Your browser is outdated!

For the best user experience, please update your browser.
Crafter rolstoelvervoer met een rolstoellift

Rolstoelbus

Je hebt woorden. En je hebt daden.

Een rolstoelbus die zijn gelijke niet kent: dát is met recht de nieuwe Crafter met rolstoeluitvoering. Met de grootste zorg ontwikkeld voor ouderen- en gehandicaptenvervoer en daarom voorzien van alle gemakken die jou en jouw passagiers elke dag van het juiste comfort voorzien. Gemakkelijk en comfortabel 4 rolstoelpassagiers vervoeren. Verschil moet er zijn.

Rolstoelombouw met méér comfort

Volkswagen Bedrijfswagens helpt rolstoelvervoer naar een steeds hoger plan. Constant zoeken we naar innovatie, net als onze development-partners. Vergaand onderzoek wees uit wat rolstoelbus-chauffeurs en hun passagiers exact willen. Het resultaat: een innovatieve rolstoelombouw die onder meer voorzien is van rolstoelplaatsen die je met een centrale hendel vergrendelt en ontgrendelt. Ideaal dus voor de bestuurder, bukken is namelijk niet meer nodig. 

Tot in perfectie geregeld

Denk aan elektromechanische stuurbekrachtiging en een ergoComfort geveerde bestuurdersstoel. Maar vooral ook alles wat nodig is om rolstoelen snel en veilig op en van hun plaats te krijgen.

Flexibiliteit

De nieuwe Crafter Rolstoelbus biedt volop ruimte voor 4 rolstoel-passagiers, máár kan maximaal zelfs 8 personen vervoeren. Bovendien is de Crafter optioneel leverbaar met een 8-traps automaat.

Nieuw: de e-Crafter rolstoelbus

Volkswagen Bedrijfswagen introduceert emissievrij rolstoelvervoer in samenwerking met ombouwspecialist Tribus.  Door de elektrische aandrijving rijdt hij fluisterstil en is hij welkom in elke milieuzone. Met een actieradius van 173 kilometer (NEDC) is de e-Crafter rolstoelbus uitermate geschikt voor gebruik in een stedelijke omgeving. De e-Crafter rolstoelbus is geschikt voor snelladen(40kW): een lege accu is binnen een uur volledig te laden. 

 • e-Crafter Rolstoelbus
  e-Crafter Rolstoelbus
 • Snelladen e-Crafter Rolstoelbus
  Snelladen e-Crafter Rolstoelbus
 • Zitplekken rolstoelbus
  Zitplekken rolstoelbus

8 jaar onderhoud, APK en garantie op hoogvoltaccu

 • e-Crafter Rolstoelbus
  e-Crafter Rolstoelbus

Bij de e-Crafter is het onderhoud de eerste 8 jaar standaard inbegrepen (tot een maximum van 240.000 km). Inbegrepen zijn: alle voorgeschreven grote en kleine onderhoudsinspecties, periodiek vervangen van stof- en pollenfilters, verversen van remvloeistof en verplichte Algemene Periodieke Keuringen. Op de hoogvoltaccu van de e-Crafter geeft Volkswagen Bedrijfswagens maar liefst 8 jaar garantie (tot een maximum van 160.000 km).

Rolstoeltaxi

De perfecte rolstoeltaxi

Om de Crafter volledig geschikt te maken voor rolstoel- en gehandicaptenvervoer, heeft Volkswagen Bedrijfswagens een speciaal voorbereidingspakket ontwikkeld. Het pakket van deze ultieme aangepaste rolstoelbus bestaat onder meer uit: 

 • Ruiten in laadruimte
 • LED-laadruimteverlichting
 • Analoog koppelstation
 • Extra geluiddemping interieur
 • Elektrische luchtverwarming
 • Versterkte vering
 • Bandenspanningssensoren
 • Zijmakeringslichten
 • AGM-accu (520A/92Ah) en versterkte dynamo 250A

Neem contact op met een Volkswagen Bedrijfswagens dealer en bespreek jouw wensen.