2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Opslag van banden

Bandenservice.

Opslag en wisselen van je banden.

Ben je toe aan een bandenwissel, maar weet je niet waar je je huidige banden moet opslaan? Jouw Volkswagen Bedrijfswagen dealer regelt het wisselen en zorgt ervoor dat jouw banden worden opgeslagen onder de juiste omstandigheden. 

Bandenwissel werkzaamheden
Prijs (excl. BTW)
Band vervangen
€ 20
Zomer-/winterbanden wissel: Complete set zonder opslag
€ 32
Zomer-/winterbanden wissel: Complete set met opslag 
€ 65
Zomer-/winterbanden wissel: 4 losse banden zonder opslag
€ 74
Zomer-/winterbanden wissel: 4 losse banden met opslag 
€ 107

Bandentips.

Spaar band en brandstof.

De juiste bandenspanning.
Door een ideale bandenspanning kun je jaarlijks zo'n €100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWB)
Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van jouw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet jouw reservewiel niet.
Controleer zelf om de vier weken jouw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heb je een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht je hoge snelheden? Controleer de spanning van jouw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.
Ons advies: minimaal 4 mm.

Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet je dus jouw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor jouw veiligheid en die van jouw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 4 mm en minder te vervangen.

Meer weten?