2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
techniek en innovatie

Techniek en innovatie.

Techniek en innovatie.

Als je veel in jouw bus rijdt, kan het voorkomen dat je moet inparkeren op kleine plekjes, door smalle straatjes moet rijden of dat je vaak in de file staat. Speciaal daarvoor zijn er assistentie- en veiligheidssystemen die je helpen. Bekijk hier innovaties en technieken van Volkswagen Bedrijfswagens die jou helpen om het autorijden aangenamer en veiliger te maken.

De 100% elektrische bedrijfswagen

De 100% elektrische bedrijfswagen

Assistentiesystemen.

Side Assist.

Met Side Assist (zijflankbescherming) manoeuvreert je moeiteloos langs een smalle doorgang. Het systeem houdt de zijkanten van de auto in de gaten en geeft visuele en/of audiowaarschuwingen indien de auto te dicht bij paaltjes, muren of voetgangers komt. Het systeem is als het ware een virtuele sidebar en helpt je om schades te voorkomen en kosten te besparen.
TR | CR

Trailer Assist.

Trailer Assist helpt je bij het achteruitrijden en inparkeren met een aanhanger. Een camera achter de bedrijfswagen herkent een aanhangwagen. Met de verstelknop van de buitenspiegel geeft je de gewenste hoek of richting aan. De elektromechanische stuurinrichting voert vervolgens volautomatisch de juiste stuurbewegingen uit. De bestuurder hoeft alleen gas te geven of te remmen.
CR

Adaptive Cruise Control.

Adaptive Cruise Control houd je ingestelde snelheid én de afstand tot jouw voorligger in de gaten. De radarsensor past de snelheid van jouw bedrijfswagen automatisch aan. In combinatie met automatische transmissie kan het systeem je zelfs volledig tot stilstand brengen. Het systeem is als het ware een intelligente Cruise Control en maakt het rijden nog comfortabeler.
CA | TR | CR

Lane Assist.

Lane Assist houdt jouw bedrijfswagen binnen zijn rijstrook. Vanaf 65 kilometer per uur scant een camera in de binnenspiegel de markeringen op de weg. Wanneer de bestuurder is afgeleid en de baan dreigt te verlaten, denkt Lane Assist vooruit. Het systeem stuurt de auto dan weer in de juiste richting. Het systeem verhoogt het rijcomfort en de veiligheid.
CR

Rear Traffic Alert.

Het manoeuvreren, zeker in drukke binnensteden, met een grote bestelwagen is uitdagend. Rear Traffic Alert helpt je bij het achteruitrijden. Het systeem geeft een waarschuwingssignaal indien een andere auto of fietser achterlangs kruist tijdens het achteruitrijden. Als je niet reageert, kan het systeem een ongeval (of de mogelijke gevolgen daarvan) beperken door te remmen.
CR

Side Wind Assist.

Side Wind Assist compenseert (sterke) zijwind aan de hand van een gerichte remingreep. Side Wind Assist helpt ongelukken te voorkomen en verhoogt daarmee jouw veiligheid.
CR

Park Assist.

Park Assist helpt je met inparkeren en voorkomt kleine schades. Bijna alles gaat zonder handen. Je hoeft alleen zelf de juiste versnelling te selecteren en het gas en de rem te bedienen. Eén druk op de knop en het systeem detecteert automatisch, aan de hand van sensoren voor- en achter op het voertuig, de ruimte bij fileparkeren en stuurt zelfstandig in en uit.
CA | CR 

Light assist.

Dit systeem schakelt automatisch grootlicht uit als er voor- of tegenliggers zijn, om te voorkomen dat deze verblind worden. Boven de 60 km/u en bij volledige duisternis schakelt het systeem automatisch grootlicht in. 
TR | CR | AM

Meer weten?