2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Overige informatie van de financiële services van Volkswagen Bedrijfswagens

Overige informatie.

Voordelen uitgelegd.

Ladingverzekering
Met de ladingverzekering betalen wij schade aan of diefstal of verlies van je lading. Je kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van maximaal € 5.000 of € 10.000.

Extra accessoires voordelig meeverzekeren
Accessoires die niet door de fabriek in je bedrijfswagen zijn ingebouwd, zijn tot € 2.000 gratis meeverzekerd. Je kunt het verzekerde bedrag makkelijk verhogen naar € 5.000.

Schadeherstel met 100% originele onderdelen
De Volkswagen Bedrijfswagens dealer herstelt jouw bedrijfswagen snel en vakkundig met 100% originele onderdelen (MerkZeker schadeherstel). Jouw voordeel: geen waardeverlies bij inruil, extra veiligheid en kwaliteit. Kortom, je gaat er in geen enkel opzicht op achteruit. 

Vervangend vervoer inbegrepen
Jouw mobiliteit is belangrijk voor ons. Daarom krijg je gewoon vervangend vervoer tijdens schadeherstel, een ongeluk, diefstal of total loss. Het enige wat je betaalt zijn de brandstofkosten. Zo ben je tot wel 30 dagen verzekerd van mobiliteit en ga je er in dat opzicht niet op achteruit. 

Bonuskorting op de premie? 
Bij de Volkswagen Bedrijfswagens Verzekering geldt een maximale BM(*) korting op jouw premie van maar liefst 75%. Bovendien nemen wij het reeds opgebouwde aantal schadevrije jaren van jouw huidige verzekeraar over. Zo wordt overstappen dus wel heel aantrekkelijk.

* Bonus/malus korting op basis van de opgebouwde schadevrije jaren. 

Aanvullende zekerheid.

Uitgebreide Rechtsbijstand
Met een Uitgebreide Rechtsbijstand krijg je hulp en vergoeding van rechtskosten bij schade. Je krijgt hulp om de schade betaald te krijgen die een ander heeft veroorzaakt, hulp bij strafzaken en hulp bij conflicten over een contract. Daarnaast krijg je hulp om bijvoorbeeld je kentekenbewijs of bedrijfswagen terug te krijgen. Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of 'verkeer' ook meeverzekerd is.

 

Schadeverzekering inzittenden (SVI)
De werkelijke kosten van de persoonlijke schade die jij of je passagiers oplopen bij een verkeersongeval worden vergoed. Het gaat dan om: kosten door blijvende invaliditeit, arbeidsongeschiktheid of overlijden, verlies van inkomsten, smartengeld en schade aan persoonlijke bezittingen. Het maakt niet uit wie schuld heeft. Het maximale bedrag dat wij betalen is € 1.000.000 per gebeurtenis. Het verschil met de Ongevallen Inzittendenverzekering is dat we daarmee het bedrag vergoeden dat je van tevoren hebt gekozen in plaats van de werkelijk geleden schade.

Ongevallen inzittenden verzekering
Het door jou gekozen bedrag als jij en/of jouw passagiers door een ongeval overlijden of blijvend invalide raken worden vergoed. Dit bedrag gaat naar jou, de passagiers of de nabestaanden. Wil jij dat wij de werkelijke geleden schade betalen? Dan kun je kiezen voor de Schadeverzekering voor Inzittenden.

Pechhulp
Je krijgt direct deskundige hulp bij autopech. Je kunt kiezen voor pechhulp in Nederland of in heel Europa. Je aanhanger is ook meeverzekerd. Bij pech repareren we je bedrijfswagen meteen als dat kan. En anders slepen we jouw bedrijfswagen naar een garage. Kan de garage jouw bedrijfswagen niet op de dag van de melding repareren? Of in Europa niet binnen 48 uur? Dan krijg je vervangend vervoer.

In sommige gevallen heb je al recht op pechhulp via de mobiliteitsgarantie. Bijvoorbeeld omdat je de bedrijfswagen in onderhoud hebt bij de dealer. 

Voorwaarden.

Voorwaarden & dienstenwijzer

Voor polisnummers die beginnen met 23 en 37:

Algemene voorwaarden Volkswagen Bedrijfswagens VerzekeringVoor polisnummers die beginnen met 0007 zijn onderstaande polisvoorwaarden van toepassing.

Polisvoorwaarden

Voor alle overige polisnummers zijn onderstaande polisvoorwaarden van toepassing. Daarnaast vindt u de dienstenwijzer en de Productwijzer Motorrijtuigenverzekering (WAM-Autoverzekering.)

Volkswagen Bedrijfswagens Basisverzekering

Volkswagen Bedrijfswagens Plusverzekering

DienstenwijzerVerzekeringskaarten

Download hieronder de Verzekeringskaarten voor de Volkswagen Bedrijfswagens Verzekering via Allianz.

• Verzekeringskaart WA

• Verzekeringskaart WA en beperkt casco

• Verzekeringskaart Rechtsbijstand

Dienstenwijzer

Dienstenwijzer

Overige vragen.

Klik op deze link om een berekening te maken en jouw dekking te kiezen. In vijf eenvoudige stappen kun je een Volkswagen Bedrijfswagens Basisverzekering en Volkswagen Bedrijfswagens Plusverzekering afsluiten.

Je ontvangt jouw polis en groene kaart per post. Mocht je deze niet hebben ontvangen neem dan contact op met onze klantenservice via volkswagenverzekering@allianz.nl of bel 033 479 17 23. 

De Volkswagen Bedrijfswagens Verzekering is makkelijk te wijzigen. Je kunt wijzigingen telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven via volkswagenverzekering@allianz.nl of bel 033 479 17 23. 

Een adres is makkelijk te wijzigen. Je kunt wijzigingen telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven via volkswagenverzekering@allianz.nl of bel 033 479 17 23. 

De premie van je verzekering wordt o.a. bepaald aan de hand van je postcode. De wijziging zal zeer waarschijnlijk effect hebben op je premie.

Stuur een e-mail naar volkswagenverzekering@allianz.nl met de juiste bankgegevens. Wij zorgen voor de verwerking van de juiste gegevens. 

Stuur een e-mail naar volkswagenverzekering@allianz.nl met een kopie van het vrijwaringsbewijs in de bijlage. Wij beëindigen de polis per verkoopdatum tenzij dit langer dan 28 dagen is. Dan wordt de dag dat de opzegging binnenkomt gehanteerd. 

Om de premie te bepalen kijken wij naar o.a. de leeftijd en het adres van de verzekeringnemer, de auto, het aantal gereden kilometers per jaar, de schadevrije jaren en de gekozen dekking. Dit gebeurt ieder nieuw verzekeringsjaar en op het moment dat u de verzekering wijzigt. 

Het aantal schadevrije jaren is terug te vinden op het polisblad van je verzekering. Ook kun je deze informatie opvragen via Roydata

Roydata is een centrale database waar jouw schadevrije jaren in vermeld staan. Als je jouw verzekering opzegt, zal jouw verzekeraar de opgebouwde schadevrije jaren in dit systeem invoeren. Dit systeem wordt door ons gebruikt om te controleren of het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgegeven bij de aanvraag overeenkomt.

Bereken gemakkelijk op onze website de premie voor jouw nieuwe autoverzekering en sluit deze direct af, of ga langs bij de dealer. Laat ons weten per wanneer deze verzekering in moet gaan en of we ook jouw huidige verzekering moeten beëindigen. 

De meldcode van jouw auto bestaat uit 4 cijfers. Dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op jouw kentekenpapieren of -pasje. 

Dit is het internationale bewijs dat je verzekerd bent. Je kan dit document geprint meenemen of als pdf-bestand in je mailbox bewaren. Zo heb je altijd jouw verzekeringsgegevens en belangrijke telefoonnummers bij de hand.

De volgende gegevens staan op je Internationaal Verzekeringsbewijs:

  • In welke landen je auto verzekerd is
  • Welk kenteken verzekerd is
  • In welke periode de verzekering geldig is
  • Het Internationaal Verzekeringsbewijs nummer

In Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland,Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

In de onderstaande landen is het verplicht om uw Internationaal Verzekeringsbewijs aan te tonen op groen papier. Deze kun je zelf printen op groen papier of opvragen via volkswagenverzekering@allianz.nl:
Albanië, Bosnië (en Herzegovina), Israël, Iran, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije, Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië en Wit-Rusland.

Voor het niet aan kunnen tonen van een Internationaal Verzekeringsbewijs in de landen waartoe dit verplicht is, kun je een boete krijgen. De hoogte van deze boete hangt af van de wetgeving in het desbetreffende land waar het aantonen van de Internationaal Verzekeringsbewijs verplicht is.