Transporter Bestelauto van het jaar 2013

De Volkswagen Transporter is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2013. Dat heeft de jury van het organiserende vakblad Automobiel Management vandaag bekend gemaakt. De verkiezing is dit jaar voor Volkswagen Bedrijfswagens extra feestelijk, want de Caddy Maxi en de Crafter eindigden eveneens in de top-10.

De Volkswagen Transporter heeft volgens de jury bij de jaarlijkse verkiezing een afgetekende overwinning behaald. Het blijkt uit het juryrapport: “De afstand tussen de winnende bestelauto en zijn 34 deelnemende concurrenten is dit jaar relatief groot. De Volkswagen Transporter valt op vanwege zijn gunstige kosten per kilometer, de producteigenschappen – de veiligheid, het comfort en het rijgedrag – en de prima uitstraling. Het is vanouds een zeer populaire bestelauto.”

Milieuprestaties

Ook over de milieuprestaties spreekt de jury zich positief uit: “Met het BlueMotion-programma heeft Volkswagen een uitstekende manier gevonden om de Transporter een lagere uitstoot te geven. Daarnaast is ook de ruime keuze die het gamma biedt één van de sterke punten van de Volkswagen Transporter.”

Extra feestelijk jubileum

Jeroen Pécasse, directeur Volkswagen Bedrijfswagens bij Pon's Automobielhandel, is verheugd over de eerste plaats van de Transporter: “Het is de vijfde keer dat een Volkswagen bedrijfswagen deze verkiezing wint en daar zijn we trots op. Dat de Transporter deze prijs ook nog eens in zijn jubileumjaar wint, geeft een extra feestelijke tint. Dit jaar is het immers 65 jaar geleden dat Ben Pon sr. in zijn agenda een schets tekende van wat zou uitgroeien tot de Transporter, de best verkopende bestelauto in ons land.

Drie modellen in top-10

De jury had eveneens lovende woorden voor het feit dat drie Volkswagen bedrijfswagens in de top-10 zijn beland. “Positief voor de organisatie is het feit dat Volkswagen Bedrijfswagens met alle drie haar modellen – de Caddy, de Transporter en de Crafter – in de top-10 is geëindigd, de Caddy Maxi op de vierde plaats en de Crafter op de zevende plaats.” Over de Caddy Maxi stelt de jury: “De Caddy Maxi is per kilometer de goedkoopste in de top-10.” En over de Crafter: “Met de komst van de nieuwe generatie heeft Volkswagen de kwaliteit van de Crafter sterk verbeterd.”


De winnaar van de verkiezing ‘Bestelauto van het Jaar 2013’ is op woensdagmiddag 26 september bekend gemaakt tijdens Driving Business in Putten.

Toon prijzen:


De prijzen op de website staan standaard op excl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken. Naar wens kunt u kiezen voor de vertoning van prijzen incl. BTW, BPM en kosten rijklaar maken.