Levertijden

Levertijden

Heb je een nieuwe Volkswagen Bedrijfswagen besteld? Dan kun je natuurlijk niet wachten tot hij bij je op de stoep staat. Van de start van de productie tot het transport naar Nederland zit natuurlijk enige tijd. Normaal gesproken is de indicatieve levertijd van een nieuwe Volkswagen Bedrijfswagen zo'n 2 a 3 maanden1. Met deze levertijd bedoelen we de tijd tussen het bestellen van jouw auto, de productie ervan en het transport naar Nederland. 90% van de auto’s wordt in een normale situatie binnen deze afgesproken tijd geleverd.

Momenteel worden de levertijden helaas negatief beïnvloed door onder andere de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en het wereldwijde tekort aan computerchips. De levertijd verschilt per model, de gekozen opties en toeleveranciers. Jouw Volkswagen Bedrijfswagen dealer houdt je altijd op de hoogte van de actuele voortgang.

Tekort aan chips

Door de Corona crisis is o.a. de vraag naar elektronische apparaten voor thuis enorm toegenomen. Dat heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan computerchips. Hier heeft de hele autobranche last van, dus ook Volkswagen Bedrijfswagens. Want niet alleen onze auto’s zitten vol computerchips. Ook machines zijn ervan afhankelijk. Hierdoor loopt ook de productie van specifieke onderdelen en accessoires, zoals bijvoorbeeld trekhaken, vertraging op.

Hoewel we er alles aan doen om de productie van onze auto’s op peil te houden, zorgt dit chip tekort ervoor dat de levertijden van auto’s wereldwijd momenteel aanzienlijk kunnen oplopen. Houd hier dus ook rekening mee als je een nieuwe auto bestelt of het einde van je huidige leasetermijn in zicht komt.

Reken op Volkswagen Bedrijfswagens

Natuurlijk vinden wij vertraging net zo vervelend als jij. We doen er daarom alles aan om je te helpen. Zodra we op de hoogte zijn van een vertraging, neemt de Volkswagen Bedrijfswagens dealer contact met je op. Mocht de vertraging voor grote problemen zorgen, bespreek samen met je dealer of er een passende oplossing te vinden is . Op Volkswagen Bedrijfswagens kun je rekenen. Voor mekaar.

 

Disclaimer van NL

1.
Wij doen er alles aan om deze indicatieve leveringstermijn te halen, maar de mogelijkheid bestaat dat door tekort aan grondstoffen de productie van voertuigen vertraging oploopt.
  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.