Opladen elektrische bedrijfswagen

Je elektrische auto opladen, hoe doe je dat?

Je elektrische auto opladen, hoe doe je dat?

Naast alle voordelen van elektrisch rijden, vergt het ook wat aanpassingsvermogen. Even ‘bijtanken’ ligt namelijk wat gecompliceerder. Gelukkig schieten de laadpalen voor elektrische auto’s als paddenstoelen uit de grond: Nederland kent er inmiddels ruim 50.000, in Europa zijn er 170.000 te vinden. Maar hoe werkt het precies? 

Het opladen van een elektrische auto is eigenlijk heel simpel: je sluit het voertuig aan met een laadkabel op een laadpaal, en de accu laadt op. De oplaadsnelheid verschilt per paal, er zijn grofweg twee varianten: snelladers (DC) en gewone laders (AC).

 

Soorten laadpalen

Bij een regulier laadpunt (AC) is het mogelijk om in zes tot tien uur de accu van je elektrische auto weer helemaal op te laden. Je auto zorgt voor het laadvermogen. Een gewone laadpaal levert wisselstroom, maar de accu van je auto heeft gelijkstroom nodig. De lader van je auto zet dat zelf om, zodat jij kunt rijden. Hoe snel dit gebeurt, is afhankelijk van de auto. Dit bepaalt dus ook hoe snel je auto vol zit.

Ook het type laadpaal heeft invloed op hoe snel je auto weer vol zit. Zoals al genoemd, levert een gewone laadpaal wisselstroom. Gebruik je een snellader (DC)? Dan krijgt je auto al direct gelijkstroom, waardoor het laden een stuk sneller gaat omdat je auto de stroom niet hoeft om te zetten. Snelladen is vooral makkelijk als je onderweg bent. Binnen twintig tot vijftig minuten kan je de accu van je auto weer opladen tot 80 procent.

Waar vind ik een elektrische laadpaal?

Er staan inmiddels zo'n 50.000 laadpalen verspreid over heel Nederland. Er zijn verschillende handige websites waarop je alle laadpunten in Nederland en Europa kunt zien. Voorbeelden hiervan zijn Openbaarladen.nlOpens an external linkOplaadpalen.nlOpens an external link en Oplaadpunten.nlOpens an external link. Ook zijn er apps beschikbaar voor je smartphone om onderweg te kunnen zien waar er beschikbare laadpalen staan.

Kosten van het opladen

Een elektrische auto opladen op de zaak kan vaak voor een lager tarief dan wanneer dit thuis of bij een openbare laadpaal gedaan wordt. Ook moet je er rekening mee houden dat openbare laadpalen vaak een starttarief hebben. BOVAG houdt als rekensom voor de kosten van opladen het volgende aan: stel dat je een elektriciteitstarief betaalt van € 0,22/kWh en 60 km rijdt op een volle accu van 12kWh, dan betaal je € 0,04 per gereden kilometer.

Elektrisch rijden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het elektrisch rijden nieuws? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief over de duurzame bedrijfswagens van Volkswagen.

Altijd en overal opladen met de laadoplossingen van Volkswagen Bedrijfswagens

Omdat je nooit weet hoe je dag verloopt. Omdat je bedrijf nooit stilstaat. En… omdat jij gewoon altijd door wilt. Daarom zijn er de diverse laadoplossingen van Volkswagen Bedrijfswagens. Voor thuis, onderweg en op de zaak. Van een slimme laadpaal voor jou of je medewerker op de oprit, tot een All-in-oplossing met meerdere laadpunten op je bedrijfsterrein. Vraag je dealer naar een passende oplossing. 

Je accu altijd en overal opladen. Voor mekaar. Met onze slimme laadoplossingen.

Laadoplossingen van Volkswagen Bedrijfswagens

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Elektrische bedrijfswagen: kopen of leasen?

Wat is het trekgewicht van elektrische bedrijfswagens?

Hoe Lekkerland, Stedin en Coolblue over elektrisch rijden denken

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Elektrisch rijden voor jouw onderneming?

Wil jij meer weten of de mogelijkheden op het gebied van elektrisch rijden? Ga in gesprek met de Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij jou in de buurt.

Disclaimer van NL

  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.