De e-Crafter
De e-Crafter
De e-Crafter

e-Crafter

Al vanaf
€ 56.700
Actieradius
115 km (WLTP)
Oplaadtijd
In 45 minuten opladen tot 80%

Je hebt ondernemen. En je hebt duurzaam ondernemen. 

Toon je duurzame ambitie en lease of koop nu de allereerste elektrische bedrijfswagen: De e-Crafter. Dan heb je altijd toegang tot de binnenstad en krijg je de voorkeur van klanten voor wie duurzaamheid een prioriteit is. Om je op weg te helpen met elektrisch rijden, is de e-Crafter, standaard uitgerust met een aantal services. Zo krijg je advies van experts over opladen, is er een rijtraining voor een maximale actieradius en hou je grip op je kosten met het inbegrepen onderhoud en garantie op de hoogvoltaccu. En dan hebben we het nog niet gehad over het ongekende rijcomfort van de nieuwe e-Crafter. Verschil moet er zijn.

Bijzonder indrukwekkend
 • De e-Crafter van schuin achter. Door de open achtervleugeldeuren zie je in het ruim. De laadruimte van de e-Crafter zorg voor probleemloos laden.
  De e-Crafter van schuin achter. Door de open achtervleugeldeuren zie je in het ruim. De laadruimte van de e-Crafter zorg voor probleemloos laden.

Probleemloos inladen

 • De e-Crafter van schuin achter. Door de open achtervleugeldeuren zie je in het ruim. De laadruimte van de e-Crafter zorg voor probleemloos laden.
  De e-Crafter van schuin achter. Door de open achtervleugeldeuren zie je in het ruim. De laadruimte van de e-Crafter zorg voor probleemloos laden.

Voor koeriers-, expres- en pakketdiensten telt elke centimeter laadruimte. Des te beter is het dat je met de e-Crafter niets hoeft te missen. De accu is gemonteerd in een ruimtebesparende constructie onder de laadvloer. Het model beschikt dus over de gebruikelijke laadruimte van maximaal 10,7 m³ en een laadhoogte van 1.861 mm.

8 jaar onderhoud en APK, Onderhoud standaard inbegrepen

Bij de e-Crafter is het onderhoud de eerste 8 jaar standaard inbegrepen (tot een maximum van 240.000 km). Inbegrepen zijn: alle voorgeschreven grote en kleine onderhoudsinspecties, periodiek vervangen van stof- en pollenfilters, verversen van remvloeistof en verplichte Algemene Periodieke Keuringen. Schadeherstel, reparaties en slijtagedelen zijn niet standaard inbegrepen.

8 jaar garantie op hoogvoltaccu standaard inbegrepen

Op de hoogvoltaccu van de e-Crafter geeft Volkswagen Bedrijfswagens maar liefst 8 jaar garantie (tot een maximum van 160.000 km). Je kunt dus rekenen op langdurige bedrijfszekerheid.

e-Crafter uit voorraad

De e-Crafter is direct uit voorraad leverbaar. Dit betekent snel wegrijden en meteen genieten.

Nieuw: de e-Crafter rolstoelbus

Volkswagen Bedrijfswagen introduceert emissievrij rolstoelvervoer in samenwerking met ombouwspecialist Tribus.  Door de elektrische aandrijving rijdt hij fluisterstil en is hij welkom in elke milieuzone. Met een actieradius van 173 kilometer (NEDC) is de e-Crafter rolstoelbus uitermate geschikt voor gebruik in een stedelijke omgeving. De e-Crafter rolstoelbus is geschikt voor snelladen(40kW): een lege accu is binnen een uur volledig te laden. 

 • e-Crafter Rolstoelbus
  e-Crafter Rolstoelbus

8 jaar onderhoud, APK en garantie op hoogvoltaccu

 • e-Crafter Rolstoelbus
  e-Crafter Rolstoelbus

Bij de e-Crafter is het onderhoud de eerste 8 jaar standaard inbegrepen (tot een maximum van 240.000 km). Inbegrepen zijn: alle voorgeschreven grote en kleine onderhoudsinspecties, periodiek vervangen van stof- en pollenfilters, verversen van remvloeistof en verplichte Algemene Periodieke Keuringen. Op de hoogvoltaccu van de e-Crafter geeft Volkswagen Bedrijfswagens maar liefst 8 jaar garantie (tot een maximum van 160.000 km).

Doordacht tot in detail

Vermogenselektronica, elektromotor, CCS-snelladen: Ontdek welke innovatieve technologie de e-Crafter zo krachtig en efficiënt maakt.

Alle details
Technologie en opladen
Laadruimte
Functioneel
Assistentiesystemen
Opladen van A-Z geregeld. Op de zaak. Onderweg. Thuis bij werknemers.

Opladen op jouw bedrijf roept ongetwijfeld een aantal vragen op. Hoeveel laadpunten installeer ik nu en in de nabije toekomst? Hoe past het opladen van mijn elektrische bedrijfswagen in mijn dagelijkse werkzaamheden? Waar kan ik mijn bedrijfswagens opladen als ik onderweg ben? Welke laadpas heb ik daarvoor nodig? Kan ik energie verrekenen met mijn werknemers als zij mijn bedrijfswagen thuis opladen? Standaard bij je e-Crafter krijg je advies van een expert over opladen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Advies van expert over opladen

Advies van expert

Na bestelling van je e-Crafter, brengt de Volkswagen Bedrijfswagens dealer je in contact met onze partner PonEnergie, gespecialiseerd in elektrisch rijden en energie. Hun professionele adviseurs nemen vrijblijvend contact met je op. Ze inventariseren je situatie, zorgen voor een oplossing die past bij jouw bedrijfsvoering en installeren deze van A-Z. Van laadpunten tot laadpassen en desgewenst een interessant energiecontract voor je bedrijf. Daarnaast helpen onze adviseurs jou bij het eventueel aanvragen van een publiek laadpunt bij jou in de straat of het adviseren van subsidiemogelijkheden.

Laadpas: (snel)laden in NL en EU op één factuur.

PonEnergie laadpas

Met de Volkswagen Bedrijfswagens Laadpas, kun je onderweg opladen in Nederland en vele landen in Europa. Tevens registreer je met de laadpas de laadbeurten bij jou op de zaak. Je ontvangt eens per maand een factuur voor de afrekening van je laadbeurten. Zo heb je duidelijk inzicht in de verbruikskosten van je e-Crafter.  

Opladen op de zaak en thuis

Laadpalen

Opladen kan onderweg bij een snellader of bij een openbaar laadpunt, maar ook ‘s nachts aan een laadpunt op je bedrijf of bij je chauffeurs thuis voor de deur. Door slim na te denken over de inzet en oplaadmomenten van je elektrische bedrijfswagen, past je elektrische bedrijfswagen moeiteloos in je dagelijkse bedrijfsvoering. PonEnergie biedt je verschillende soorten laadpunten inclusief installatie.

Elektrisch rijden. Geschikt voor jouw onderneming?

Ben jij benieuwd wat de e-Crafter kan betekenen voor jouw onderneming?  Neem contact op met de dichtsbijzijnde dealer voor vrijblijvend advies.

Maximale actieradius met rijtraining en app

De actieradius van 173 km is voor de meeste bedrijven voldoende voor volle werkdag zonder tussentijds opladen van de e-Crafter. Om je goed te leren omgaan met je elektrische bedrijfswagen en je te leren hoe een maximale actieradius te bereiken, biedt Volkswagen Bedrijfswagens i.s.m. Verkeersveiligheid Groep Nederland twee rijtrainingen aan. Bij aanschaf of lease van een e-Crafter, kan jouw bedrijf kosteloos gebruik maken van de ‘e-Crafter online rijtraining’ en de ‘e-Crafter rijtraining op de zaak’.

e-Crafter online rijtraining

In deze training leren je chauffeurs aan de hand van instructievideo’s alles over hun e-Crafter. Deze training kan gevolgd worden zodra de e-Crafter besteld is bij de dealer.

Heb je een e-Crafter besteld? 

Stap 1: Start je configuratie 

Het samenstellen van jouw bedrijfswagen begint met het kiezen van de juiste uitvoering.  Kies hieronder de uitvoering en klik vervolgens op configureren.

Het laatste nieuws over Elektrisch rijden.

Het laatste Elektrisch rijden nieuws, als eerste op de hoogte van de ID. BUZZ CARGO en tips. Schrijf je hier in!

Je browser is verouderd!

Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet optimaal gebruiken. Kies uit onderstaande browsers en download de laatste versie van jouw browser.