Elektrische bedrijfswagen van Volkswagen

De elektrificatie van Volkswagen Bedrijfswagens

De elektrificatie van Volkswagen Bedrijfswagens

Klimaatverandering en luchtvervuiling zijn grote problemen. Welke rol kan het elektrificeren van mobiliteit hierin spelen? Waarom worden elektrische voertuigen gezien als dé oplossing voor schone en zuinige mobiliteit?

De vraag naar fossiele brandstof heeft zijn piek bereikt. De olie- en gasvoorraden raken op, dat stellen onderzoekers van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Tegen 2040 rijdt 35 procent van alle nieuwe auto's elektrisch, verwachten de analisten. Negentig keer zoveel als in 2015. Elektrische auto’s zijn dan goed voor 8 procent van de elektriciteitsbehoefte.

Bijdrage reductie CO2 uitstoot

Mobiliteit kan een bijdrage leveren aan een schonere wereld, dat is hard nodig. De mens is de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. We kappen op grote schaal bossen waardoor de natuurlijke opname van CO2 wordt beperkt. En we houden steeds meer koeien, schapen en geiten voor vlees en zuivel. Bomen en planten nemen CO2 op, maar omdat er steeds meer natuur verdwijnt, is er een onbalans ontstaan. Nog nooit was de concentratie CO2 zó hoog als nu: 415,79 parts per million (ppm) om precies te zijn. 1 ppm CO2 staat voor een miljoenste van de luchtmoleculen dat uit CO2 bestaat. Dit klinkt als een verwaarloosbare hoeveelheid, maar CO2 zorgt wel voor een snelle opwarming van de aarde.

 Waarom zuiniger rijden?

100% elektrische Volkswagen bedrijfsbus

Van nature komen er broeikasgassen, zoals CO2 voor in de atmosfeer. Te veel broeikasgassen zorgen voor een ‘verdikking’ van de atmosfeer. Door deze verdikking kan de aarde de hitte niet meer goed uitstralen. De gemiddelde temperatuur neemt toe. Dat betekent dat de zeespiegel stijgt, gebieden uitdrogen, ecosystemen verdwijnen waardoor er dieren uitsterven. Daarom wordt van eenieder verwacht milieubewust te leven.

Vanaf 2021 mogen autofabrikanten niet meer dan 95 gram CO2 uitstoten over alle auto’s die zij produceren. Een elektrische auto verbruikt tijdens het rijden geen brandstof en heeft dus geen CO2 uitstoot, daardoor is elektrisch rijden een logische keuze.

Samen tegen luchtvervuiling

Schone en zuinige bedrijfswagen

Naast de noodzaak om minder brandstof te verbruiken en dus minder CO2 uit te stoten, is er nog een andere uitdaging: het reduceren van luchtvervuiling. Met name in steden is dit een probleem. Auto’s met verbrandingsmotoren stoten naast CO2 ook de schadelijke gassen stikstofoxiden (NOx), fijnstof (PM) en koolmonoxide (CO) uit. Een elektrische auto is schoon én zuinig, zeker als je een auto laadt met groene stroom.

Het vervoer in de grote binnensteden mag in 2025 niet meer op diesel of benzine plaatsvinden; de uitstoot van CO2 moet hiermee tot nul worden gereduceerd. Elektrisch rijden is dan het meest logische alternatief. Als je voor je bedrijf veel elektrische busjes nodig hebt, heeft dat ook voordelen. Je rijdt schoner en zuiniger, en dat kun je weer uitdragen naar klanten. Veel klanten kiezen namelijk voor bedrijven met een groen imago. Daarnaast zijn elektrische auto’s heel zuinig in de binnenstad op kleine afstanden, een grote plus voor pakketdiensten en bezorgers van supermarkten bijvoorbeeld.

Elektrisch rijden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het elektrisch rijden nieuws? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief over de duurzame bedrijfswagens van Volkswagen.

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Hoe Lekkerland, Stedin en Coolblue over elektrisch rijden denken

Zuinig elektrisch rijden: welke factoren zijn van invloed op de actieradius?

Je hebt ondernemen. En je hebt duurzaam ondernemen.

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou

Elektrisch rijden voor jouw onderneming?

Wil jij meer weten of de mogelijkheden op het gebied van elektrisch rijden? Ga in gesprek met de Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij jou in de buurt.