Lekkerder lossen

Omdat de aan- en afvoer van materiaal mensenwerk is. Omdat je bedrijfswagen tegen een stootje moet kunnen. En... omdat kiepen gewoon een enorme bak met werk scheelt. Daarom kies je voor de robuuste Crafter Kipper. Als eerste op de markt ERGO-gecertificeerd, met een extra lange spiraalkabel van de afstandsbediening voor beter zicht tijdens het kiepen. Nu ook leverbaar als e-Crafter, dus 100% elektrisch.

Gemakkelijk lossen. Voor mekaar. Met de Crafter Kipper.

De e-Crafter Kipper

De elektrisch aangedreven Volkswagen e-Crafter is er nu ook als kipper. De elektrische aandrijflijn van de e-Crafter Kipper is dezelfde als die van de gesloten bestelwagen. Daarmee staat de e-Crafter Kipper aan de basis van duurzame maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld gemeentediensten, hoveniers en sociale werkplaatsen. Vanwege de sluiting van steeds meer binnensteden voor fossiele motorvoertuigen een must.

De voordelen:

 • Laadvermogen tot 740 kg
 • Leverbaar als enkele cabine
 • Snellaadfunctie: binnen 45 minuten tot 80% opgeladen
 • 8 jaar garantie op hoogvoltaccu standaard inbegrepen

De laadbak:

 • Open laadbak met aluminium zelfdragende vloerprofielen 
 • Neerklapbare aluminium zijborden van 300 mm hoog (ook leverbaar met loofrekken) 
 • Aluminium kopschot van 500 mm hoog
 • Inwendige afmetingen: 3.255 mm lang x 2.040 mm breed
 • Diverse opties leverbaar zoals touwhaken, afneembare opzetborden, opstaptrede en vloerlade onder laadbakframe. 

 

1.
Laadvermogen op basis van rijbewijs B.

De e-Crafter Pick-up / Kipper is in samenwerking met Veth Automotive ontwikkeld. Veth Automotive is Premium Partner van Volkswagen Bedrijfswagens waarbij innovatie, creativiteit en kwaliteit de belangrijke kernwoorden zijn in haar bedrijfsfilosofie. Het bedrijf bestaat sinds het jaar 1837 en heeft een jarenlange samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens voor diverse maatwerkoplossingen. 

Benieuwd of de e-Crafter Kipper bij jouw onderneming past?

Plan een adviesgesprek en overleg de mogelijkheden

Maatwerkoplossing Groenpartners

--:--

Volkswagen Bedrijfswagens heeft in samenwerking met Van den Born een Kipper ontwikkelt die aansluit op de dagelijkse behoefte van Groenpartners. Groenpartners werkt dagelijks in kwetsbare gebieden waardoor het van belang is dat de bedrijfswagen het werk zo makkelijk mogelijk maakt. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Bespreek jouw wensen met een Volkswagen Bedrijfswagens dealer en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

De Kipper bedrijfswagen

Bij de ontwikkeling van de Crafter Kipper is gebruikt gemaakt van de wensen en ervaringen van de klant. Mede door de branchespecifieke benadering is er altijd een Kipper bedrijfswagen die voldoet aan de wensen van jouw bedrijf. Zo kan je als gebruiker altijd zicht houden op de lading en de ruimte achter het voertuig tijdens het kiepen door het lange krulsnoer. En vanaf nu is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een elektrische variant.

De voordelen van de Kipper:

 • Chassis frame voorzien van zelfsmerende kogeldraaipunten en hydraulische kiepcilinder
 • Elektrohydraulische pompunit ten behoeve van de kiepinstallatie
 • Kipper veilig te bedienen d.m.v. afstandsbediening met een grote reikwijdte door het krulsnoer

De mogelijkheden van de Kipper:

 • Enkele of dubbele cabine
 • Achterover of driezijdig kiepend
 • Traanplaat opbergkist
 • Afneembare opzetborden
 • Afneembaar zwaailicht

ERGO gecertificeerd

Als eerste op de markt is de Kipper van Volkswagen Bedrijfswagens ERGO gecertificeerd. De bedrijfswagen voldoet aan alle ergonomische aspecten van de relevante Arbo-wetgeving. Dit houdt in dat de opbouw van de Kipper in alle opzichten is afgestemd op de gebruiker. Hiermee is de Volkswagen Bedrijfswagens Kipper uitermate geschikt om in te zetten bij onder meer: gemeentelijke groenvoorzieningen, hoveniers, wegenbouwers, aannemers en sociale werkplaatsen.

De Volkswagen Bedrijfswagens Kipper is ontwikkeld in samenwerking met Van den Born Carrosserie. Sinds begin jaren 70 werken Volkswagen Bedrijfswagens en Van den Born al met elkaar samen. Dit is een logische keuze: Van den Born Carrosserie heeft jarenlange ervaring in het vakkundig aanpassen van bedrijfsauto’s en werkt volgens de allerhoogste standaarden op het gebied van gebruiksgemak en veiligheid.

Technische gegevens 
Bekijk de technische gegevens van de Crafter Kipper van Volkswagen Bedrijfswagens in de tabel. Mis je specifieke gegevens? Neem dan contact op met een dealer bij jou in de buurt.

<b>Technische gegevens&nbsp;<br> </b><sub>Bekijk de technische gegevens van de Crafter Kipper van&nbsp;Volkswagen&nbsp;Bedrijfswagens&nbsp;in de tabel. Mis je specifieke gegevens? Neem dan contact op met een dealer bij jou in de buurt.</sub>

Gewicht voertuig:

2457 kg

Laadvermogen:

1043 kg

Breedte bak:

Enkel lucht: 2020 mm / dubbel lucht 2140 mm

Lengte bak binnenwerks: 

Enkel lucht: 2020 mm / dubbel lucht 2140 mm

Laadoppervlak: 

5,5 tot 7,58 m2

Gewicht voertuig:

2457 kg

Laadvermogen:

1043 kg

Breedte bak:

Enkel lucht: 2020 mm / dubbel lucht 2140 mm

Lengte bak binnenwerks: 

Enkel lucht: 2020 mm / dubbel lucht 2140 mm

Laadoppervlak: 

5,5 tot 7,58 m2

2.

Welke model en opbouw past het beste bij jouw onderneming?

Laat je adviseren over de mogelijkheden van de Kipper voor jouw onderneming.

Disclaimer van NL

 • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.