Onderhoud & Reparatie

Onderhoud & Reparatie

Onderhoud, service & apk aan uw bedrijfswagen

Volkswagen Bedrijfswagens biedt service die net dat beetje verder gaat dan je verwacht. Op het gebied van onderhoud, service en apk zijn er verschillende mogelijkheden. Lees meer over de vaste en variabele onderhoudsservice van Volkswagen Bedrijfswagens.

Neem contact opOpens an external link

Je bus helemaal opgefrist. Doe de zomercheck.

Je bus helemaal opgefrist. Doe de zomercheck.

Omdat je een bus wilt die na de vakantie weer non-stop doorbuffelt. Omdat je een bus wilt die je altijd veilig naar je klus brengt. En... omdat een gratis koelbox altijd welkom is. Kom langs voor een zomercheck, airco-onderhoud of accessoires voor jouw bedrijfswagen.

Je bus klaar voor de zomer. Voor mekaar. Met de zomercheck.

 

Ik wil informatie over:

Economy Service

Onderhoudsservice

Onderhoudstips

Ik wil informatie over:

Plan een werkplaatsafspraak 

Op basis van je kenteken is het mogelijk om de onderhoudskosten van jouw bedrijfswagen in beeld te brengen. Kies vervolgens een tijdstip dat voor jou uitkomt en maak een afspraak.

Jouw bedrijfswagen in optimale conditie

Onderhoud bedrijfswagen

Variabel of vast; altijd het beste onderhoud voor jouw Volkswagen bedrijfswagen.
Kundig en regelmatig onderhoud van jouw bedrijfswagen is essentieel om veilig op de weg te blijven en zonder problemen van A naar B te komen. Zo blijft jouw bedrijfswagen motorisch en op andere vlakken in optimale conditie én verhoog je bovendien de eventuele inruilwaarde. Wij bieden je daarom twee typen onderhoudsservice: variabel en vast.

Neem contact opOpens an external link

Bedrijfswagen onderhoud op variabele basis

Vrijwel alle Volkswagen bedrijfswagens kennen een onderhoudsinterval, ook wel Long Life onderhoud genoemd. De boordcomputer van de auto herinnert je automatisch wanneer er onderhoud uitgevoerd moet worden. Bedrijfswagens geproduceerd voor 2014 kennen een enkele servicemelding. Bij deze auto's wordt de inspectie- en olieservice gelijktijdig uitgevoerd. De auto's vanaf 2014 kennen meestal een dubbele servicemelding, hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen inspectie- en olieservice. In dit geval zal de boordcomputer aangeven welk onderhoud nodig is.

In de onderstaande tabel vind je per model de maximale onderhoudsintervallen. Het moment waarop een servicemelding verschijnt, wordt bepaald aan de hand van gebruik en rijgedrag. In de praktijk kan de servicemelding eerder verschijnen dan het aangegeven maximum. 

Onderhoudsintervallen variabel onderhoud

Veelgestelde vragen Variabel onderhoud

Vast onderhoud

De naam zegt het al; bij vast onderhoud staat van tevoren vast hoe vaak jouw bedrijfswagen voor onderhoud naar de dealer moet. Het ene jaar voor klein onderhoud, het jaar erna voor groot onderhoud. De exacte inhoud van de onderhoudsbeurt is afhankelijk van het model, de kilometerstand en de leeftijd van jouw bedrijfswagen. De dealer kan je hier alles over vertellen.

Onderhoudsintervallen klein onderhoud

Veelgestelde vragen vast onderhoud

Aanvullende werkzaamheden

Het kan zijn dat er aanvullende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers.  Vanzelfsprekend wordt dit vooraf met je afgestemd; inclusief een heldere prijsopgave.

Aanvullende werkzaamheden volgens fabrieksvoorschrift

 • interieurfilter vervangen voor een gezond binnenklimaat
 • luchtfilter voor de motor vervangen
 • brandstoffilter vervangen
 • bougies vervangen (alleen voor benzine en CNG)
 • remvloeistof verversen
 • DSG-olie verversen (alleen voor Automaat)

Kleine reparaties direct klaar. Ook op locatie.

Als een reparatie maximaal één uur duurt, voeren wij die direct uit, zodat je snel weer door kunt. Een afspraak hiervoor maken is niet nodig, want je kunt komen wanneer het je uitkomt. Lukt het niet om bij ons langs te komen? Dan komen wij naar jou toe, op de locatie die jou het beste uitkomt. Dan kan jij doorwerken.

De volgende reparaties duren minder dan een uur:

 • accu vervangen 
 • multiriem vervangen
 • ruitenwissers vervangen
 • lampjes vervangen
 • band reparatie 
 • ruit reparatie
 • vloeistoffen bijvullen

Neem contact op met een dealerOpens an external link