Adblue bijvullen

AdBlue®

Jouw Volkswagen bedrijfswagen voldoet aan de laatste uitlaatgasnormen.

AdBlue is een milieuvriendelijke synthetische vloeistof, die bestaat uit gedemineraliseerd water (67,5%) en ureum (32,5%). Deze vloeistof wordt gebruikt om de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) te reduceren en draagt er aan bij dat jouw Volkswagen bedrijfswagen voldoet aan de uitlaatgasnormen.

Wanneer bijvullen?

1
Eerste waarschuwing: nog 2.400 km rijden

De eerste melding wordt gegeven wanneer je nog 2.400 kilometer kunt rijden. Deze melding wordt iedere 100 kilometer herhaald totdat de actieradius 1.000 kilometer is.

Eerste waarschuwing: nog 2.400 km rijden
2
Tweede waarschuwing: iedere 50 km herhaald

Bij een actieradius van 1.000 kilometer verandert de waarschuwing, en wordt deze oranje. Je wordt nu iedere 50 kilometer gewaarschuwd door een geluidssignaal.

Tweede waarschuwing: iedere 50 km herhaald
3
Derde waarschuwing: na uitschakelen auto niet herstarten

Vul je na de oranje waarschuwing jouw AdBlue-tank nog steeds niet, dan wordt de waarschuwing rood. Zodra dit gebeurt kan de auto niet worden herstart nadat deze is uitgeschakeld. Jouw auto is dan niet defect, maar de AdBlue-tank moet eerst worden bijgevuld voordat je verder kunt rijden.

Derde waarschuwing: na uitschakelen auto niet herstarten

Wie kan mijn AdBlue-tank bijvullen?

Jouw AdBlue-tank kan je het beste laten bijvullen door jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealerOpent een externe link omdat:

  • Het bijvullen bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer scherp geprijsd is.
  • Het personeel getraind is in de omgang met AdBlue.
  • Er speciale adapters op de vulpijp nodig zijn om te voorkomen dat er wordt gemorst.
  • Jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer beschikt hierover.

Vijf handige tips:

  1. Per ongeluk AdBlue in jouw brandstoftank gegoten? Start de motor dan niet, maar neem contact op met jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealerOpent een externe link.
  2. Giet alleen AdBlue in de AdBlue-tank; vul de AdBlue-tank niet met andere vloeistoffen.
  3. Voorkom dat de AdBlue vervuild raakt.
  4. Als kleine hoeveelheden AdBlue in contact komen met bijvoorbeeld de lak van de auto, veeg dit dan weg en spoel het gebied zo nodig af met water.
  5. Meer informatie over AdBlue en het bijvullen vind je in het instructieboekje van jouw Volkswagen bedrijfswagen.

Disclaimer van NL

  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.