• Al vanaf€ 56.700 - € 829 p/mnd
   1
  • Actieradius 115 km (WLTP)

  De eerste stap naar elektrisch

  Omdat je de verantwoordelijkheid neemt als het om het klimaat gaat. Omdat je klanten echt overal wilt kunnen blijven servicen. En... omdat je van de stad houdt. Lease of koop nu de allereerste elektrische Volkswagen bus. Dat geeft je voorrang in de binnenstad en de voorkeur van klanten die voor optimale duurzaamheid gaan. Standaard inclusief oplaadadvies van experts, rijtraining voor een maximale actieradius, gratis service onderhoud, garantie op de hoogvoltaccu en een ongekende rijcomfort. Ervaar de e-Crafter nu bij de dealer of bestel direct.

  Elektrisch rijden. Voor Mekaar. Met de Volkswagen e-Crafter.

   

  Bijzonder indrukwekkend

  Probleemloos inladen

  Voor koeriers-, expres- en pakketdiensten telt elke centimeter laadruimte. Des te beter is het dat je met de e-Crafter niets hoeft te missen. De accu is gemonteerd in een ruimtebesparende constructie onder de laadvloer. Het model beschikt dus over de gebruikelijke laadruimte van maximaal 10,7 m³ en een laadhoogte van 1.861 mm.

  8 jaar onderhoud en APK standaard inbegrepen

  Bij de e-Crafter is het onderhoud de tot en met de eerste 8 jaar / 96 maanden standaard inbegrepen (tot een maximum van 240.000 km). Door Volkswagen Bedrijfswagens voorgeschreven onderhoudsinspecties en de wettelijke APK-keuring voor de eerste 8 jaar / 96 maanden, uit te voeren door een erkende Nederlandse Volkswagen Bedrijfswagens servicepartner naar keuze.

  Bekijk alle voorwaarden

  8 jaar garantie op hoogvoltaccu standaard inbegrepen

  Op de hoogvoltaccu van de e-Crafter geeft Volkswagen Bedrijfswagens maar liefst 8 jaar / 96 maanden garantie (tot een maximum van 160.000 km). Je kunt dus rekenen op langdurige bedrijfszekerheid.

  Opladen van A-Z geregeld. Op de zaak. Onderweg. Thuis bij werknemers.

  Opladen op jouw bedrijf roept ongetwijfeld een aantal vragen op. Hoeveel laadpunten installeer ik nu en in de nabije toekomst? Hoe past het opladen van mijn elektrische bedrijfswagen in mijn dagelijkse werkzaamheden? Waar kan ik mijn bedrijfswagens opladen als ik onderweg ben? Welke laadpas heb ik daarvoor nodig? Kan ik energie verrekenen met mijn werknemers als zij mijn bedrijfswagen thuis opladen? Standaard bij je e-Crafter krijg je advies van een expert over opladen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

  De nieuwe laadtijd-simulator

  Benieuwd hoe lang het duurt om een elektrische bedrijfswagen volledig op te laden? Met onze nieuwe laadtijd-simulator kun je op basis van verschillende factoren die hier invloed op hebben de daadwerkelijke laadtijd simuleren.

  Maximale actieradius met rijtraining

  De actieradius van 115 km is voor de meeste bedrijven voldoende voor volle werkdag zonder tussentijds opladen van de e-Crafter. Om je goed te leren omgaan met je elektrische bedrijfswagen en je te leren hoe een maximale actieradius te bereiken, biedt Volkswagen Bedrijfswagens i.s.m. Verkeersveiligheid Groep Nederland twee rijtrainingen aan. Bij aanschaf of lease van een e-Crafter, kan jouw bedrijf kosteloos gebruik maken van de ‘e-Crafter online rijtraining’ en de ‘e-Crafter rijtraining op de zaak’.

  e-Crafter online rijtraining

  In deze training leren je chauffeurs aan de hand van instructievideo’s alles over hun e-Crafter. Deze training kan gevolgd worden zodra de e-Crafter besteld is bij de dealer.

  Heb je een e-Crafter besteld? 

  De nieuwe actieradius-simulator

  Ontdek welke factoren, zoals rijprofiel en belading, invloed hebben op de actieradius van een elektrische bedrijfswagen met onze nieuwe actieradius-simulator.

  Configurator

  Stel jouw e-Crafter samen

  Configurator

  Stel jouw e-Crafter samen

  Configureer jouw e-Crafter

  Hoe ziet jouw ideale e-Crafter eruit? Bekijk hier alle opties, kleuren en kosten. Configureer nu de bedrijfswagen die bij jou past. 

  e-Crafter mogelijkheden

  Maatwerk in carrosseriebouw is een dienst die voor ons niet meer dan vanzelfsprekend is. We doen er namelijk iedere dag alles aan om jou te helpen bij de aankoop van de perfecte bedrijfswagen. Voor iedere branche, voor ieder bedrijf leveren onze gecertificeerde ombouwpartners jouw ideale bedrijfsbus. Ontdek alle mogelijkheden voor de e-Crafter.

  e-Crafter Pick-up

  Voor groenvoorzieners, gemeenten en afvalverwerkers is de Crafter Pick-up er ook in een elektrische variant, de e-Crafter Pick-up. Vanwege de sluiting van steeds meer binnensteden voor fossiele motorvoertuigen een must voor je wagenpark!

  Naast de open laadbak is de e-Crafter ook leverbaar als Kipper.

  • Laadvermogen tot 820 kg
  • Leverbaar als enkele cabine
  • Open laadbak met aluminium zelfdragende vloerprofielen
  • Diverse opties leverbaar zoals touwhaken, afneembare opzetborden, opstaptrede en vloerlade onder laadbakframe.
  • Inwendige afmetingen: 3.255 mm lang x 2.040 mm breed
  2.
  Laadvermogen op basis van rijbewijs B.
  3.
  Het laadvermogen is gebaseerd op basis van rijbewijs C(1). Het maximaal laadvermogen op basis van rijbewijs B is 1.000 kg.

  Afmetingen Volkswagen e-Crafter

  <b>Afmetingen</b> Volkswagen e-Crafter

  Lengte:

  5.986 mm

  Breedte:

  2.427 mm

  Hoogte:

  2.590 mm

  Laadruimte / Volume: 

  10,7 m³

  Zijschuifdeur (L x H): 

  1.311 x 1.722 mm

  Achterklep (L x H):

  1.552 x 1.740 mm

  Draaicirkel:

  13,9 m

  Max. Laadgewicht:

  970 kg

  Lengte:

  5.986 mm

  Breedte:

  2.427 mm

  Hoogte:

  2.590 mm

  Laadruimte / Volume: 

  10,7 m³

  Zijschuifdeur (L x H): 

  1.311 x 1.722 mm

  Achterklep (L x H):

  1.552 x 1.740 mm

  Draaicirkel:

  13,9 m

  Max. Laadgewicht:

  970 kg

  Geschikt voor jouw onderneming?

  Ben jij benieuwd wat de e-Crafter kan betekenen voor jouw onderneming?  Neem contact op met de dichtsbijzijnde dealer voor vrijblijvend advies.

  Ontdek de subsidiemogelijkheden

  Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

  Milieu-investeringsaftrek en willekeurig afschrijving milieuinvesteringen

  Ontdek de subsidiemogelijkheden

  Het laatste nieuws over Elektrisch rijden.

  Het laatste Elektrisch rijden nieuws, als eerste op de hoogte van de ID. Buzz Cargo en tips. Schrijf je hier in!

  Doordacht tot in detail

  Vermogenselektronica, elektromotor, CCS-snelladen: Ontdek welke innovatieve technologie de e-Crafter zo krachtig en efficiënt maakt.

  Alle details