Lichte en energiezuinige koelopbouw voor Transporter in de prijzen

Innovatieve koelopbouw met zeer lange levensduur verhoogt ook het laadvermogen.

Leusden, 2 december 2014 – Speciaal voor de Volkswagen Transporter heeft TTT The Team Composite uit Duitsland een koelopbouw ontwikkeld. Deze is zeer innovatief: door het gebruik van koolstofvezel is de opbouw uitermate licht en duurzaam. Door de slimme vacuüm-warmte-isolatie wordt bovendien tot 60% koelenergie bespaard. Door deze combinatie van factoren heeft de opbouw de Toekomstprijs Logistiek 2014 gewonnen.

De koelopbouw voor de Volkswagen Transporter is een veelbelovend prototype dat onlangs debuteerde op de internationale bedrijfsautotentoonstelling van Hannover. Begin 2015 start een praktijktest bij groothandelsketen Coop in Zwitserland. Over serieproductie is nog geen beslissing genomen.

Ultra licht én sterk

De koelopbouw voor de Transporter bestaat voor het grootste deel uit carbonvezel. Dit wordt ook veel gebruikt in de luchtvaart en de racerij omdat het zeer sterk en ultra licht is. Voor de Transporter vertaalt zich dat in een laadvermogen van maar liefst 1.500 kg bij een totaalgewicht van 3,5 ton. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat de Transporter met deze lichte koelopbouw ook met een B-rijbewijs gereden mag worden.

Duurzaam

Een ander belangrijk pluspunt is de duurzaamheid. Koolstofvezel is buitengewoon sterk en gaat daardoor zeer lang mee. De koelopbouw kan na de (economische) levensduur van een Transporter dan ook worden overgeplaatst op een andere Transporter.

Energiezuinig

Het innovatieve van de koelopbouw zit hem ook in de slimme vacuüm-warmte-isolatie. Hierdoor is vergleken met traditionele oplossingen maar liefst 60% minder energie nodig om de lading koel te houden.

 

 

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.