Trekgewicht van een Elektrische auto

Wat is het trekgewicht van elektrische bedrijfswagens?

Wat is het trekgewicht van elektrische bedrijfswagens?

Wanneer je een elektrische bedrijfswagen aanschaft is het, ongeacht het werkgebied, natuurlijk fijn als je ook met een aanhanger kan rijden. Van elektrische auto’s is bekend dat het trekgewicht anders is dan bij auto’s die op benzine of diesel rijden. Maar hoe zit dat precies?

Als we kijken naar het vermogen van elektrische bedrijfswagens, kunnen deze voertuigen prima met een trekhaak worden uitgerust. Wel zijn er een aantal bijkomende factoren waar je rekening mee moet houden. Eén van de grootste redenen waarom men nog wat voorzichtig is met het trekgewicht van de elektrische auto, is de actieradius. De reële actieradius van de meeste elektrische auto’s die nu op de markt verkrijgbaar zijn, ligt bij personenwagens tussen de 200 en 400 kilometer op een volle accu en bij bedrijfswagens tussen de 100 en 200 kilometer (bron: Leaseblog). Deze actieradius neemt af wanneer er extra gewicht aan de auto wordt gehangen, en kan zelfs gehalveerd worden. Elektrische auto’s dragen al flink wat gewicht door de accu.

Trekgewicht en de toekomst

Elektrische auto’s, die in aanmerking komen voor een trekhaak, hebben op dit moment een gemiddeld trekgewicht tussen de 750 en 1.500 kilo. Dit varieert dus nogal. Wanneer de fabrikant stelt dat er geen trekhaak bevestigd mag worden aan de elektrische wagen, is het verstandig om je daar aan te houden. Mocht het zo zijn dat je gecontroleerd wordt, dan kan je dat een fikse boete opleveren. 

Voor nu is het dus afwachten wat de technologie de komende jaren zal brengen. Gelukkig is deze razendsnel in ontwikkeling, dus zal het rijden met een aanhanger in jouw elektrische bedrijfswagen in de toekomst zo onbelemmerd mogelijk zijn.

 

Elektrisch rijden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het elektrisch rijden nieuws? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief over de duurzame bedrijfswagens van Volkswagen.

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

5 branches waarin elektrisch rijden nu al toegepast kan worden

Zuinig elektrisch rijden: welke factoren zijn van invloed op de actieradius?

Hoe Lekkerland, Stedin en Coolblue over elektrisch rijden denken

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Elektrisch rijden voor jouw onderneming?

Wil jij meer weten of de mogelijkheden op het gebied van elektrisch rijden? Ga in gesprek met de Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij jou in de buurt.