Amarok voor Dorian Rijsselberghe

Olympische sporters rijden Volkswagen. Meestal is dat een up!, Polo of Golf. In het geval van Dorian van Rijsselberghe was dat twee weken lang een Amarok. De vierwielaangedreven pick-up versjouwde twee weken lang zeilen, boards en andere uitrusting voor de Olympisch surfkampioen tijdens diverse surfclinics.

De Amarok deed dienst aan de Friese meren, op Texel en aan de Noordzeekust. Met de spreekwoordelijke pijn in het hart leverde Dorian de sleutels weer in op het Zandvoortse strand bij surfclub The Spot. ‘Ik wilde eigenlijk zeggen: “Die auto komt niet meer terug”. Hij is gewoon ideaal omdat je er alles in kan gooien wát je wilt en vervolgens overal kan komen wáár je wilt’, aldus Van Rijsselberghe.

‘Dorian’s Windsurfschools’
Dorian gebruikte de Amarok onder meer tijdens een drietal edities van ‘Dorian’s Windsurfschools’ in Friesland. ‘Wat ik daar doe, is jongeren helpen met hun windsurftechniek’, zegt hij. ‘Ik vind het leuk om met ze bezig te zijn en ze verder te helpen. Op zo’n dag zien ze dat een Olympisch kampioen ook maar gewoon een mens is. En dat een Olympische medaille niet iets magisch is, maar een bereikbaar doel.’

Rio de Janeiro 2016 
Van Rijsselberghe heeft na zijn Olympische medaille in Londen 2012 nu zijn zinnen gezet op zo’n zelfde plak in Rio de Janeiro, in 2016. Hij bereidt zich daar zéér serieus op voor: ‘Binnenkort ga ik al die kant op voor de eerste verkenningen.’ Op het moment is hij vooral druk met zijn surfclinics en zijn stichting Life of Dorian, een sportfonds dat hij na Londen cadeau kreeg van zijn woonplaats gemeente Texel en dat ‘lastig wonende’ talentvolle topsporters ondersteunt. Denk aan Texelaars die geholpen worden richting de vaste wal, maar ook aan Nederlandse alpinesporters.

 Dorian_van_Rijsselberghe_Amarok_Volkswagen_2
Telegraaf/Autovisie
De Amarok is na de werkstage bij Van Rijsselberghe inmiddels in gebruik bij De Telegraaf/Autovisie. Daar wordt de auto drie maanden lang ingezet als redactioneel werkpaard. 

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.