All-season banden voor je Volkswagen Bedrijfswagen

All-season banden
Één band voor elk seizoen

All-season banden
Voor wie niet wil wisselen

Rijd je relatief weinig kilometers en gaat je bedrijfswagen niet mee op wintersport? Dan kunnen all-season banden een goed alternatief zijn. Het scheelt je jaarlijks twee bandenwissels. De all-season band is een combinatie van zomer- en winterband, ideaal voor gemiddelde weersomstandigheden. Bij extremere omstandigheden zoals gladde wegen of sneeuwval zijn de banden minder geschikt, de veiligheid neemt af. Je dealer adviseert je graag over de juiste band voor jouw situatie.

Banden om non-stop door te werken. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

Remweg all-season banden

Nieuwe all-season banden
Snel gemonteerd door onze bandenspecialisten

Heb je nog geen all-season banden of zijn ze aan vervanging toe? Vraag erna bij je dealer en onze monteurs zetten ze direct onder je bedrijfswagen.

Verplichting winterbanden of all-season banden.

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. In een groot deel van Europa echter wel, of kan er gebruikt gemaakt worden van all-season banden met sneeuwvlokcoderinintg. De ANWB geeft meer informatieOpent een externe link over verplichting en regels per land. Voor je veiligheid raadt Volkswagen Bedrijfswagens je aan om bij winterse omstandigheden altijd gebruik te maken van winterbanden.

Bandentips

Wat is de juiste bandenspanning voor all-season banden?
Door een ideale bandenspanning kun je jaarlijks zo'n € 100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWBOpent een externe link) Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van jouw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet jouw reservewiel niet.
Controleer zelf om de vier weken jouw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heb je een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht je hoge snelheden? Controleer de spanning van jouw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.
Ons advies: minimaal 4 mm.

Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet je dus jouw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor jouw veiligheid en die van jouw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 4 mm en minder te vervangen.

De voordelen van onze Altijd Door Service

Omdat een buitengewone bedrijfswagen buitengewone service verdient. Omdat je een hekel hebt aan verrassingen die geld kosten. En… omdat je gewoon zonder zorgen de weg op wilt. Daarom krijg je nu 2 jaar garantie op onderhoud en zelfs 4 jaar reparatiegarantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden. Dat betekent heel lang, heel relaxed rijden, zolang jij je bedrijfswagen volgens fabrieksvoorschrift bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer laat onderhouden. Dus is er iets met je Volkswagen? Wij lossen het op.

4 jaar garantie op reparaties. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

  • Profiteer van 2 jaar garantie op onderhoud en 4 jaar garantie op reparaties
  • Tot wel 12 jaar garantie op de carrosserie
  • Voorwaarde: onderhoud bij Volkswagen Bedrijfswagen dealer
  • Reparatie door Volkswagen experts
  • Extra: gratis pechhulp in bijna heel Europa, ook in je eigen woonplaats

Bekijk de garantievoorwaarden