Crafter Kombi BlueMotion

De Volkswagen Crafter Kombi is er nu ook in BlueMotion-uitvoering. Dan hebben we het over de zuinigste én schoonste Crafter ooit: het gemiddelde verbruik van de zevenzitter bedraagt slechts 6,3l/100 km, ofwel: bijna 1:16.

De nieuwe Crafter Kombi BlueMotion heeft in de basisconfiguratie een korte wielbasis met standaard dak. Hij is uitgerust met de 80 kW/109 pk sterke 2.0 TDI of de 100 kW/136 pk sterke variant van deze dieselmotor.

Samenspel van factoren

Het zeer gunstige verbruikscijfer van 6,3 l/100 km (CO2: 166 g/km) is te danken aan een slim samenspel van factoren. De 2.0 TDI is dankzij de combinatie van directe inspuiting en turbotechnologie van nature al zeer efficiënt. Dat wordt nog eens versterkt door het standaard start-stop systeem. Dit systeem schakelt de motor automatisch uit als de Crafter tot stilstand komt en de bestuurder de versnellingsbak in ‘vrij’ zet en de koppeling loslaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel in het stadsverkeer met een groot aantal verkeerslichten op de route. Bij deze en andere vormen van ‘stop&go-verkeer’ zorgt het start-stop systeem dan ook voor een aanzienlijke verlaging van het brandstofverbruik. De zuinigheid van de Crafter BlueMotion zit hem ook in ogenschijnlijke details. Zo dragen de banden met verlaagde rolweerstand ook bij aan de gunstige verbruik- en emissiecijfers.

Complete zevenzitter

De Crafter Kombi BlueMotion combineert zijn opmerkelijk lage verbruikscijfers met alle traditionele pluspunten van het model. Om te beginnen is het een riante zevenzitter met twee zitplaatsen op de eerste en tweede rij en drie op de achterste (derde) rij. De soepele schuifdeur opzij zorgt voor een vorstelijke entree naar de twee achterste zitrijen. Climatic airconditioning is standaard. Hiermee wordt reizen op warme dagen extra aangenaam. Ook in de winter bewijst deze airconditioning goede diensten doordat hij bijdraagt aan een snelle ruitontwaseming. Nog een belangrijk comfort-item: ook achterin zijn hoofdsteunen standaard. Bovendien is de Crafter Kombi BlueMotion ook geschikt voor het vervoer van de allerkleinsten: de zitplaatsen achterin zijn standaard voorzien van Isofix-bevestingspunten voor kinderstoeltjes. Uiteraard zijn er diverse opties beschikbaar. Zo is de Crafter Kombi BlueMotion leverbaar met onder meer een multifunctioneel stuur met boordcomputer, licht & zichtpakket, mistlampen met bochtverlichting, park distance control, privacyglas achter en instaptrede verlichting. 

De nieuwe, zeer zuinige Crafter Kombi BlueMotion is direct bestelbaar, vanaf € 28.455 exclusief BTW/BPM.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.