Crafter rolstoelvervoer met een rolstoellift

Rolstoelbus
Een rolstoelbus die zijn gelijke niet kent

Rolstoelbus, geschikt voor jouw wensen

Een rolstoelbus die zijn gelijke niet kent. Met de grootste zorg ontwikkeld voor ouderen- en gehandicaptenvervoer en tevens geschikt voor luxe personenvervoer. Daarmee is de rolstoelbus voorzien van alle gemakken die jou en jouw passagiers elke dag van het juiste comfort voorzien. Een rolstoelbus is een speciaal aangepast voertuig dat is ontworpen om mensen met een mobiliteitsbeperking te vervoeren. Het biedt de nodige faciliteiten om rolstoelgebruikers comfortabel en veilig te vervoeren. Rolstoelbussen kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals openbaar vervoer, ziekenhuisvervoer, schoolvervoer en privévervoer. Samen met onze ombouwspecialisten Tribus en VDL Bus Venlo hebben wij verschillende maatwerkoplossingen ontwikkeld. 

Voor mekaar. Met de Volkswagen Rolstoelbus.

Rolstoelbus mogelijkheden

VDL Bus Venlo

De luxueze ombouw van VDL is verkrijgbaar op de Crafter en de volledig elektrische e-Crafter. Afhankelijk van de inzet, zijn er meerdere indelingen mogelijk. De maatwerkoplossing bestaat onder meer uit:

 • Luxueus interieur met comfortabele lederen stoelen
 • Eenvoudige instap met elektrische schuiftrede of verlaagde en verdiepte instap
 • Trolley opbergmogelijkheden
 • Mogelijk voor rolstoelvervoer
 • 8 passagiers en 1 chauffeur
 • De hoogwaardige materialen zijn eenvoudig te reinigen
 • Additionele verwarming voor extra comfort
 • Veelzijdig inzetbaar zowel voor transfer als taxi

Wat zijn de voordelen van een 
rolstoelbus?

 • Ruimte tot 8 passagiers
 • Er is een grote verscheidenheid aan zitplaatsen en rolstoelconfiguraties beschikbaar om aan jou specifieke wensen te voldoen
 • Ze zijn toegankelijk voor alle passagiers, ongeacht hun fysieke beperking
 • Er wordt gebruik gemaakt van hoge kwaliteit materialen, waardoor de rolstoelbus een professionele uitstraling heeft
 • De juiste veiligheidsvoorzieningen zijn gewaarborgd, om ervoor te zorgen dat rolstoelgebruikers veilig kunnen reizen

Welke opbouw past het beste bij jouw onderneming?

Laat je adviseren over de opbouwmogelijkheden voor jouw onderneming.

De e-Crafter Rolstoelbus

Volkswagen Bedrijfswagen introduceert emissievrij rolstoelvervoer in samenwerking met de twee ombouwspecialisten VDL Bus Venlo en Tribus. Door de elektrische aandrijving rijdt de e-Crafter fluisterstil en is hij welkom in elke milieuzone. Met een actieradius van 115 kilometer (WLTP) is deze elektrische rolstoelbus uitermate geschikt voor gebruik in een stedelijke omgeving. De e-Crafter rolstoelbus is geschikt voor snelladen(40kW): een lege accu is binnen een uur volledig te laden.

8 jaar onderhoud, APK en garantie op hoogvoltaccu

Bij de e-Crafter is het onderhoud de eerste 8 jaar standaard inbegrepen (tot een maximum van 240.000 km). Inbegrepen zijn: alle voorgeschreven grote en kleine onderhoudsinspecties, periodiek vervangen van stof- en pollenfilters, verversen van remvloeistof en verplichte Algemene Periodieke Keuringen. Op de hoogvoltaccu van de e-Crafter geeft Volkswagen Bedrijfswagens maar liefst 8 jaar garantie (tot een maximum van 160.000 km).

Stappenplan voor een bedrijfswagen op maat

Wie bouwen de bedrijfswagen om?

Maatwerkpartner Tribus

De Volkswagen Bedrijfswagens Rolstoelbus is in samenwerking met Tribus ontwikkeld. Tribus levert maatwerk in personenvervoer waar meerdere mogelijkheden toepasbaar zijn. Zij delen de binnenruimte zo efficiënt mogelijk in door de afmetingen tussen de stoelen zo groot mogelijk te laten.

Maatwerkpartner VDL Bus Venlo

De luxe personenvervoer met rolstoelmogelijkheid is in samenwerking met VDL Bus Venlo ontwikkeld. VDL Bus Venlo is gespecialiseerd personenvervoer en levert naast luxueuze oplossingen ook maatwerkombouw in diverse segmenten.

Technische gegevens 
Bekijk de afmetingen van de rolstoelbus van Volkswagen Bedrijfswagens in de tabel. Mis je specifieke gegevens? Neem dan contact op met een dealer bij jou in de buurt.

<b>Technische gegevens&nbsp;<br> </b><sub>Bekijk de afmetingen van de rolstoelbus van Volkswagen Bedrijfswagens in de tabel. Mis je specifieke gegevens? Neem dan contact op met een dealer bij jou in de buurt.</sub><br>

Crafter: VDL Bus Venlo

Crafter: Tribus

Capaciteit:

8 passagiers, 1 bestuurder

8 passagiers, 1 bestuurder of
4 rolstoelpassagiers, 1 bestuurder

Lengte:

5.986 mm

5.986 mm

Breedte:

2.427 mm (zonder zijspiegels)

2.427 mm (zonder zijspiegels)

Hoogte: 

2.590 mm

2.590 mm

Maximum massa: 

3.500 kg (GVW)

3.500 kg (GVW)

Capaciteit:

8 passagiers, 1 bestuurder

Lengte:

5.986 mm

Breedte:

2.427 mm (zonder zijspiegels)

Hoogte: 

2.590 mm

Maximum massa: 

3.500 kg (GVW)

Veelgestelde vragen

Vind een dealer bij jou in de buurt