Elektrische bedrijfswagen

Elektrische bedrijfswagen
Voor mekaar bij Volkswagen Bedrijfswagens

Switchen naar elektrische bedrijfswagens
Voor mekaar bij Volkswagen Bedrijfswagens

Veel ondernemers staan voor de vraag wanneer over te stappen op elektrische bedrijfswagens. Met een snel verbeterende actieradius en alsmaar sneller oplaadbare accu’s, wordt een elektrische bedrijfswagen steeds vaker een optie. Een doorbraak hierin is de ID. Buzz Cargo.

Terwijl we verder ontwikkelen aan elektrische bedrijfswagens, lopen we voorop met zo schoon mogelijke verbrandingsmotoren. Deze voldoen aan de Euro 6d norm en zijn geschikt voor rijden op niet-fossiele diesel (HVO). Dé keuze, zolang jouw ideale elektrische bedrijfswagen nog niet beschikbaar is. Onze dealers adviseren je graag wat voor jouw bedrijf het juiste moment is om te switchen naar elektrisch.

Elektrische modellen

Bij Volkswagen zijn we hard op weg naar duurzaam autorijden. Ons uiteindelijke doel is zero emissie van al onze bedrijfswagens. Elektrisch rijden heeft de toekomst. Daarom ontwikkelen we bij Volkswagen Bedrijfswagens nieuwe volledig elektrische modellen. Op dit moment hebben we de ID. Buzz Cargo en de e-Crafter. Daarna volgen er snel nog meer elektrische modellen.

Actieradius elektrische bedrijfswagen

Hoeveel kilometer kan ik non-stop rijden zonder de accu op te laden? Met andere woorden: wat is de actieradius of rijbereik van mijn elektrische bus? Dat is de hamvraag voor iedereen die een elektrische bedrijfswagen overweegt. Op deze pagina vind je het antwoord op al deze vragen en kun je zelf je rijbereik simuleren.

Opladen en laadoplossingen

Wekelijks tanken wordt dagelijks inpluggen. Het opladen van je elektrische bedrijfswagen is even wennen, maar binnen no time weet je niet beter. Maar hoe snel gaat laden eigenlijk? Wat het kost het? En waar moet de laadpaal komen, thuis of op de zaak? Op deze pagina vind je het antwoord op al deze vragen en kun je kijken hoe snel je kunt laden met de laadtijd-simulator.

Kosten elektrische bedrijfswagen

Een elektrische bedrijfswagen is om meerdere redenen een goede keuze. Het is beter voor de planeet, het rijdt een stuk rustiger en je profiteert van allerlei belastingvoordeel. Maar hoeveel kost elektrisch rijden nou eigenlijk? Op deze pagina vind je het antwoord op deze vraag en kun je de verbruikkosten van een elektrische bedrijfswagen simuleren met de kosten-simulator.

Onderhoud elektrische bedrijfswagen

Dat ook elektrische bedrijfswagens onderhoud nodig hebben, is logisch. Maar wat is het verschil met een bus die op brandstof rijdt? Hoe zit het met de APK, de software en de accu? Eén ding is zeker: elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart ook op onderhoudskosten.

Vrijblijvend
adviesgesprek

Wil je meer informatie over de overstap naar elektrisch rijden en de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen? Onze Volkswagen Bedrijfswagens experts helpen je graag verder.

De ANWB over de
voordelen van elektrisch rijden

Zo schoon mogelijke alternatieven.

Naast onze elektrische bedrijfswagens, bieden we duurzame alternatieven aan met een zo schoon mogelijke verbrandingsmotor. We lopen voorop met de Caddy Cargo en de Transporter 6.1 (en later de Crafter) die nu al voldoen aan de Euro 6d norm. Door te rijden op biologische, niet-fossiele diesel (oftewel HVO: 'Hydrotreated Vegetable Oil'), kunnen we de CO2 uitstoot van je bedrijfswagen met 90% terugdringen. Tenslotte bieden we ook eHybrid modellen aan, zoals de Multivan. Hierbij wordt elektrisch rijden gecombineerd met een brandstofmotor. Ontdek hier de Multivan eHybrid.

Vind een dealer bij jou in de buurt