Autobanden Volkswagen Bedtijfswagens

Autobanden
Optimale grip tijdens elk seizoen

Autobanden
Optimale grip tijdens elk seizoen

We hoeven je niet uit te leggen dat de juiste autobanden onmisbaar zijn voor je veiligheid. En een simpele slippartij kost je al gauw een halve werkdag. Plus heel veel gedoe. De Volkswagen Bedrijfswagens dealer helpt je graag bij je bandenkeuze, zodat je altijd veilig van en naar je klus kunt. Tip! Check regelmatig de profieldiepte en de bandenspanning van je autobanden en laat tijdig je zomer/winterbanden wisselen.

Elk seizoen optimale grip. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

Welke soorten banden zijn er?

Zomerbanden

Winterbanden

All-season banden

Welke soorten banden zijn er?

Sla je banden op in ons bandenhotel

Sla je banden op in ons bandenhotel

Toe aan een bandenwissel, maar weet je niet waar je je huidige banden moet opslaan? Je Volkswagen Bedrijfswagens dealer regelt het wisselen en slaat de banden voor je op, onder de juiste omstandigheden.

Prijzen bandenwissel werkzaamheden

<b>Prijzen bandenwissel werkzaamheden</b>

Bandenwissel werkzaamheden

Prijs (excl. BTW)

Complete wielenset zonder opslag

€ 49

Complete wielenset met opslag 

€ 107

4 losse banden wisselen zonder opslag

€ 98

4 losse banden wisselen met opslag 

€ 148

Complete wielenset zonder opslag

€ 49

Complete wielenset met opslag 

€ 107

4 losse banden wisselen zonder opslag

€ 98

4 losse banden wisselen met opslag 

€ 148

EU-bandenlabel

Bandenlabel EU

Net als bij auto’s, huizen, wasmachines, koelkasten en andere apparaten, heeft de Europese Unie sinds 2012 ook voor banden een ‘energielabel’ verplicht gesteld. Op het bandenlabel is te zien hoe goed de band presteert met betrekking tot onder andere brandstofefficiëntie, grip bij nat wegdek en extern afrolgeluid. 

Vanaf 1 mei 2021 is het EU-bandenlabel vernieuwd en moet het bandenlabel ook bij nieuwe auto’s getoond worden. Op ieder bandenlabel staat een QR-code, die is gekoppeld aan een openbare Europese database met productinformatie over de specifieke band.

De gedachte achter het label

In 2050 wil de EU klimaatneutraal zijn. Tot die tijd moet er hard gewerkt worden om de opwarming van de aarde zoveel mogelijk te beperken. Zo zullen auto's minder of, liever nog, geen CO2 moeten uitstoten. Ook banden spelen hier een rol in. Brandstofbesparende banden dragen bij aan een lager verbruik, of dat nu een fossiele brandstof is of stroom

Bandentips

De juiste bandenspanning.
Door een ideale bandenspanning kun je jaarlijks zo'n € 100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWBOpent een externe link) Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van jouw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet jouw reservewiel niet.
Controleer zelf om de vier weken jouw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heb je een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht je hoge snelheden? Controleer de spanning van jouw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.
Ons advies: minimaal 4 mm.

Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet je dus jouw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor jouw veiligheid en die van jouw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 4 mm en minder te vervangen.

Veelgestelde vragen 
Over autobanden

Plan direct online je afspraak

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut.
Kies het gewenste moment voor jou en je onderneming!

De voordelen van onze Altijd Door Service

Omdat een buitengewone bedrijfswagen buitengewone service verdient. Omdat je een hekel hebt aan verrassingen die geld kosten. En… omdat je gewoon zonder zorgen de weg op wilt. Daarom krijg je nu 2 jaar garantie op onderhoud en zelfs 4 jaar reparatiegarantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden. Dat betekent heel lang, heel relaxed rijden, zolang jij je bedrijfswagen volgens fabrieksvoorschrift bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer laat onderhouden. Dus is er iets met je Volkswagen? Wij lossen het op.

4 jaar garantie op reparaties. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

  • Profiteer van 2 jaar garantie op onderhoud en 4 jaar garantie op reparaties
  • Tot wel 12 jaar garantie op de carrosserie
  • Voorwaarde: onderhoud bij Volkswagen Bedrijfswagen dealer
  • Reparatie door Volkswagen experts
  • Extra: gratis pechhulp in bijna heel Europa, ook in je eigen woonplaats

Bekijk de garantievoorwaarden