2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Bandenwissel van Volkswagen Bedrijfswagens

Autobanden.

De juiste autoband voor elk seizoen.

Voor een optimale grip in alle omstandigheden zijn goede autobanden ontzettend belangrijk. Bij de Volkswagen Bedrijfswagens-dealer zijn er winter-, zomer- en all season autobanden voor elk type weersomstandigheden verkrijgbaar. De profieldiepte van banden hebben invloed op de remweg van jouw bus. Het is belangrijk om de profieldiepte van uw autobanden geregeld te controleren en tijdig jouw banden te laten wisselen.

Bandenwissel werkzaamheden
Prijs (excl. BTW)
Losse band wisselen
€ 20
Complete wielenset zonder opslag
€ 32
Complete wielenset met opslag 
€ 69
4 losse banden wisselen zonder opslag
€ 74
4 losse banden wisselen  met opslag 
€ 107

Bandentypes.

Bandentips.

Spaar band en brandstof.

De juiste bandenspanning.

Door een ideale bandenspanning kun je jaarlijks zo'n €100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWB)

Gemiddeld bedraagt de ideale bandenspanning ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van jouw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet jouw reservewiel niet. 

Controleer zelf om de vier weken jouw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heb je een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht je hoge snelheden? Controleer de spanning van jouw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.

Ons advies: minimaal 4 mm.

Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet je dus jouw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor jouw veiligheid en die van jouw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 4 mm en minder te vervangen.

Meer service.