Volkswagen logo

Takata airbag terugroepactie
Hier vind je meer informatie over deze terugroepactie en kun je controleren of je voertuig mogelijk betrokken is.

Risico op fatale verwonding als gevolg van defecte airbags

Helaas is gebleken dat airbag fabrikant Takata de auto-industrie een aantal jaar heeft voorzien van airbags met daarin defecte gasgeneratoren. Deze airbags met defecte gasgeneratoren, kunnen door veroudering als gevolg van bepaalde klimaatgerelateerde invloeden (hitte en vocht) veranderen en doordoor een gevaar vormen voor jou en je passagiers bij een ongeval.

Om defecte Takata-airbags te vervangen is er momenteel een wereldwijde terugroepactie. Naast modellen van een aantal andere fabrikanten worden helaas ook een aantal modellen van Volkswagen Bedrijfswagens getroffen door deze terugroepactie.

Een defecte airbag vormt bij een ongeval dus een ernstig veiligheidsrisico voor jou en je passagiers. Op deze pagina vind je meer informatie over deze terugroepactie en kun je controleren of jouw voertuig mogelijk betrokken is. 

Is jouw voertuig mogelijk betrokken?

Helaas is gebleken dat de desbetreffende airbags in Nederland in diverse voertuigen van Volkswagen Bedrijfswagens uit de bouwjaren 2005 t/m 2018 zijn ingebouwd. Gebruik de onderstaande VIN-controle om jouw voertuigidentificatienummer (VIN) in te voeren en te controleren of jouw voertuig mogelijk betrokken is. Houd deze pagina in de gaten en keer met enige regelmaat terug om je voertuig te controleren, aangezien de betrokken voertuiglijsten regelmatig worden bijgewerkt.

Voer je VIN in om te checken of je voertuig mogelijk betrokken is

Belangrijk: de lijst met betrokken voertuigen wordt in de toekomst regelmatig bijgewerkt op basis van onze analyse welke voertuigen getroffen zijn. Houd deze pagina daarom in de gaten en controleer met enige regelmaat of jouw voertuig mogelijk betrokken is.

Indien je jouw VIN niet bij de hand hebt, maar wel een model uit de bovengenoemde periode bezit, neem dan zo snel mogelijk contact op met jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer voor meer informatie.

Wat is een VIN en waar vind ik deze?

Een VIN (voertuigidentificatienummer) is een uniek voertuig-ID, die wordt aangemaakt volgens internationale normen. Het 17-cijferige nummer staat vermeld in jouw voertuigdocumenten en aan de onderkant van de voorruit van je voertuig.

Heb je hulp nodig met het vinden van je VIN? Jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer helpt je graag verder om deze te vinden en om te kijken of jouw voertuig mogelijk betrokken is bij deze terugroepactie.

VIN onderaan de voorruit
Onderaan de voorruit
VIN in voertuigdocumenten
In de voertuigdocumenten

Wat is het risico niveau?

Als je airbag tijdens een ongeval wordt geactiveerd, kan het drukniveau dat wordt gegenereerd wanneer de gasgenerator wordt ontstoken, veel te hoog zijn. Hierdoor kunnen stukken metaal door het interieur van het voertuig worden geslingerd. Dit kan leiden tot ernstige verwondingen en in het ergste geval tot dodelijke verwondingen.

Wat moet ik doen?

Als jouw voertuig betrokken is, neem dan zo snel mogelijk contact op met een Volkswagen Bedrijfswagens dealer, zodat de betreffende onderdelen onmiddelijk kunnen worden vervangen. Dit duurt ongeveer een uur en kost je verder niks.

Jouw veligheid is belangrijk voor ons, daarom vragen wij je om je voertuig zo snel mogelijk te controleren en indien nodig te laten repareren.