BlueMotion Technologies.

Onze bedrijfswagens met BlueMotionTechnologies werken harder voor u. Door aanpassingen aan de motor, aerodynamica en de rolweerstand zijn ze krachtiger én zuiniger. Onder de paraplu “BlueMotion Technologies” bundelt Volkswagen Bedrijfswagens de beste milieutechnologie van vandaag om te voldoen aan de automotive aspiraties van morgen. BlueMotion Technologies zijn ontwikkelingen die zorgen voor een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik ( CO2 uitstoot) en vermindering van fijnstof en stikstofoxiden uitstoot. Lees hieronder wat alle BlueMotionTechnologies voor u en het milieu kunnen doen.

Sneller én zuiniger accelereren

DSG staat voor Direct Shift Gear, een computer die in een fractie van een seconde van de ene naar de andere versnelling schakelt, zonder dat de aandrijvende kracht wordt onderbroken. Zo staat de volgende versnelling altijd ‘klaar’. Een Volkswagen bedrijfswagen met DSG accelereert niet alleen sneller, maar is ook zuiniger.

Geen verspilling bij het verkeerslicht

Een draaiende motor voor het verkeerslicht is pure energieverspilling. Het Motor Start-Stop systeem schakelt de motor daarom automatisch uit als u stilstaat en start hem weer razendsnel op zodra u de koppeling intrapt.

Al remmend de accu opladen

Energie winnen met het afremmen van de auto? Dat kan. Een slimme, zwaardere dynamo die alleen maar aanstaat tijdens het remmen, helpt de auto vaart te minderen en wekt tegelijkertijd genoeg elektriciteit op voor de hele accu.

EcoFuel

Duurzaam met aardgas

De EcoFuel-versies van Volkswagen Bedrijfswagens zijn uitgerust met aardgastechniek die ze niet alleen schoon, maar ook extreem betrouwbaar maakt. Voor de beste prestaties kiest u voor een bedrijfswagen met EcoFuel, die zowel werkt op benzine als op aardgas. Door het gebruik van aardgas neemt de uitstoot van roetdeeltjes met 99% af en wordt de CO2 -uitstoot met 20% verminderd.

Bandenspanning

Tijdens het rijden wordt een band continu vervormd. Dat kost energie en dus brandstof. Bij banden met lagere rolweerstand wordt die vervorming door toepassing van speciale materialen voor loopvlak en wangen gereduceerd. Dat verlaagt het brandstofverbruik – zowel op rechte einden als in bochten. Zorg er dus voor dat uw banden altijd goed op spanning zijn.

BlueMotion Technology

Met BlueMotion Technology zet Volkswagen Bedrijfswagens een nieuwe stap op weg naar een schonere toekomst. Een zeer vriendelijk verbruik en een 15% lagere COuitstoot plaatst de bedrijfswagens met BlueMotion Technology in een aparte klasse auto’s. Een bijzondere prestatie dankzij goede aerodynamica, energiebesparende banden, verlaagd onderstel, geoptimaliseerde overbrengings-verhoudingen en standaard roetfilter. Dit alles zonder concessies aan het rijgenot.

BlueMotion

BlueMotion is een zelfstandig model en in tegenstelling tot BlueMotion Technology is het geen pakket. BlueMotion is als model leverbaar op de Transporter, Multivan en Crafter. De BlueMotion modellen zijn voorzien van aanvullende technieken zoals aerodynamische aanpassingen om het verbruik en de uitstoot nog meer te reduceren. De BlueMotion modellen zijn zuiniger dan elk ander model. Op een BlueMotion model zit altijd een BlueMotion Technology pakket.

Dieselroetfilter

De schone kracht van diesel

Alle bedrijfswagens zijn voorzien van een roetfilter dat de deeltjesuitstoot met circa 80% reduceert. Zo geniet u van de kracht van diesel en ontziet u tegelijkertijd het milieu. Bovendien bent u hiermee goed voorbereid op veranderende parkeerwetgeving en autobelastingen.

TSI-motoren 

Klein en krachtig

Door de kleinere cilinderinhoud zijn TSI-motoren compact en licht, maar dankzij de directe brandstofinjectie en turbo- en compressortechnologie tegelijkertijd in topvorm. Twee tegenstrijdigheden, die Volkswagen combineerde tot een optimale oplossing. Zodat u ook bij een héél laag brandstofgebruik topprestaties kunt verwachten.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.