Exterieur

Vergroten
 • Robuust en doelmatig.

  De Amarok Enkele cabine is gebouwd voor zwaar werk. Dat herkent u onder andere al van verre aan de voor- en achterbumper, de deurgrepen en de buitenspiegelkappen bestaande uit sterke zwarte, generfde kunststof.
 • Voorbumper met zwarte nerfstructuur.

  De voorbumper van de Amarok Enkele cabine oogt niet alleen extreem robuust, maar is bovendien krasbestendig. Als meeruitvoering wordt de voorbumper in de carrosseriekleur gespoten.
 • Ongekend brede laadvloer. Genoeg plek voor twee Europallets.

  Dankzij een lastbreedte van 122 cm tussen de wielkasten kan de Amarok iets wat voor de meeste pick-ups onvoorstelbaar is: Europallets overdwars vervoeren. Twee stuks! Daardoor is de hele laadvloer van 3,57 m³ optimaal inzetbaar.

 • Zwarte achterbumper.

  Deze robuuste achterbumper heeft een geïntegreerde treeplank en vormt één geheel met de achterzijde.
 • 16 inch stalen velgen. Strak en robuust.

  De Amarok Enkele cabine is standaard uitgerust met 16 inch stalen velgen. Onder de laadbak treft u standaard een volwaardig reservewiel aan.

 • Verwarmbare buitenspiegels met geïntegreerde antenne.

  De buitenspiegels kunt u traploos verstellen via een schakelaar. U kunt kiezen voor elektrisch inklapbare buitenspiegels en voor verwarming van het spiegelvlak. Ideaal bij vorst of vochtige weersomstandigheden, zodat het u optimale zicht behoudt. Daarnaast zijn de spiegels voorzien van geïntegreerde antennes voor een heldere radio-ontvangst.
 • Lage tildrempel. Extra hoge zijwand.

  De tildrempel van de Amarok is met 78.0 cm uiterst laag, waardoor laden en lossen gemakkelijker wordt. De zijwanden van de laadbak zijn met een hoogte van 50.8 cm juist extra hoog. Daardoor zijn ook bulkgoederen goed te vervoeren.
 • Rotsvaste stalen bodembeschermingsplaat. 

  Beschermt de motor en de versnellingsbak onder meer tegen steenslag. Bij de Enkele cabine is de bodembeschermingsplaat alleen in combinatie met 4MOTION leverbaar.

 • Bindogen. Uw lading altijd veilig vast met zes bevestigingspunten.

  In de laadvloer en aan de zijwand van de Amarok Enkele cabine zitten standaard zes neerklapbare bindogen. Ideaal om uw lading vast te zetten zodat u veilig op weg kunt.

 • Uw Amarok in vele kleuren

  Bij Volkswagen Bedrijfswagens is er veel keuze in kleuren. Iedere kleur geeft de Amarok een eigen karakter. Bekijk hier alle kleuren waarin uw Amarok beschikbaar is.

Interieur

Vergroten
 • Stoer van buiten. Zeer comfortabel van binnen.

  Het interieur is goed voor menig jaloerse blik: het stuurwiel, de schakelpookknop en de handgreep van de handrem zijn met leder bekleed. Optioneel kunnen de stoelen met hoogwaardig leder bekleed worden. Daarnaast is de bestuurdersruimte verfraaid met de nodige chroomdetails.

 • Multifunctioneel lederen stuurwiel. Alles vanaf één plek te bedienen.

  De Amarok is optioneel leverbaar met een lederen stuurwiel. Wilt u bovendien uw radio en navigatie bedienen via het stuur? Dan is er het multifunctionele stuurwiel beschikbaar. Ideaal en bijzonder prettig in het gebruik. Alle stuurwielen zijn standaard in hoogte en lengte verstelbaar.
 • Middenarmsteun met afsluitbare opbergbox.

  Achter de handrem zit een handige opbergbox, die tevens voorzien kan worden van een afsluitbaar deksel en tegelijk dienst doet als middenarmsteun.
 • Comfortstoelen. Perfecte zit, hoe ruig het terrein ook is. 

  De bestuurders- en de passagiersstoel zijn individueel en ergonomisch verstelbaar. Zo komt u ook na een lange rit ontspannen aan op uw bestemming.
 • Climatic airconditioning. Altijd een aangename temperatuur.

  De Amarok Enkele cabine is optioneel uit te rusten met ´Climatic’ halfautomatische airconditioning. Zo heeft u onder alle weersomstandigheden automatisch dezelfde temperatuur in de auto.

 • Stoelverwarming. Elke passagier z’n eigen instelling. 

  Voor de bestuurder en bijrijder is er stoelverwarming verkrijgbaar. De stoelverwarming kan apart worden ingesteld voor de bestuurdersstoel en de bijrijdersstoel.
 • Bekerhouders vóór.

  De bekerhouders zijn geïntegreerd in de middenconsole, waar uw drankjes stevig vaststaan.
 • Cruise control. Meer comfort tijdens lange ritten. 

  Met Cruise control biedt u extra rijcomfort. Zeker tijdens lange ritten. Met één druk op de knop houdt u constant de door u gewenste snelheid aan. Cruise control werkt vanaf 30 km/u. Even de rem intrappen is genoeg om het systeem weer buiten werking te stellen.
 • Topkwaliteit radio- en navigatiesystemen. 

  De hoge geluidskwaliteit van de radio- en navigatiesystemen van Volkswagen Bedrijfswagens zijn vergelijkbaar met die van personenwagens. Ze worden mooi in het dashboard geïntegreerd. Afhankelijk van het systeem kunt u door middel van het multifunctioneel stuurwiel uw systeem bedienen. Op de Amarok zijn leverbaar: de RCD 210, RCD 310, RNS 315 en RNS 510. Bekijk alle systemen en de onderlinge verschillen op de highlights-pagina.

Car-Net.

Car-Net, de mobiele online diensten van Volkswagen die 
ervoor zorgen dat u onderweg verbonden bent. Guide & Inform
bevat toepassingen die u tijdens de reis beter informeren door
altijd de meest actuele informatie naar uw bedrijfswagen te sturen.
App-Connect zorgt ervoor dat u tijdens het rijden gebruik kunt maken
van geselecteerde apps op uw smartphone.

Veiligheid

ESP.

Helpt uitbreken voorkomen.

Het Elektronische Stabiliteits Programma (ESP) helpt het uitbreken van de Amarok te voorkomen. Om gericht op kritieke rijsituaties te kunnen reageren, berekent dit systeem de meetwaarden van diverse sensoren. Verder werkt het systeem synchroon met ABS, MSR en ASR en blijft het actief bij ingeschakelde 4MOTION vierwielaandrijving.

Airbags.

Veiligheid voorop.

De Volkswagen Amarok is standaard uitgerust met een bestuurdersairbag en een passagiersairbag. Deze bieden samen met de twee hoofd-thoraxairbags bescherming bij een onverhoopt ongeval.

Offroad ABS. 

Kortere remweg offroad.

Standaard is de Amarok voorzien van ABS. Daarnaast is er een zogeheten Offroad ABS leverbaar dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik op onverharde wegen. Zodra dit systeem met een druk op de knop wordt ingeschakeld, neemt het reminterval bijvoorbeeld toe. Hierdoor kan de remweg aanzienlijk worden verkort.

Techniek

Parkeerhulp.

Waarschuwt voor obstakels bij achteruitrijden.

Bij het achteruitrijden wordt u door middel van waarschuwingssignalen gewezen op de afstand tot obstakels. Behalve met geluidssignalen wordt de afstand achter het voertuig ook optisch aangeduid op de display van het als meeruitvoering leverbare radiosysteem RCD 310 of op het scherm van het navigatiesysteem RNS 315.

Tophellingshoek van 23 graden.

Met gemak over obstakels.

De Amarok brengt u betrouwbaar over alle mogelijke wegen en hindernissen. Met een tophellingshoek van 23 graden (21 graden voor de Amarok Dubbele Cabine lang) vormen zelfs boomstammen en rotsblokken geen onneembare obstakels meer.

Steile taludhoek. Hoge doorwaaddiepte.

Trotseert elke helling en waterplas.

De Amarok neemt steile hellingen net zo gemakkelijk als flinke waterplassen. Hij zet een indrukwekkende score neer met een taludhoek van 28,0 graden voor en 23,6 graden achter en een doorwaaddiepte van maximaal 50 cm.

Heavy-duty bladveren.

Altijd heer en meester.

De heavy-duty bladveren laten een maximale belasting van 1,3 ton toe, bieden hoge veiligheidsmarge bij overbelading en zijn zo robuust van constructie dat de Amarok Enkele cabine zelfs in zwaar terrein en met volle bepakking nog heer en meester is.

Extreme Dwarshelling. 

Schuine voertuigstand tot wel 50 graden.

De Amarok heeft iets met extremen. Op hellend wegdek bedraagt de dwarshelling ongeveer 50 graden. Dankzij de comfortstoelen komt u zelfs bij een extreem schuine voertuigstand nooit in de verdrukking.

Stijgingspercentage tot wel 45 graden. 

Met een belading van 1 ton.

Zelfs bij een aanhangwagengewicht van 2,8 t is een hellingspercentage van 12% voor de Amarok geen enkel probleem. Hellingen met een stijgingspercentage van 100 % (45°) bedwingt hij zelfs nog met een belading van 1 ton.

Laadruimte-inrichting

Aluminium traanplaat in de laadvloer.

De laadruimte in uw Amarok Enkele Cabine kunt u extra beschermen met aluminium traanplaat. De traanplaat zorgt tevens voor meer grip.

Matzwarte kunststof coating.

Extra bescherming van uw laadruimte.

De laadruimte in uw Amarok Enkele cabine kunt u extra beschermen met kunststof.

Traanplaat Tonneaucover.

Extra bescherming tegen weer en wind.

De Amarok Enkele cabine is optioneel uit te rusten met een ‘Tonneaucover’. De cover beschermt de laadruimte en de lading tegen het weer. Gemaakt van stevig aluminium en afsluitbaar. De cover wordt exclusief reling geleverd. (Niet geschikt voor BPM vrijgestelde voertuigen.)

Stijlvolle, afsluitbare kunststof Sportcover.

In carrosseriekleur meegespoten.

Optimale bescherming van uw lading. De kunststof cover kan in dezelfde kleur gespoten worden als de carrosseriekleur van uw Amarok en is volledig af te sluiten. Niet mogelijk in combinatie met styling bar, laadruimtebescherming en laadruimtekist. (Niet geschikt voor BPM vrijgestelde voertuigen.)

Permanente Hardtop.

Extra laadruimte. Extra bescherming.

Met de hardtop bent u in staat uw laadruimte volledig af te sluiten. Zo kunt u uw lading altijd veilig en droog opbergen. De hardtop is zowel leverbaar met- als zonder zijluiken.

Amarok in de pers

De Amarok is flink aan de tand gevoeld door de pers. Bekijk hieronder de (video-)verslagen.

Autowereld

"Volkswagen lijkt met de Amarok een nieuwe winnaar in huis te hebben."


Lees meer...

TopGear

"Achterin hebben volwassenen meer dan voldoende hoofd- en beenruimte."


Lees meer...

Autoweek

"Het rijcomfort staat voor pickup-begrippen op hoog niveau."Lees meer...

Volkswagen Bedrijfswagens accessoires: 
uw bedrijfswagen nóg rijker uitgerust.

Met ons grote assortiment aan accessoires kunt u uw auto helemaal aan uw (werk)wensen en eisen aanpassen. Een groot deel van de accessoires, zijn speciaal voor Volkswagen Bedrijfswagens ontwikkeld, en daarom geldt hier ook bijna altijd twee jaar garantie. Bekijk hier onze uitgebreide selectie voor uw Amarok.

Motor en prestatie

TDI common-rail motoren.

De krachtige, efficiënte TDI.

De nieuwe TDI-motoren zijn nóg zuiniger en krachtiger. De vier TDI-motoren combineren een hoog koppel met een laag verbruik. De motoren met een hoog acceleratievermogen zijn uitgerust met Common-rail technologie, wat voor een hoge krachtsontplooiing bij lage emissiewaarden zorgt. 

Inschakelbare 4MOTION.

Lowrange-stand voor steile hellingen en zwaar terrein.

Deze 4MOTION-aandrijving zorgt voor betrouwbare tractie op de meest uiteenlopende ondergrond. Daartoe wordt het motorvermogen evenredig verdeeld naar de beide assen en dat resulteert weer in een verbetering van de voortstuwingskracht, vooral bij slechte weersomstandigheden. In zwaar terrein en bij steile hellingen kan daarnaast nog de Lowrange-stand ingeschakeld worden.

De achterwielaandrijving. 

Meer stabiliteit tijdens het accelereren.

Tijdens het accelereren wordt het voertuiggewicht naar achteren verplaatst, zodat de achterwielen optimaal contact met de ondergrond hebben. Daarbij reageert het stuursysteem van een voertuig met achterwielaandrijving niet op aandrijvingsinvloeden.

Snel rijden

Euromobil.

Amarok in bestelling?

Direct een huurauto. Heeft u uw eigen Amarok samengesteld en besteld, maar kunt u niet wachten tot de levering? Euromobil zorgt dat u altijd mobiel bent. U kunt via uw eigen Volkswagen bedrijfswagendealer een auto huren voor de periode waarin uw bedrijfswagen wordt vervaardigd.

Bekijk het aanbod van Euromobil

Volkswagen Direct leverbaar.

Direct een Amarok uit voorraad.

Direct rijden? Op Volkswagen Direct leverbaar vindt u in een paar simpele stappen een gloednieuwe Amarok uit voorraad. Binnen tien dagen kunt u op weg zijn.

Bekijk de Amarok voorraad

Toon prijzen:

BTW


De prijzen op de website staan standaard op Excl. BTW en BPM. Naar wens kunt u inclusief BTW selecteren.