ID. Buzz Cargo Meester Sander
Klantervaringen

De ID. Buzz Cargo van Meester Sander

Hij heet eigenlijk Sander Gordijn, maar iedereen kent hem als Meester Sander. Al jaren is hij bezig om kinderen en leraren te inspireren om techniek en technologie te gebruiken. En hoe kun je dat beter doen dan door met een ID. Buzz Cargo langs te gaan bij scholen? ‘Ik had voorheen eigenlijk niks met busjes, maar de ID. Buzz Cargo past helemaal bij wat ik doe. Het is in principe één grote gadget! Ik heb er ook nog een extra gadget aan toegevoegd: een groot tv-scherm. Als ik mijn achterklep open op het schoolplein, heb ik meteen een digitaal bord. Ideaal!

Sinds een paar jaar ben ik me ook meer gaan focussen op bewegend leren. Kinderen zitten tegenwoordig heel veel stil. Ze ontbijten bijvoorbeeld achter een tablet, worden dan in de auto naar school gebracht en moeten daar vervolgens ook weer de hele tijd op een stoel zitten. Daarom heb ik lessen ontwikkeld waarin kinderen met behulp van technologie meer bewegen. Ze zoeken bijvoorbeeld met een tablet digitale tags op het schoolplein of we doen een tikspel. Voorheen moest ik alle spullen die ik nodig had allemaal in kratten meenemen in mijn auto, maar nu met de ID. Buzz Cargo heb ik altijd mijn werkplek mee. Superfijn. De kinderen vinden de bus ook heel leuk, het is echt een eyecatcher. Ik merk het ook als ik onderweg ben, je ziet toch veel mensen even omkijken.

Het rijden zelf bevalt me echt heel goed. Ik was er al snel aan gewend en nu is het juist weer wennen als ik een keertje in een schakelbak moet rijden, dan moet je weer echt zelf werken. Elektrisch is wat dat betreft zoveel relaxter, het gaat allemaal zo soepel, het is veel stiller en dankzij al die digitale assistenten hoef je ook minder te doen. Saai is het zeker niet, want je trekt zó snel op. Het is toch wel grappig om te zien als je bij het stoplicht naast zo’n stoere Golf staat en je die er dan met je grote bus op de eerste meters uittrekt.’

ID. Buzz Cargo Meester Sander

Wellicht vind je dit ook interessant?