DSG.

DSG, de groene versnellingsbak

DSG (Double Shift Gear) van Volkswagen Bedrijfswagens vertegenwoordigt de nieuwste techniek op het gebied van automatische versnellingsbakken. Deze innovatieve versnellingsbak met dubbele koppeling combineert de sportiviteit en het lage brandstofverbruik van een handbak met het comfort van een automaat. Dankzij de krachtoverbrenging zonder onderbrekingen kunt u veilig en comfortabel op pad. 

Uniek technisch principe

Volkswagen loopt voorop met innovatieve technieken die autorijden duurzamer en efficiënter maken. De DSG-versnellingsbak is hier een goed voorbeeld van. DSG staat voor Double Shift Gear. Je zou DSG kunnen omschrijven als twee versnellingsbakken ineen. De 1e, 3e, 5e (en soms zelfs 7e) versnelling liggen op de ene as, de 2e, 4e en 6e op de andere. De in de DSG-versnellingsbak ingebouwde dubbele koppeling maakt het mogelijk vrijwel ononderbroken, dus zeer efficiënt en comfortabel van versnelling te wisselen. DSG laat zich bedienen als een ‘normale’ automaat maar rijdt veel comfortabeler dan een conventionele automaat.

Bekijk hier de video

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.