De nieuwe Volkswagen California

De nieuwe California
Onbeperkte vrijheid, opnieuw uitgevonden

Reismobiliteit, opnieuw gedefinieerd: de nieuwe California

De California. Wereldwijd een succes en al decennialang het symbool van de perfecte combinatie tussen de ultieme campingervaring en dagelijks gebruiksgemak. De nieuwe California zet deze traditie moeiteloos voort. Innovatief concept, gebouwd op een nieuw platform, een volledig nieuw interieurontwerp en bomvol nieuwe functionaliteiten: de nieuwe California is zowel een betrouwbare metgezel in het dagelijks leven als een volwaardig kampeerbusje voor vrijwel ieder denkbaar avontuur.

Driekamer concept met zomerkeuken

Driekamer concept met zomerkeuken

De nieuwe California wordt standaard geleverd met 2 schuifdeuren. Dit maakt het nog gemakkelijker om de California zowel in je dagelijkse leven als al je kampeeravonturen te integreren. De schuifdeur aan de passagierszijde maakt het in- en uitstappen super eenvoudig. De extra schuifdeur aan de bestuurderszijde biedt samen met het compleet vernieuwde keukenblok en de naar buiten toe uitklapbare tafel diverse mogelijkheden om buiten te koken en te eten. Direct bij de schuifdeur bevindt zich het keukentje met gasfornuis en spoelbak. De koelkast is zowel van buiten als van binnen toegankelijk en dankzij de optionele luifel beschermd tegen zon en regen. Deze tweede entree breidt de beschikbare ruimte aanzienlijk uit en maakt van de nieuwe California een bijna driekamerappartement.

Zeer flexibile zitplaatsen

Zeer flexibele zitplaatsen

Ruimer kamperen: in plaats van een handmatige handrem maakt de elektronische parkeerrem een ​​doorgang mogelijk tussen de bestuurders- en voorpassagiersstoel (zowel draaibaar als in hoogte verstelbaar) richting het passagierscompartiment van de nieuwe California. Achter de bestuurdersstoel is voldoende ruimte, bijvoorbeeld voor een PortaPotti. De twee eenvoudig te verwijderen of te verplaatsen individuele stoelen in het passagierscompartiment creëren snel en eenvoudig meer ruimte voor het vervoeren van lange voorwerpen zoals een surfplank. Bovendien bieden ze meer flexibiliteit en meer comfort dankzij de slaapfunctie en geïntegreerde lades.

Smart Camping

Smart Camping

Digitale features, innovatieve, hoogwaardige mobiele onlinediensten en intelligente assistentiesystemen: deze handige zaken zijn standaard in de nieuwe California. Zoals weergave en bediening van de verschillende camperfuncties, airconditioning in de passagiersruimte, verwarming van het interieur via de standkachel, regeling van de sfeerverlichting (rondom het dakframe) en nog veel meer via drie manieren: via de California App, de nieuwe In-Car App en de nieuwe camper bedieningseenheid op de C-stijl met een 12,7 cm (5”) staand touchscreen.

Ook in het dagelijks leven meer vrijheid

De nieuwe California stelt niet alleen een nieuwe norm op het gebied van kamperen. Hij maakt ook indruk met slimme innovaties voor in het dagelijks leven. De twee schuifdeuren aan de bestuurders- en passagierszijde verhogen niet alleen de veiligheid bij het instappen, maar maken ook de dagelijkse taken aanzienlijk eenvoudiger. Rond de auto lopen met je boodschappen? Niet meer nodig. De koelkast direct van buitenaf beladen? Geen probleem. Lichtere individuele stoelen in het passagierscompartiment die individueel kunnen worden verplaatst of verwijderd om grotere spullen te vervoeren? Het werkt allemaal snel en eenvoudig en is vooral prettig voor iedereen die snel wil overschakelen van de mobiele kantoormodus naar vrije tijd.

Ook in het dagelijks leven meer vrijheid

California on Tour App

Fantastische bestemmingen, routeplanning, belangrijke informatie en nog veel meer: ​​onze gratis California on Tour-app voor iOS en Android is jouw digitale metgezel voor een onvergetelijk #VanLife-avontuur. Dankzij handige functies en slimme oplossingen maken wij je volgende kampeertrip met jouw Volkswagen California eenvoudiger. Hierdoor heb je meer tijd om van je vakantie te genieten.

Ontdek onze andere California modellen

Neem contact op met dé enige officiële Volkswagen Camper dealer van Nederland