Trekgewicht van een Elektrische auto

Wat is het trekgewicht van elektrische bedrijfswagens?

Wat is het trekgewicht van elektrische bedrijfswagens?

Wanneer je een elektrische bedrijfswagen aanschaft is het, ongeacht het werkgebied, natuurlijk fijn als je ook met een aanhanger kan rijden. Van elektrische auto’s is bekend dat het trekgewicht anders is dan bij auto’s die op benzine of diesel rijden. Maar hoe zit dat precies?

Als we kijken naar het vermogen van elektrische bedrijfswagens, kunnen deze voertuigen prima met een trekhaak worden uitgerust. Wel zijn er een aantal bijkomende factoren waar je rekening mee moet houden. Eén van de grootste redenen waarom men nog wat voorzichtig is met het trekgewicht van de elektrische auto, is de actieradius. De reële actieradius van de meeste elektrische auto’s die nu op de markt verkrijgbaar zijn, ligt bij personenwagens tussen de 200 en 400 kilometer op een volle accu en bij bedrijfswagens tussen de 100 en 200 kilometer (bron: Leaseblog). Deze actieradius neemt af wanneer er extra gewicht aan de auto wordt gehangen, en kan zelfs gehalveerd worden. Elektrische auto’s dragen al flink wat gewicht door de accu.

Trekgewicht en de toekomst

Elektrische auto’s, die in aanmerking komen voor een trekhaak, hebben op dit moment een gemiddeld trekgewicht tussen de 750 en 1.500 kilo. Dit varieert dus nogal. Wanneer de fabrikant stelt dat er geen trekhaak bevestigd mag worden aan de elektrische wagen, is het verstandig om je daar aan te houden. Mocht het zo zijn dat je gecontroleerd wordt, dan kan je dat een fikse boete opleveren. 

Voor nu is het dus afwachten wat de technologie de komende jaren zal brengen. Gelukkig is deze razendsnel in ontwikkeling, dus zal het rijden met een aanhanger in jouw elektrische bedrijfswagen in de toekomst zo onbelemmerd mogelijk zijn.

 

Elektrisch rijden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het elektrisch rijden nieuws? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief over de duurzame bedrijfswagens van Volkswagen.

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

5 branches waarin elektrisch rijden nu al toegepast kan worden

Zuinig elektrisch rijden: welke factoren zijn van invloed op de actieradius?

Hoe Lekkerland, Stedin en Coolblue over elektrisch rijden denken

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Elektrisch rijden voor jouw onderneming?

Wil jij meer weten of de mogelijkheden op het gebied van elektrisch rijden? Ga in gesprek met de Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij jou in de buurt.

Disclaimer van NL

  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.