Volkswagen Transporter is International Van of the Year 2016

Leusden, 19 november 2015 – Een internationale jury van bedrijfswagenjournalisten uit 24 Europese landen is er uit. De zesde generatie van de Volkswagen Transporter is uitgeroepen tot International Van of the Year 2016.

De Transporter van Volkswagen Bedrijfswagens ontvangt de onderscheiding voor de derde maal in zijn bestaan. Afgelopen dinsdag nam Dr. Eckhard Scholz, Chief Executive Officer van Volkswagen Bedrijfswagens, de award tijdens de Solutrans vakbeurs in Lyon in ontvangst uit handen van Jarlath Sweeney, de juryvoorzitter van de verkiezing.

“De prestigieuze International Van of the Year 2016 award voor onze Transporter-serie betekent een belangrijke erkenning voor de prestaties van ons team. Wij zijn vooral blij dat wij deze belangrijke prijs ontvangen in deze voor ons merk moeilijke tijd. Wij zien het als een signaal en incentive voor een succesvolle start van wat een veelbelovend jaar 2016 gaat worden.”


Comfortabeler, veiliger, efficiënter. 
De jury roemde de zesde generatie van de Transporter onder andere om zijn verbeterde rijeigenschappen, efficiëntie en verfijnde afwerking. Allerlei features afkomstig van Volkswagen personenauto’s zorgen niet alleen voor ongekend comfort, maar vergroten ook de veiligheid. Bovendien is de DSG-versnellingsbak de beste in z’n klasse. 

Jury International Van of the year award:
“De nieuwe Transporter is een geweldige plek om je dag in door te brengen.”

Waardering
De nieuwe Transporter bouwt door op voorgaande generaties. Ziet er nog altijd zeer stijlvol uit, met rijeigenschappen die er voor zorgen dat hij een vaste positie heeft in het rijtje van bestverkochte bestelbussen. 

Verbeterde rijeigenschappen
Jurylid International Van of the year award: “Ik heb de nieuwe Transporter veel punten gegeven, omdat ik onder de indruk ben van wat de technici van Volkswagen voor elkaar hebben gekregen. Je merkt het eigenlijk pas echt goed als je er in hebt gereden. Er zijn tal van zaken gefinetuned, zoals de versnellingsbak en de schokdempers. Hierdoor rijdt de nieuwe Transporter nog prettiger dan zijn voorganger.” 

Veelzijdiger dan ooit.
Een ander doorslaggevend punt dat de jury noemt, is het feit dat de nieuwe Transporter veel meer dan zomaar een busje is. Het is de ultieme oplossing voor zowel het vervoer van materiaal als personen. En uiterst geschikt voor maatwerk. De Transporter kan eenvoudig aangepast worden voor allerlei specifieke vakgebieden. Kortom: de nieuwe Transporter is net zoals zijn voorgangers meer dan een goede optie voor wie een nieuwe bedrijfswagen overweegt. 

Lees op de website van International Van of the Year meer over deze onderscheiding.Benieuwd naar de nieuwe Transporter? Ontdek hem hier!

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen van Volkswagen Bedrijfswagens? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.