Trailer assist Volkswagen Bedrijfswagens

Assistentie systemen

Elke dag ontspannen de weg op

Innovatieve assistentiesystemen ondersteunen je in kritieke situaties en kunnen je helpen, gevaarlijke situaties te voorkomen.

Side Assist. Assistentie bij smalle doorgangen.

--:--

Met Side Assist (zijflankbescherming) manoeuvreer je moeiteloos langs een smalle doorgang. Het systeem houdt de zijkanten van de auto in de gaten en geeft visuele en/of audiowaarschuwingen indien de auto te dicht bij paaltjes, muren of voetgangers komt. Het systeem is als het ware een virtuele sidebar en helpt je om schades te voorkomen en zo kosten te besparen.

Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

 

Trailer Assist. Volautomatisch hulp bij achteruitrijden en inparkeren met aanhanger.

--:--

Trailer Assist helpt je bij het achteruitrijden en inparkeren met een aanhanger. Een camera achter de bedrijfswagen herkent een aanhangwagen. Met de verstelknop van de buitenspiegel geeft je de gewenste hoek of richting aan. De elektromechanische stuurinrichting voert vervolgens volautomatisch de juiste stuurbewegingen uit. De bestuurder hoeft alleen gas te geven of te remmen.

Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

Adaptive Cruise Control. Houdt automatisch de snelheid en afstand tot jouw voorligger in de gaten

--:--

Adaptive Cruise Control houd je ingestelde snelheid én de afstand tot jouw voorligger in de gaten. De radarsensor past de snelheid van jouw bedrijfswagen automatisch aan. In combinatie met automatische transmissie kan het systeem je zelfs volledig tot stilstand brengen. Het systeem is als het ware een intelligente Cruise Control en maakt het rijden nog comfortabeler.

Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

Rear Traffic Alert. Hulp bij achteruitrijden.

--:--

Het manoeuvreren, zeker in drukke binnensteden, met een grote bestelwagen is uitdagend. Rear Traffic Alert helpt je bij het achteruitrijden. Het systeem geeft een waarschuwingssignaal indien een andere auto of fietser achterlangs kruist tijdens het achteruitrijden. Als je niet reageert, kan het systeem een ongeval (of de mogelijke gevolgen daarvan) beperken door te remmen.

Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

Side Wind Assist. Compenseert de zijwind.

--:--

Side Wind Assist compenseert (sterke) zijwind aan de hand van een gerichte remingreep. Side Wind Assist helpt ongelukken te voorkomen en verhoogt daarmee jouw veiligheid.

Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

Light Assist. Schakelt automatisch grootlicht aan of uit.

--:--

Dit systeem schakelt automatisch grootlicht uit als er voor- of tegenliggers zijn, om te voorkomen dat deze verblind worden. Boven de 60 km/u en bij volledige duisternis schakelt het systeem automatisch grootlicht in.


Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

Park Assist. Veilig fileparkeren was nooit zo makkelijk geweest.

--:--

Park Assist helpt je met inparkeren en voorkomt kleine schades. Bijna alles gaat zonder handen. Je hoeft alleen zelf de juiste versnelling te selecteren en het gas en de rem te bedienen. Eén druk op de knop en het systeem detecteert automatisch, aan de hand van sensoren voor- en achter op het voertuig, de ruimte bij fileparkeren en stuurt zelfstandig in en uit.

Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

Lane Assist. De assistent die uw bedrijfswagen op de weg houdt.

--:--

Lane Assist houdt jouw bedrijfswagen binnen zijn rijstrook. Vanaf 65 kilometer per uur scant een camera in de binnenspiegel de markeringen op de weg. Wanneer de bestuurder is afgeleid en de baan dreigt te verlaten, denkt Lane Assist vooruit. Het systeem stuurt de auto dan weer in de juiste richting. Het systeem verhoogt het rijcomfort en de veiligheid.

Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

Downhill-assistent

Zorgt door het aanpassen van het toerental en indien nodig door remingrepen voor gecontroleerd en comfortabel heuvelaf rijden.

Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

Verkeerstekenherkenning

Legt snelheidsbeperkingen, inhaalverboden alsmede tijdelijke en weerafhankelijke beperkingen vast met een speciale camera en informeert de bestuurder via het multifunctionele display.

Dit assistentiesysteem is beschikbaar op de volgende modellen:

Disclaimer van NL

  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.