Elektrische bedrijfswagen opladen

Elektrische bedrijfswagen opladen
Ontdek alle mogelijkheden en onze slimme laadoplossingen
 

Je elektrische bedrijfswagen opladen
Thuis. Op de zaak. Onderweg.

Wekelijks tanken wordt dagelijks inpluggen. Het opladen van je elektrische bedrijfswagen is even wennen, maar binnen no time weet je niet beter. Maar hoe snel gaat laden eigenlijk? Wat het kost het? En waar moet de laadpaal komen, thuis of op de zaak?

Hoelang duurt het laden van een elektrische bedrijfswagen?
Hoe snel je je elektrische bedrijfswagen kunt opladen is afhankelijk van allerlei factoren. De belangrijkste is het soort laadpunt. Bijvoorbeeld een laadpaal thuis of een snellader langs de snelweg. Ook van belang: de temperatuur van de batterij. Ideaal is 20 á 30 graden. In de winter duurt opladen dus wat langer. De laadtijd-simulator helpt je een inschatting te maken van de specifieke laadtijd van jouw elektrische bus.

Er zijn verschillende soorten laadpalen om elektrische bedrijfswagens op te laden, elk met hun eigen kenmerken. Allereerst zijn er de snellaadstations, deze zijn bedoeld om onderweg op te laden en bieden een zeer snelle oplaadtijd. Deze snellaadstations maken gebruik van hoog vermogen gelijkstroom (DC) en zijn ideaal tijdens lange ritten, je vind ze dan ook vaak langs de snelweg. Daarnaast zijn er laadpalen voor thuisgebruik. Deze laadpalen zijn ontworpen voor dagelijkse oplaadbehoeften en maken gebruik van wisselstroom (AC). Deze laadpalen vind je vaak ook bij bedrijven en openbare parkeerplaatsen. De variatie in laadmogelijkheden zorgt ervoor dat elektrische bedrijfswagens de hele dag meegaan.

Hoe en waar opladen?
Ontdek onze slimme laadoplossingen

Bedrijfswagen thuis opladen of op de zaak? Van een slimme laadpaal op de oprit van je huis tot een all-in-oplossing met meerdere laadpunten op je bedrijfsterrein. Alles rond elektrisch laden voor bedrijven regel je met Volkswagen Bedrijfswagens en partners. Vraag je dealer naar een passende oplossing.

Laadpaal op de zaak

Heb je één of meerdere elektrische bedrijfswagens? Laat dan laadpalen op de zaak plaatsen. Via je dealer kunnen de specialisten van Revolt een technisch plan voor je bedrijfslocatie maken. Op basis van je wensen wordt een plan gemaakt en wordt er gecontroleerd of de bedrijfslocatie klaar is voor elektrificatie van het wagenpark. Indien alles in orde is, ontvang je een offerte. Na akkoord worden de laadpalen geïnstalleerd door een specialist, en zal alles worden getest en uitgelegd. Je kunt de laadoplossing kopen, maar ook gebruikmaken van de unieke All-in-service. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand, Revolt regelt de rest. Zo kun jij je 100% focussen op je bedrijf.

In 5 stappen een laadpaal op de zaak

1
Vraag je dealer naar een adviesgesprek door een expert van Revolt. Binnen twee werkdagen wordt contact opgenomen.
2
De expert van Revolt komt eventueel langs voor een technische scan.
3
Ontvangst offerte, specifiek voor jouw bedrijf. Ook bekijken we de subsidiemogelijkheden.
4
Bij akkoord plannen we de installatie. Afhankelijk van de omvang bestaat deze uit 1 tot 3 fasen, die de specialisten van Revolt voor jou uitvoeren.
5
Vanaf nu kun je zorgeloos laden op de zaak. Wij zorgen voor het onderhoud en houden je laadoplossingen up-to-date.
--:--

Laadpaal thuis

Een laadpunt bij je huis is vaak de ideale oplossing. Thuiskomen, inpluggen, volgende dag volle bak vooruit. Je hebt de keuze tussen een wallbox en een laadpaal. Het verschil: de wallbox is aan de muur bevestigd en de laadpaal staat op een paal. Je elektrische bedrijfswagen thuis opladen is vaak de goedkoopste manier om te laden. Je betaalt het tarief dat je met je elektriciteitsleverancier hebt afgesproken, dit is doorgaans lager dan het tarief van publieke laadpalen. Geïnteresseerd in een laadpaal of wallbox thuis? Laat het regelen door je Volkswagen Bedrijfswagens dealer. Die weten ook hoe je de laadkosten met je bedrijf of werkgever kunt verrekenen. En hoe je met een laadpas terecht kunt op ruim 300.000 openbare laadpunten in Nederland en Europa. Zo kun je altijd door.

In 5 stappen een laadpaal thuis

1
Vraag je dealer naar een laadpaal en dien samen je aanvraag in.
2
Binnen twee werkdagen neemt een specialist van jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer contact met je op om al je vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven.
3
Je ontvangt een offerte voor jouw specifieke situatie.
4
Na akkoord op de offerte bereid je samen met een specialist de installatie voor en kies je een geschikte installatiedatum.
5
Bij de installatie wordt alles getest en ontvang je je laadpas. De installateur gaat pas weg als alles 100% werkt.

Onderweg opladen

Onderweg opladen? Geen probleem. Er zijn verdeeld over nederland veel laadpunten en snellaadstations te vinden. De snellaadstations zijn het meest efficient en vind je vaak langs de snelweg. Terwijl jij je lunch nuttigt, word je bedrijfswagen bijgeladen en kan jij je werkdag voortzetten. Met We Charge kun je altijd zorgeloos gebruik maken van alle laad- en snellaadpunten die je onderweg tegenkomt. Met We Charge ben je daarnaast verzekerd van eenvoudig laden van je elektrische bedrijfswagen tegen transparante tarieven bij meer dan 400.000 laad- en snellaadpunten in heel Europa. Denk bijvoorbeeld aan de snellaadpunten van IONITY, waar je altijd voor een scherp tarief kunt laden.

Wat kost laden?

Elektrisch rijden is wel zo voordelig. Maar de ene laadpaal is voordeliger dan de andere. Je elektrische bedrijfswagen thuis opladen is bijvoorbeeld goedkoper dan bij een snellader. Ook moet je er rekening mee houden dat openbare laadpalen vaak een starttarief hebben. Wat de specifieke kosten van opladen bij de verschillende soorten laadpalen en locaties zijn is afhankelijk van verschillende factoren. Naast de kosten die je moet maken biedt de overheid ook een aantal belastingvoordelen en subsidies. Op onze speciale kostenpagina lees je alles over de kosten en subsidies die van toepassing zijn op een elektrische bedrijfswagen. 

Elektrische modellen

Bij Volkswagen Bedrijfswagens zijn we hard op weg naar duurzaam autorijden. Ons uiteindelijke doel is zero emissie van al onze bedrijfswagens. Elektrisch rijden heeft de toekomst. Daarom ontwikkelen we bij Volkswagen Bedrijfswagens nieuwe volledig elektrische modellen. Op dit moment hebben we de ID. Buzz Cargo en de e-Crafter. Er volgen snel meer elektrische modellen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Ben je benieuwd of elektrisch rijden ook iets voor jou of jouw bedrijf is? Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Veelgestelde vragen