De ideale bedrijfsbus voor de bouw

Leusden, 17 juli 1017 - Welke extra opties zijn onmisbaar voor bedrijfswagens van timmermannen, schilders en bouwbedrijven? We geven 6 tips voor de slimste bedrijfsbus.6 tips voor de slimste bedrijfsbus van bouwprofessionals 

Het zijn gouden tijden voor bouwprofessionals nu de economie in de lift zit en er meer huizen worden verkocht en gebouwd. Een mooi moment om eindelijk die droom na te jagen en een eigen bouwbedrijf te starten. Of het moment om het wagenpark uit te breiden dankzij de vele extra opdrachten die u binnenhaalt en offertes die u maakt. Het kan uiteraard ook zijn dat uw huidige bus toe is aan vervanging na jaren van trouwe dienst. Een bedrijfsbus is helemaal in te richten naar uw bedrijfswensen. Hierbij een aantal tips voor uw bouwbus.

In- en ombouwtips voor de bouwbranche

Voor onder andere schilders, timmermannen, tegelzetters, metselbedrijven en allround bouwbedrijven zijn er speciale in- en ombouwmogelijkheden. Een bedrijfsbus kopen draait niet alleen om het model, maar juist om alle extra opties waarmee de wagen kan worden uitgerust. We geven 6 onmisbare tips voor de ideale bedrijfsbus van bouwprofessionals. 

1. Hoog laadvermogen voor zwaar materiaal
Als bouwbedrijf is jouw wagen vaak volgeladen met werktools en andere materialen. Kies daarom voor een bedrijfsbus met een extra sterk onderstel dat een hoge belasting aan kan.  

2. Imperiaal
Ladders, stukken hout en ijzerwaren: ze nemen veel ruimte in en passen qua lengte vaak niet in een bedrijfsbus. Hoe handig is het dan om het dak als extra laadruimte te gebruiken zodat u deze wel mee kunt vervoeren? Afhankelijk van uw vervoersbehoefte kunt u samenstellen hoeveel extra laadruimte u op het dak nodig heeft.

3. Met 7 collega’s in 1 bus
Als u veel klussen heeft waar u met meer dan 3 collega's op de werkvloer staat, is de kans groot dat u met 2 bedrijfswagens werkt. Als u uw bouwmaterialen op de werkplaats laat afleveren en u de bus naast het vervoeren van gereedschap voor vervoer van u en uw collega's gebruikt dan is een bedrijfswagen met een dubbele cabine wellicht wat voor u. Al uw collega’s met 1 rit op de plaats van bestemming dus!

4. De bus als mobiele werkplek
We horen vaak dat bouwbedrijven de bedrijfsbus als schaftkeet gebruiken. Administratie die moet worden verwerkt, geen plek om te lunchen op de bouwplaats dus dan maar in de bus snel eten: het zijn de zaken waarbij comfort en genoeg ruimte belangrijk zijn. Let als u een bedrijfsbus wilt kopen dus op de extra’s die het dashboard en de inrichting bieden. Is er een plek waar u de laptop kunt neerzetten, een factuur kunt schrijven of simpelweg uw bakkie koffie kwijt kunt? Het zijn dit soort kleine dingen die het comfort als u niet onderweg bent flink vergroten. 

5. Inbouw voor al het klusmateriaal
Om snel en overzichtelijk te kunnen werken, is een geordende bedrijfsbus onmisbaar. Een opgeruimde bus is daarbij ook veel veiliger in een branche waar veel wordt gewerkt met scherpe klusmaterialen. Dan is het wel zo fijn als u de bus kunt inrichten naar wens. Bijvoorbeeld met bakken en lades waar u het materiaal in opbergt. Of kies voor vloerlades die zich onder de vloer bevinden waar je veel in kwijt kunt en waardoor je de laadruimte behoudt. 

6. Alles achter slot en grendel
Bouwmateriaal is kostbaar en diefstal is iets wat helaas nog steeds voorkomt. U wilt niet bij thuiskomst na een lange werkdag de bus uitladen om hem vervolgens na uw welverdiende nachtrust weer in te moeten laden. Of de hele tijd met een schuin oog met de klus bezig zijn omdat u niet zeker weet of de bedrijfsbus wel veilig staat. Daarom zijn er speciale alarmsystemen en sloten die het onmogelijk maken om de achterklep of deuren te openen. Wel zo veilig.

Een ondernemer aan het woord 

Voor Gerard Ledderhof van Timmerbedrijf Ledderhof moet een bedrijfswagen degelijkheid en betrouwbaarheid uitstralen. Maar de bus moet er ook hartstikke goed uitzien en van alle gemakken zijn voorzien, specifiek voor het bedrijf. In de video vertelt hij meer over zijn bedrijfsbus en hoe Volkswagen hem op weg heeft geholpen. 

 

Heeft u ook een timmerbedrijf en bent u op zoek naar een geschikte bedrijfswagen? Informeer bij uw dealer

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen van Volkswagen Bedrijfswagens? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.