Aircoservice van Volkswagen Bedrijfswagens

Aircoservice
Laat eke 3 jaar je airco controleren en onderhouden

Aircoservice van Volkswagen Bedrijfswagens
Blijf altijd fris en alert

Aircocheck voor € 25

Als je lange dagen maakt, helpt de airco je fris en alert te blijven. Om te garanderen dat je altijd een aangename temperatuur en constant verse lucht in je bus hebt en om kostbare schade te voorkomen, is een regelmatige aircocheck een must. Voor maar € 25 weet je binnen 15 minuten of de airco nog optimaal werkt of niet. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. En aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog goed werkt. Blijkt uit de check of aircoservice noodzakelijk is, dan is de aircocheck helemaal gratis.

Aircocheck voor € 20
Aircoservice inclusief geurbehandeling vanaf € 115

Aircoservice inclusief geurbehandeling vanaf € 123

Blijkt tijdens de aircocheck dat de airco niet optimaal werkt en aircoservice nodig is, dan nemen we direct contact met je op. Onderhoud aan de airco is makkelijk te combineren met een onderhoudsservice en / of APK, zodat je optimaal mobiel blijft. Een aircoservicebeurt inclusief geurbehandeling om nare geurtje te voorkomen is er vanaf € 123 (t/m modeljaar 2016) of voor € 181 (vanaf modeljaar 2017).

Onderdelen van de aircoservice:
✔️ Temperatuurmeting
✔️ Druk- en lektest
✔️ Bijvullen of vervangen koudemiddel
✔️ Controle van pollenfilter
✔️ Reinigen airco- en ventilatiesysteem
✔️ Visuele controle
✔️ Controle van de bediening
✔️ Anti-geurbehandeling

Waarom is aircoservice nodig?

Met behulp van een koudemiddel kan de airco in je bus goed functioneren. Het koudemiddel in de airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking neemt daardoor af. Bovendien kan het leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco. Het koudemiddel moet daarom met regelmaat worden bijgevuld. 

Omdat de airco ook de lucht filtert is regelmatige reiniging of vervanging van de filters noodzakelijk. Na verloop van tijd hopen zich bacteriën op die een muffe lucht veroorzaken. De geurbehandeling tijdens aircoservice verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem. Deze aircogeurbehandeling is ook als losse service verkrijgbaar voor slechts € 37.

Wanneer is aircoservice nodig?

Volkswagen Bedrijfswagens adviseert om de airco in je bus elke drie jaar een servicebeurt te geven, afhankelijk van het gebruik van de airco. Kom daarom langs voor een snelle aircocheck. Zelf merk je dat aircoservice nodig is op het moment dat je airco er langer over doet om je bus lekker koel te krijgen. Ook als er muffe geurtjes uit de airco komen, kan dat wijzen op schimmels en bacteriën in de filters. Tijdens een aircoservice worden deze vervangen en gereinigd.

Airco-tips

Als je tussen de aircoservicebeurten in zelf goed zorgt voor je airco, voorkom je onnodig hoge reparatiekosten. Deze drie tips helpen je op weg!

  1. Gebruik je airco het hele jaar door. Door je airco in de winter ook af en toe aan te zetten hou je het systeem in goede conditie. Zo voorkom je lekkages en reparatiekosten.
  2. Schakel je airco 5 minuten voordat je je bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
  3. Zet in de zomer voor vertrek eerst even alle ramen open, zodat de hete lucht kan ontsnappen. Je bus is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken.

Altijd een optimale airco. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

Plan direct online je afspraak

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut.
Kies het gewenste moment voor jou en je onderneming!

De voordelen van onze Altijd Door Service

Omdat een buitengewone bedrijfswagen buitengewone service verdient. Omdat je een hekel hebt aan verrassingen die geld kosten. En… omdat je gewoon zonder zorgen de weg op wilt. Daarom krijg je nu 2 jaar garantie op onderhoud en zelfs 4 jaar reparatiegarantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden. Dat betekent heel lang, heel relaxed rijden, zolang jij je bedrijfswagen volgens fabrieksvoorschrift bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer laat onderhouden. Dus is er iets met je Volkswagen? Wij lossen het op.

4 jaar garantie op reparaties. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

  • Profiteer van 2 jaar garantie op onderhoud en 4 jaar garantie op reparaties
  • Tot wel 12 jaar garantie op de carrosserie
  • Voorwaarde: onderhoud bij Volkswagen Bedrijfswagen dealer
  • Reparatie door Volkswagen experts
  • Extra: gratis pechhulp in bijna heel Europa, ook in je eigen woonplaats

Bekijk de garantievoorwaarden