Terugroepactie Caddy met achterklep

Volkswagen Bedrijfswagens roept een aantal Caddy-modellen terug naar de werkplaats.

Volkswagen Bedrijfswagens roept een aantal Caddy-modellen terug naar de werkplaats. Het gaat om de Caddy met achterklep (zie foto), dus niet het model met openslaande achterdeuren. Bij de Caddy met achterklep geproduceerd tussen november 2003 en januari 2013 worden de gasdrukveren die de klep ondersteunen gecontroleerd en aangepast. Het is namelijk gebleken dat de bevestigingen van de gasdrukveren kunnen losraken. Eigenaren van de betreffende auto´s krijgen een brief van de Nederlandse Volkswagen Bedrijfswagens-importeur Pon´s Automobielhandel. Het betreft zo'n 10.000 Nederlandse auto's, waaronder zowel bedrijfswagens als personenauto's.

Wat is er aan de hand?

Als de achterklep van de Caddy wordt geopend, wordt deze ondersteund door twee gasdrukveren. Volkswagen Bedrijfswagens heeft geconstateerd dat de bevestigingen van deze gasdrukveren kunnen losraken en in het ergste geval afbreken. Ook als dit bij één van beide gasdrukveren gebeurt, valt de achterklep ongeremd naar beneden. Dit kan gevaar opleveren voor een persoon die onder de klep zou staan. Er zijn zeer weinig gevallen bekend waarbij het hierboven beschreven defect is opgetreden, maar desondanks roept Volkswagen alle Caddy-modellen met achterklep terug naar de werkplaats.

Gebruik van de auto

De auto is tot het werkplaatsbezoek gewoon te gebruiken. Als klanten echter abnormale veranderingen bij het sluiten of openen van de achterklep zouden waarnemen, adviseert Volkswagen Bedrijfswagens de klep niet meer te gebruiken en direct een werkplaatsafspraak te maken. Als het defect optreedt, is het overigens niet door de bestuurder te herkennen - er gaat bijvoorbeeld geen waarschuwingslampje branden in het dashboard.

De controle en aanpassing

Van Pon’s Automobielhandel ontvangen de betreffende Caddy-eigenaren een brief waarin hen wordt gevraagd contact op te nemen met de dealer en een afspraak te maken. De controle en aanpassing nemen in totaal een half uur tot anderhalf uur in beslag – er kan dus op gewacht worden. De reparatie wordt uiteraard kosteloos uitgevoerd.

 

Vragen?

Wie vragen heeft over deze actie, is uiteraard altijd welkom bij de Volkswagen Bedrijfswagens-dealer. Ook onze klantenservice is bereikbaar, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur op 0800-5557000.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.