Levertijden

Heb je een nieuwe Volkswagen Bedrijfswagen besteld? Dan kun je natuurlijk niet wachten tot hij bij je op de stoep staat. Van de start van de productie tot het transport naar Nederland zit natuurlijk enige tijd. Normaal gesproken is de indicatieve levertijd van een nieuwe Volkswagen Bedrijfswagen zo'n 2 a 3 maanden1. Met deze levertijd bedoelen we de tijd tussen het bestellen van jouw auto, de productie ervan en het transport naar Nederland. 90% van de auto’s wordt in een normale situatie binnen deze afgesproken tijd geleverd.

Momenteel worden de levertijden helaas negatief beïnvloed door onder andere de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en het wereldwijde tekort aan computerchips. De levertijd verschilt per model, de gekozen opties en toeleveranciers. Jouw Volkswagen Bedrijfswagen dealer houdt je altijd op de hoogte van de actuele voortgang.

Tekort aan chips

Door de Corona crisis is o.a. de vraag naar elektronische apparaten voor thuis enorm toegenomen. Dat heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan computerchips. Hier heeft de hele autobranche last van, dus ook Volkswagen Bedrijfswagens. Want niet alleen onze auto’s zitten vol computerchips. Ook machines zijn ervan afhankelijk. Hierdoor loopt ook de productie van specifieke onderdelen en accessoires, zoals bijvoorbeeld trekhaken, vertraging op.

Hoewel we er alles aan doen om de productie van onze auto’s op peil te houden, zorgt dit chip tekort ervoor dat de levertijden van auto’s wereldwijd momenteel aanzienlijk kunnen oplopen. Houd hier dus ook rekening mee als je een nieuwe auto bestelt of het einde van je huidige leasetermijn in zicht komt.

Reken op Volkswagen Bedrijfswagens

Natuurlijk vinden wij vertraging net zo vervelend als jij. We doen er daarom alles aan om je te helpen. Zodra we op de hoogte zijn van een vertraging, neemt de Volkswagen Bedrijfswagens dealer contact met je op. Mocht de vertraging voor grote problemen zorgen, bespreek samen met je dealer of er een passende oplossing te vinden is . Op Volkswagen Bedrijfswagens kun je rekenen. Voor mekaar.