Eerste steen gelegd voor hypermoderne nieuwe Volkswagen-fabriek in Polen

Crafter-opvolger vanaf 2016 gebouwd in nieuwe Poolse productiefaciliteit

Leusden, 15 december 2014 – In het Poolse Września (nabij Poznań) is de eerste steen gelegd voor een hypermoderne fabriek van Volkswagen Bedrijfswagens. Hier wordt over enkele jaren de opvolger van de Crafter geproduceerd.

Het terrein waar de nieuwe Volkswagen Bedrijfswagens-fabriek wordt gebouwd, is 220 hectare groot (circa 300 voetbalvelden). Deze tweede Poolse Volkswagen-fabriek wordt op alle fronten toonaangevend: de carrosseriebouw, spuiterij en assemblagehallen zijn ultramodern. Ook toeleveranciers vestigen zich op het complex.

Fabriek voor nieuwe Crafter

De nieuwe fabriek in Polen legt zich toe op de productie van een nieuw model: de opvolger van de Crafter, de grootste bestelwagen in het gamma van Volkswagen Bedrijfswagens. Per jaar kunnen in Września straks 100.000 Crafters worden geproduceerd.

3.000 nieuwe banen

Door de komst van de nieuwe fabriek ontstaan 3.000 nieuwe banen bij Volkswagen in Polen. Op dit moment heeft Volkswagen in Polen ruim 7.000 personeelsleden. Zij produceren in de fabriek in Poznań, die al 20 jaar in gebruik is, jaarlijks circa 170.000 Caddy’s en Transporters. Daarmee is Poznań na Hannover (Duitsland) de belangrijkste productielocatie voor Volkswagen Bedrijfswagens.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.