Nieuwe Volkswagen Transporter
Fiscaliteiten

Voorinschrijving nieuwe e-Transporter gestart

Het is zover! De voorinschrijving voor de gloednieuwe e-Transporter is begonnen. Deze elektrische variant van de volledig nieuwe Transporter is vanaf oktober bestelbaar en geïnteresseerde ondernemers kunnen nu al hun interesse laten blijken. Door je voor de e-Transporter in te schrijven bij de Volkswagen Bedrijfswagens-dealer kan je straks als een van de eersten deze volledig elektrische bedrijfswagen bestellen. Informeer daarnaast bij jouw Volkswagen Bedrijfswagens-dealer naar de voorlopige koopovereenkomst en de mogelijkheden om aanspraak te maken op de SEBA-subsidie voor elektrische bedrijfswagens. Daarmee ontvang je bij toekenning tot maximaal 12% van de aanschafprijs terug.

Hoe werkt de voorinschrijving?

De voorinschrijving is eenvoudig en vrijblijvend. Je kunt als geïnteresseerde ondernemer bij jouw Volkswagen Bedrijfswagens-dealer terecht om je belangstelling aan te geven. Als onderdeel van de voorinschrijving ontvang je ook een certificaat, dat garandeert dat de dealer je als een van de eersten contacteert om jouw e-Transporter te bestellen. Daarnaast heb je de mogelijkheid tot het tekenen van een voorlopige koopovereenkomst, opgesteld door de dealer en getoetst door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze voorlopige koopovereenkomst zorgt samen met het certificaat van je inschrijving dat je in aanmerking komt voor de SEBA-subsidie. 

--:--

SEBA-subsidie voor de e-Transporter*

Een van de belangrijkste redenen om je nu alvast in te schrijven voor de e-Transporter is de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de SEBA-subsidieOpent een externe link. Tot nu toe werd deze subsidie voornamelijk ingezet door kopers van de ID. Buzz Cargo, maar Volkswagen Bedrijfswagens heeft het in samenwerking met de RVO voor elkaar gekregen om ook de e-Transporter alvast op de SEBA-lijst te zetten. Dit betekent dat ondernemers die nu voorinschrijven op de e-Transporter en uiteindelijk tot aanschaf overgaan, kunnen profiteren van een subsidie ter hoogte van maximaal 12% van de aanschafprijs. Houd er wel rekening mee dat de SEBA-pot beperkt is; op moment van schrijven is er nog 13% van het budget beschikbaar.

De voorlopige koopovereenkomst bevat een indicatieve vanafprijs voor de e-Transporter om de SEBA aanvraag te kunnen doen. Definitieve prijzen kunnen pas gedeeld worden bij de start van de voorverkoop, medio oktober 2024. De uiteindelijke prijs waarop de SEBA wordt berekend, is bekend bij de aflevering van jouw e-Transporter. De voorlopige koopovereenkomsten zijn sinds maandag 24 juni beschikbaar, informeer voor meer informatie bij jouw Volkswagen Bedrijfswagens-dealer.

Goed nieuws: voor de voorinschrijving én de voorlopige koopovereenkomst van de nieuwe e-Transporter is géén aanbetaling vereist.  Mis deze kans dus niet en schrijf je bij interesse in de e-Transporter in bij jouw Volkswagen Bedrijfswagens-dealer. Met deze voorinschrijving biedt Volkswagen Bedrijfswagens jou de mogelijkheid om als een van de eerste jouw nieuwe e-Transporter definitief in bestelling te zetten.

*Het budget voor deze regeling is op 9 juli 2024 overtekend. Dit betekent dat er meer aanvragen ingediend zijn dan er budget beschikbaar is. Mogelijk wordt het budget verhoogd. Daarom kun je jouw aanvraag blijven indienen, aangezien de aanvragen worden aangehouden totdat er meer duidelijkheid is over het aanvullend budget. Lees hierOpent een externe link meer over de aanvragen.

Diverse krachtige uitvoeringen

De e-Transporter is straks leverbaar in vier volledig elektrische versies: met 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kW (286 pk) motorvermogen. Die laatste drie krijgen standaard een 83 kWh (bruto) groot accupakket. De basisversie met de 85 kW elektromotor komt later beschikbaar met een 54 kWh (bruto) variant. De nieuwe Volkswagen Transporter is veelzijdiger dan ooit! Hierdoor is er altijd wel een (e-)Transporter die past bij jouw specifieke behoeften en bedrijfsvoering. Ontdek ons nieuwe icoon hier. Of zoek direct naar de dichtstbijzijnde Volkswagen Bedrijfswagens-dealer. 

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie (26 juni 2024). Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Wellicht vind je dit ook interessant?