuziek in combinatie met het perfecte weer, hebben voor een gemoedelijke sfeer gezorgd deze dag. 

 • Het geheim van de VW Bus

  Dacht jij al alles te weten van de Volkswagen Bus?

  Op 1 juni zijn de deelnemers ondergedompeld in alles wat met de Volkswagen bus te maken heeft.

Interviews met de deelnemers

Volkswagen T4 California, Jaapie

Het is 75 jaar geleden dat het succesverhaal van de Volkswagen-bus startte. Ter gelegenheid van dit jubileum bezoeken we eigenaren met een bijzonder verhaal. Vandaag de avonturen van ‘Jaapie’, de Volkswagen T4 California die Thomas Kleine Schaars en zijn vriendin na drie maanden verkering kochten om aan de drukte van de stad te ontsnappen. 

Bijzondere Busbaan

Oranje is van iedereen. Volkswagen Bedrijfswagens is voor iedereen.

Daarom zijn we officieel Trotse supporter van alle Oranjefans én Duurzame mobiliteitspartner van de KNVB. Ons gezamenlijk doel: heel veel mooie doelpunten voor zowel het Nederlands elftal (mannen en vrouwen) als de amateurs, van jong tot oud en van het veld tot aan de zaal. Maar ook zoveel mogelijk de nul houden als het gaat om de CO2-uitstoot rondom voetbalwedstrijden. Met elke elektrisch gereden kilometer komen we dichter bij deze gezamenlijke ambitie van Volkswagen Bedrijfswagens en de KNVB.  Dat is toch goed voor mekaar.

UEFA Women's Euro 2022

Volle bak met KNVB en Volkswagen

Volkswagen Bedrijfswagens is partner van de UEFA Women's Euro 2022 en Trotse supporter van alle Oranjefans. Daarom volgden wij samen met de KNVB de Oranje leeuwinnen op hun tour door Engeland tijdens het EK. Host Rocky Hehakaija reisde in de nieuwe Volkswagen ID. Buzz de leeuwinnen achterna en deed elke wedstrijd verslag. 

Volle bak

Samen met de knvb reduceren wij de CO2 uitstoot in het amateurvoetbal. Doe jij mee, en rij met jouw team 'volle bak' naar je wedstrijden. Veel gezelliger en veel beter voor het klimaat! Bekijk hier de superleuke video's

Timeline

75 jaar Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens

In 2022 vieren we de lancering van de ID. Buzz en 75 jaar Volkswagen in Nederland; op 8 augustus ‘47 werden we immers de eerste officiële exportmarkt van Volkswagen. Bekijk hier de start van de timeline. De hele timeline is ook te bekijken of te downloaden!

1
1934

Auto’s zijn onbetaalbaar voor de ‘gewone burger’. De Oostenrijkse professor en auto-ingenieur Ferdinand Porsche krijgt de opdracht om een auto voor het volk te ontwikkelen. De eisen zijn hoog. Naast voldoende ruimte voor 2 volwassenen en een kind of 3 soldaten en bepakking, moet de wagen een topsnelheid van 100 km/u kunnen halen, een luchtgekoelde motor hebben en niet meer dan 900 Reichsmark kosten. Hiermee werd de auto toegankelijk voor de burger.

Timeline 1934
2
1936

F. Porsche stelt 3 prototypes voor die al de karakteristieke vormen van de latere Volkswagen Kever hebben. Ieder prototype legde in zeventig dagen 50.000 km af, zonder dat al te grote reparaties nodig waren.

Timeline 1936
3
1937

Oprichting van de fabriek voor de productie van de Volkswagen Kever die eerst nog de Porsche type 60 wordt genoemd.

Timeline 1937

Volkswagen Bedrijfswagens nieuws

Lees hier recente nieuwsartikelen over Volkswagen Bedrijfswagens. Alle nieuwsberichten zijn onderaan de pagina te lezen. 

Volkswagen ID. Buzz Cargo uitgeroepen tot International Van of the Year 2023

Tijdens de IAA Transportation vakbeurs in Hannover is de Volkswagen ID. Buzz Cargo uitgeroepen tot International Van of the Year 2023. Daarmee heeft de volledig elektrische bestelbus van Volkswagen Bedrijfswagens – gebaseerd op de iconische Volkswagen T1 van zeventig jaar geleden – nog vóór hij leverbaar is al internationale erkenning van vakspecialisten gekregen.

Volkswagen start serieproductie ID. Buzz in Hannover

03-06-2022 - Na de ID. Buzz Cargo is Volkswagen Bedrijfswagens in zijn hoofdfabriek in Hannover nu ook gestart met de serieproductie van de ID. Buzz personenwagenvariant. Volkswagen Bedrijfswagens verwacht dit jaar nog zo’n 15.000 ID. Buzz- en ID. Buzz Cargo-modellen te bouwen. Wanneer de productie eenmaal op volle snelheid ligt, worden dat er in de toekomst in Hannover zo’n 130.000 per jaar.

Wil je meer nieuwsartikelen lezen over Volkswagen Bedrijfswagens? Bekijk het hier!