Optimaal koelen dankzij de zon.

Staat duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij jou in een hoog vaandel? Maak dan kennis met de Solar koelwagens van Volkswagen Bedrijfswagens. Elke Volkswagen bedrijfswagen Solar koelwagen is uitgerust met een revolutionair elektrisch koelsysteem dat hoofdzakelijk door de zon wordt gevoed. Het volledige dak van de auto bestaat uit hoog rendement zonnepanelen. Daarmee is jouw transportkoeling niet langer afhankelijk van de motor. Uitermate geschikt voor het koelen van de Caddy, Transporter en Crafter met een koelbereik tot 0°C . Op deze wijze bespaar je aanzienlijk op jouw brandstofkosten en draag je zo bij aan een duurzaam en milieuvriendelijk vervoer van jouw gekoelde goederen. 

Voordelen t.o.v. automotor-aangedreven koelsystemen:

  • Bij uitgeschakelde motor blijft de koeling tot 30 minuten functioneren. Ideaal voor bezorgdiensten en leveringen in binnensteden.
  • Geen extra brandstofverbruik dus kostenefficiënt en milieuvriendelijk.
  • Financieel aantrekkelijk door fiscale regelingen.

 


Meer weten over de
Transporter Solar Koelwagen?Optimale isolatie met behoud van binnenruimte.

Voor koelvervoer werkt Volkswagen Bedrijfswagens samen met Carrosseriefabriek Harderwijk. Hun specialisme is het creëren van de optimale mix van isolatie, koelinstallatie en laadvolume. Hiervoor wordt rekening gehouden met een maximale belading van eurokratten van 60 x 40 cm en/of europallets. Elke Solar koelwagen ontvangt het HACCP-certificaat voor hygiëne en temperatuurbeheersing.

Hygiënisch afgewerkt.

Elke basisinrichting wordt naadloos afgewerkt met polyester volgens de ‘hand-lay-up’-methode. Voordeel: eenvoudige reiniging en dus optimale hygiëne. Bij elke inrichting ontvang je dan ook een HACCP-certificaat. Desgewenst zelfs een ATP-certificaat. 


Ingebouwde LED-binnenverlichting.

Dankzij de standaard ingebouwde LED-binnenverlichting weet je jouw lading altijd feilloos te vinden. Je kunt door naar jouw volgende afspraak.

 


Afwatering lekkende lading.

Vervoer je goederen die onderweg vocht verliezen? Dan is het prettig om te weten dat de auto is voorzien van een afwateringssysteem. Een lekkende lading is dus geen enkel probleem.


220V aansluiting

Dankzij de 220 V aansluiting in de voorbumper kunnen de accu's eenvoudig opladen bij stilstand. Gecombineerd met een nachtkoeling installatie kan ook bij stilstand een constante temperatuur gewaarborgd worden. En door de constante koeling treden er geen onregelmatigheden op in de temperatuur bij gebruik van het start-stop systeem van jouw bedrijfswagen.


Koeling instellen in de cabine

Door de eenvoudige volledig geïntegreerde bediening van de koelinstallatie blijft de temperatuur continu volledig onder controle. Dit is één van de belangrijke voorwaarden van HACCP om bijvoorbeeld bederf van etenswaren tegen te gaan.

Konvekta koelunit volledig elektrisch aangedreven.

Door de continue koeling, wordt de capaciteit maximaal benut. Dus ook bij een uitgeschakelde motor. Zodoende ondervindt je geen hinder van gebruik van het start-stop systeem van jouw bedrijfswagen. Dit bespaart je extra brandstofverbruik, waardoor de koelunit bovendien erg milieuvriendelijk is. Ook het lage geluidsniveau is een groot pluspunt.


Beschikbaar op de Caddy, de Transporter en de Crafter.
​Je kunt de Caddy, de Transporter en de Crafter ombouwen tot Solar koelwagen. Bekijk hieronder in de rekenvoorbeelden hoeveel je kan besparen met de aanschaf van een Solar koelwagen. 

Volkswagen Caddy Maxi 75 kW 2.0 TDI (Solar)

Prijs excl. btw en bpm € 36.670
Bruto Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, max 28% € 10.268
Bruto Milieu-investeringsaftrek, max 27% x 16.000 € 4.320
Bruto Energie-investeringsaftrek, 55% € 4.565
Netto voordeel bij 52% inkomstenbelasting en 
rekening houdend met 14% MKB-winstvrijstelling 
€ 8.565

Volkswagen Transporter L2H1 75kW 2.0 TDI (Solar)

Prijs excl. btw en bpm €44.535 
Bruto Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, max 28% €12.470
Bruto Milieu-investeringsaftrek, max. 27% x 16.000
€4.320
Bruto Energie-investeringsaftrek, 55% €4.702
Netto voordeel bij 52% inkomstenbelasting en 
rekening houdend met 14% MKB-winstvrijstelling
€9.611

Volkswagen Crafter L3H3 140pk FWD-hand (Solar)

Prijs excl. btw en bpm
€53.490
Bruto Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, max 28% €14.977
Bruto Milieu-investerings aftrek, max. 27% x 16.000
€4.320
Bruto Energie-investeringsaftrek, 55% €4.565
Netto voordeel bij 52% inkomstenbelasting en 
rekening houdend met 14% MKB-winstvrijstelling
€10.671


EIA, MIA en Vamil

Naast allerlei technische voordelen biedt de Volkswagen bedrijfwagen Solar koelwagen de mogelijkheid gebruik te maken van verschillende fiscale regelingen. Ook in 2017 biedt de rijksoverheid verschillende fiscale regelingen voor duurzame transportmiddelen. Het gaat om drie regelingen: EIA (Energie Investerings Aftrek), MIA (Milieu Investerings Aftrek) en Vamil (Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Deze regelingen staan beschreven in de Milieulijst 2017 van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. 


Meer weten over de
Transporter Solar Koelwagen?Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.