e-Crafter

Elektrische bedrijfswagen

Duurzaam rijden. Voor mekaar.

Volkswagen is hard op weg richting duurzaam autorijden. Ons doel is zero emissie van al onze bedrijfswagens. De elektrische bus heeft de toekomst. Daarom ontwikkelt Volkswagen Bedrijfswagens verschillende nieuwe volledig elektrische modellen. De elektrische bestelbus die Volkswagen op dit moment voert, is de e-Crafter. In 2022 gevolgd door de op de iconische T1 geïnspireerde ID. Buzz. 

Ondertussen lopen we voorop met zo schoon mogelijke verbrandingsmotoren, die voldoen aan de Euro 6d norm. Daarnaast bieden we schone alternatieven, zoals rijden op niet-fossiele diesel (HVO).

Onze dealers adviseren je graag over hoe je de elektrische bestelbus het slimst in je bedrijfswagenpark kunt inpassen. Volkswagen is klaar voor een duurzame toekomst. Ga je mee?

Elektrische bestelbus. Vandaag en morgen

Elektrische bestelbus. Vandaag en morgen

Op weg naar een zero-emissie wagenpark?

--:--

Ontdek de mogelijkheden met de Way-to-Zero tool

Bepaal samen met je dealer hoe je kunt verduurzamen en zie direct wat het je oplevert. Samen stippelen we jouw route uit naar een duurzamer wagenpark.

Antwoord op al jouw vragen

e-Crafter aan de oplader

Steeds meer ondernemers slaan een nieuwe weg in – ze kiezen voor volledig elektrisch vervoer. Zo dragen zij hun steentje bij aan een duurzamere wereld. Én elektrisch rijden is een goed argument voor je klanten om met jou als duurzame partner samen te werken. Wanneer je overweegt om over te stappen naar bijvoorbeeld een elektrische bestelbus, heb je vast een hoop vragen. We helpen je graag op weg. Hier lees je alle informatie over de nieuwe elektrische bedrijfswagens, denk bijvoorbeeld aan:

Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je verder.

Elektrische Volkswagen bus. Geschikt voor jouw onderneming?

Ben jij benieuwd wat de e-Crafter kan betekenen voor jouw onderneming?  Neem contact op met de dichtsbijzijnde dealer voor vrijblijvend advies.

De ANWB over de voordelen van elektrisch rijden

Opladen inpassen in je bedrijfsvoering

e-Crafter

In plaats van benzine of diesel te tanken, laad je een elektrische bedrijfswagen op bij een laadpunt. Dat kan onderweg bij een snellader of bij een openbaar laadpunt, maar ook ‘s nachts aan een laadpunt op je bedrijf of bij je chauffeurs thuis voor de deur. Door slim na te denken over de inzet en oplaadmomenten van je bedrijfswagen, past je elektrische bedrijfswagen moeiteloos in je dagelijkse bedrijfsvoering. Zo kiezen veel bedrijven voor ‘overdag rijden en ’s nachts laden’, zodat hun werk overdag niet beïnvloed wordt door laden.

Onderhoud aan een elektrische bedrijfsauto. Hoe werkt dat?

Onderhoud aan een elektrische bedrijfswagen

Een onderhoudsbeurt aan je bedrijfsauto –of bus kan soms flink in de papieren lopen. Maar hoe zit dat eigenlijk met het onderhoud aan een elektrische bus? In hoeverre verschilt dat met een bus die op brandstof rijdt? Eén ding is zeker: elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart ook op onderhoudskosten.

Lees meer over elektrisch rijden

Hoe Lekkerland, Stedin en Coolblue over elektrisch rijden denken

De elektrificatie van Volkswagen Bedrijfswagens

5 branches waarin elektrisch rijden nu al toegepast kan worden

Welke kosten heb je bij een elektrische bedrijfswagen?

Elektrische bedrijfswagen: kopen of leasen?

Zuinig elektrisch rijden: welke factoren zijn van invloed op de actieradius?

Lees meer over elektrisch rijden

Elektrisch rijden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het elektrisch rijden nieuws? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief over de duurzame bedrijfswagens van Volkswagen.

Zo schoon mogelijke alternatieven.

Naast onze elektrische bedrijfswagens, bieden we duurzame alternatieven aan met een zo schoon mogelijke verbrandingsmotor. We lopen voorop met de Caddy Cargo en de Transporter 6.1 (en later de Crafter) die nu al voldoen aan de Euro 6d norm. Deze emissienorm gaat later dit jaar of in 2022 in. Door te rijden op biologische, niet-fossiele diesel (oftewel HVO: 'Hydrotreated Vegetable Oil'), kunnen we de CO2 uitstoot van je bedrijfswagen met 90% terugdringen. Tenslotte bieden we ook eHybrid modellen aan, zoals de Multivan. Hierbij wordt elektrisch rijden gecombineerd met een brandstofmotor. Ontdek hier de Multivan eHybrid.

Disclaimer van NL

  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.