Wittebrug sponsort het Formula Student Team Delft

Wie op het circuit in de snelste auto rijdt, kan op de weg niet achterblijven. Het Formula Student Team Delft (DUT Racing) rijdt dankzij sponsor Wittebrug Volkswagen Bedrijfswagens nu in een splinternieuwe Volkswagen Transporter dubbele cabine. “Nu hoeven we niet meer bang te zijn voor pech!” lacht teamleider Tim de Morée.

Engineers van de toekomst niet meer bang voor pech onderweg.

Even wat cijfers. Het tachtig studenten tellende DUT Racing team heeft in zes jaar tijd vijf keer de ‘Formula Student Competition’ gewonnen met hun elektrische raceauto. 500 teams uit de hele wereld doen mee in deze competitie. En de Delftenaren horen bij de top. De nieuwste raceauto, de DUT14, trekt in 2,134 seconden op van 0 tot 100 km per uur. Ter vergelijking: een Formule 1-wagen doet dit in 2,7 seconden. “Daar hebben we een Guiness Book-record mee”, vertelt teamleider Tim. Hoe kan het dat de studenten sneller zijn dan Formule 1-held Lewis Hamilton? “Onze raceauto is een vierwielaangedreven auto. Ieder wiel heeft een motor, waardoor je heel snel kan accelereren. Ieder wiel is ook apart te besturen. In een bocht kunnen we zo de binnenwielen afremmen en de buitenste bijsturen. Zo kun je veel energie terugwinnen.”

 

Bovendien is de DUT14 superlicht. 155 kg om precies te zijn. Behalve op snelheid, wordt de DUT14 in de competitie ook beoordeeld op zijn ontwerp en businessplan. Het Delftse raceteam is berucht op de racecircuits. En als je dan met zo’n supersonische racewagen naar Silverstone, Hockenheim of de Red Bull Ring gaat, heb je betrouwbaar vervoer nodig. Tim: “We hebben wel eens met pech naast de weg gestaan. Gelukkig kon een vader van een teamgenoot met de aanhanger en zijn auto de DUT verder brengen.” “De Volkswagen Transporter dubbele cabine waarmee het team een jaar mag rijden, heeft het juiste laadvermogen, plek voor de teamleden en onderdelen en kan een aanhanger trekken”, zegt Cees van Breugel, directeur Volkswagen bedrijfswagens van Wittebrug Delft. Waarom sponsort Wittebrug in samenwerking met de VW-importeur DUT-racing team? Van Breugel: “Dit zijn de engineers van de toekomst. Wat zij bedenken is van groot belang voor de auto-industrie. Bovendien zitten ze bij ons in de wijk. Daar dragen we als Delfts bedrijf graag een steentje aan bij.”

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.