Crafter 4Motion met Achleitner vierwielaandrijving

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de vierwielaangedreven Crafter 4MOTION. Deze gesloten bestelauto valt op door zijn grote bodemvrijheid en door de heavy duty vierwielaandrijving van het Oostenrijkse bedrijf Achleitner. Daarmee is hij geschikt voor het rijden in moeilijk begaanbaar terrein en hij biedt bovendien nog eens een laadcapaciteit van circa 1.000 kg.  

De Crafter 4MOTION is geknipt voor bedrijven en overheidsdiensten die een 4WD-bedrijfsauto zoeken met groot laadvermogen en aanhangergewicht. Volkswagen Bedrijfswagens biedt onder meer toepassingen voor landbouwmechanisatiebedrijven, brandweer- en ambulancediensten in duin- en kustgebieden, waterschappen en bosbouwbedrijven.

Met de Achleitner 4WD kan deze Crafter namelijk afgelegen gebieden over moeilijk begaanbaar terrein bereiken. De permanente vierwielaandrijving garandeert niet alleen voldoende tractie, maar is bovendien geconstrueerd om tegen de zwaarste omstandigheden bestand te zijn. De low gear-overbrenging (kruipversnelling) biedt een zeer korte overbrengingsverhouding van 1 : 2,5, waardoor de Crafter 4MOTION met een zeer lage snelheid kan rijden zonder dat gebruik van de koppeling nodig is.

Krachtig

De robuuste vierwielaandrijving van Achleitner is gekoppeld aan een 2,0-liter TDI dieselmotor met twee turbo’s en een handgeschakelde zesversnellingsbak met een tussenbak voor lage gearing. Het maximale motorvermogen is 120 kW/163 pk en het maximumkoppel bedraagt 400 Nm.

Het onderstel is met 100 mm verhoogd, zodat de Crafter 4MOTION grote oneffenheden kan overbruggen zonder met de bodem of de voor- of achterkant de grond te raken. De auto kan hellingshoeken aan van 45 graden, wat neerkomt op een stijgingspercentage van 100 procent. De maximale hoek waaronder dwars over een helling kan worden gereden voordat de auto dreigt te kantelen, bedraagt maar liefst 43 graden. En ook water tot 60 centimeter diepte vormt geen enkel probleem.

De Crafter 4MOTION is verkrijgbaar in diverse lengte- en hoogtematen, voor prijzen vanaf € 50.368 excl. BTW/BPM.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.