Al vanaf
€ 56.700 - € 829 p/mnd1
Actieradius
115 km (WLTP)

De eerste stap naar elektrisch

Omdat je de verantwoordelijkheid neemt als het om het klimaat gaat. Omdat je klanten echt overal wilt kunnen blijven servicen. En... omdat je van de stad houdt. Lease of koop nu de allereerste elektrische Volkswagen bus. Dat geeft je voorrang in de binnenstad en de voorkeur van klanten die voor optimale duurzaamheid gaan. Standaard inclusief oplaadadvies van experts, rijtraining voor een maximale actieradius, gratis service onderhoud, garantie op de hoogvoltaccu en een ongekende rijcomfort. Ervaar de e-Crafter nu bij de dealer of bestel direct.

Elektrisch rijden. Voor Mekaar. Met de Volkswagen e-Crafter.

 

Bijzonder indrukwekkend

Probleemloos inladen

Voor koeriers-, expres- en pakketdiensten telt elke centimeter laadruimte. Des te beter is het dat je met de e-Crafter niets hoeft te missen. De accu is gemonteerd in een ruimtebesparende constructie onder de laadvloer. Het model beschikt dus over de gebruikelijke laadruimte van maximaal 10,7 m³ en een laadhoogte van 1.861 mm.

8 jaar onderhoud en APK standaard inbegrepen

Bij de e-Crafter is het onderhoud de tot en met de eerste 8 jaar / 96 maanden standaard inbegrepen (tot een maximum van 240.000 km). Door Volkswagen Bedrijfswagens voorgeschreven onderhoudsinspecties en de wettelijke APK-keuring voor de eerste 8 jaar / 96 maanden, uit te voeren door een erkende Nederlandse Volkswagen Bedrijfswagens servicepartner naar keuze.

Bekijk alle voorwaarden

8 jaar garantie op hoogvoltaccu standaard inbegrepen

Op de hoogvoltaccu van de e-Crafter geeft Volkswagen Bedrijfswagens maar liefst 8 jaar / 96 maanden garantie (tot een maximum van 160.000 km). Je kunt dus rekenen op langdurige bedrijfszekerheid.

Opladen van A-Z geregeld. Op de zaak. Onderweg. Thuis bij werknemers.

Opladen op jouw bedrijf roept ongetwijfeld een aantal vragen op. Hoeveel laadpunten installeer ik nu en in de nabije toekomst? Hoe past het opladen van mijn elektrische bedrijfswagen in mijn dagelijkse werkzaamheden? Waar kan ik mijn bedrijfswagens opladen als ik onderweg ben? Welke laadpas heb ik daarvoor nodig? Kan ik energie verrekenen met mijn werknemers als zij mijn bedrijfswagen thuis opladen? Standaard bij je e-Crafter krijg je advies van een expert over opladen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

De nieuwe laadtijd-simulator

Benieuwd hoe lang het duurt om een elektrische bedrijfswagen volledig op te laden? Met onze nieuwe laadtijd-simulator kun je op basis van verschillende factoren die hier invloed op hebben de daadwerkelijke laadtijd simuleren.

Maximale actieradius met rijtraining

De actieradius van 115 km is voor de meeste bedrijven voldoende voor volle werkdag zonder tussentijds opladen van de e-Crafter. Om je goed te leren omgaan met je elektrische bedrijfswagen en je te leren hoe een maximale actieradius te bereiken, biedt Volkswagen Bedrijfswagens i.s.m. Verkeersveiligheid Groep Nederland twee rijtrainingen aan. Bij aanschaf of lease van een e-Crafter, kan jouw bedrijf kosteloos gebruik maken van de ‘e-Crafter online rijtraining’ en de ‘e-Crafter rijtraining op de zaak’.

e-Crafter online rijtraining

In deze training leren je chauffeurs aan de hand van instructievideo’s alles over hun e-Crafter. Deze training kan gevolgd worden zodra de e-Crafter besteld is bij de dealer.

Heb je een e-Crafter besteld? 

De nieuwe actieradius-simulator

Ontdek welke factoren, zoals rijprofiel en belading, invloed hebben op de actieradius van een elektrische bedrijfswagen met onze nieuwe actieradius-simulator.

Configurator

Stel jouw e-Crafter samen

Configurator

Stel jouw e-Crafter samen

Configureer jouw e-Crafter

Hoe ziet jouw ideale e-Crafter eruit? Bekijk hier alle opties, kleuren en kosten. Configureer nu de bedrijfswagen die bij jou past. 

e-Crafter mogelijkheden

Maatwerk in carrosseriebouw is een dienst die voor ons niet meer dan vanzelfsprekend is. We doen er namelijk iedere dag alles aan om jou te helpen bij de aankoop van de perfecte bedrijfswagen. Voor iedere branche, voor ieder bedrijf leveren onze gecertificeerde ombouwpartners jouw ideale bedrijfsbus. Ontdek alle mogelijkheden voor de e-Crafter.

e-Crafter Pick-up

Voor groenvoorzieners, gemeenten en afvalverwerkers is de Crafter Pick-up er ook in een elektrische variant, de e-Crafter Pick-up. Vanwege de sluiting van steeds meer binnensteden voor fossiele motorvoertuigen een must voor je wagenpark!

Naast de open laadbak is de e-Crafter ook leverbaar als Kipper.

  • Laadvermogen tot 820 kg
  • Leverbaar als enkele cabine
  • Open laadbak met aluminium zelfdragende vloerprofielen
  • Diverse opties leverbaar zoals touwhaken, afneembare opzetborden, opstaptrede en vloerlade onder laadbakframe.
  • Inwendige afmetingen: 3.255 mm lang x 2.040 mm breed
2.
Laadvermogen op basis van rijbewijs B.
3.
Het laadvermogen is gebaseerd op basis van rijbewijs C(1). Het maximaal laadvermogen op basis van rijbewijs B is 1.000 kg.

Geschikt voor jouw onderneming?

Ben jij benieuwd wat de e-Crafter kan betekenen voor jouw onderneming?  Neem contact op met de dichtsbijzijnde dealer voor vrijblijvend advies.

Ontdek de subsidiemogelijkheden

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Milieu-investeringsaftrek en willekeurig afschrijving milieuinvesteringen

Ontdek de subsidiemogelijkheden

Het laatste nieuws over Elektrisch rijden.

Het laatste Elektrisch rijden nieuws, als eerste op de hoogte van de ID. Buzz Cargo en tips. Schrijf je hier in!

Doordacht tot in detail

Vermogenselektronica, elektromotor, CCS-snelladen: Ontdek welke innovatieve technologie de e-Crafter zo krachtig en efficiënt maakt.

Alle details

Disclaimer van NL

1.
Als gevolg van onder andere de oorlog in Oekraïne en het wereldwijde chiptekort is de levertijd van dit model momenteel langer dan normaal. De uiteindelijke prijs van de bedrijfswagen is (mede) afhankelijk van het moment van afleveren en kan daardoor afwijken van de prijs die hier wordt getoond. Informeer bij de dealer naar de meest actuele levertijd en de bijbehorende prijs van de bedrijfswagen.
  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.