2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
APK van bedrijfswagen

APK.

All-in-apk nu € 25.

De APK(algemene periodieke keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak jouw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van jouw auto, de gewichtsklasse en het type brandstof.


Wat wordt er gecontroleerd bij de apk?
De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat jouw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit:

Verkeersveiligheid.
De remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

Milieu.
Uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine- of dieselmotor wordt de uitstoot (afhankelijk van het bouwjaar) gemeten via het EOBD-systeem. Bij auto's met een LPG- of aardgasmotor heeft de apk altijd een viergasmeting.

Registratie.
Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatie- oftewel chassisnummer en de gebruikte brandstof. Sinds 1 januari 2014 moeten alle RDW-erkende bedrijven de kilometertellerstanden registreren. Het gaat om voertuigen tot en met 3.500 kilo GVW.

Wanneer moet je jouw bedrijfswagen laten keuren?
Het tijdstip waarop je een apk moet laten uitvoeren, is afhankelijk van de leeftijd en brandstofsoort van jouw bedrijfswagen.

Tip.
Je kunt jouw Volkswagen bedrijfswagen tot twee maanden voor de eerstvolgende apk-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaar verlengd. Heb je ook andere merken in jouw wagenpark? Geen probleem. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Servicevideo APK.

Hoe werkt het?
 
 1. Plan een afspraak bij jouw dealer.
  Je maakt online, telefonisch of aan de balie een afspraak. Je kunt bijna altijd binnen een week terecht.

 2. Breng de auto voor apk, of laat hem door ons ophalen.
  Je kunt gebruikmaken van de haal- & brengservice van Volkswagen Bedrijfswagens. Zo brengen wij je bijvoorbeeld graag naar jouw bestemming in de buurt, nadat je jouw auto bij ons heeft afgeleverd voor onderhoud of reparatie. Of we halen jouw auto bij je op en leveren deze weer bij je af. Je kunt jouw voorkeur opgeven als je een afspraak maakt. Uiteraard is ook vervangend vervoer mogelijk.

 3. De apk wordt uitgevoerd.
  Mocht de bedrijfswagen niet geheel door de keuring komen, dan nemen wij contact met je op om het herstel en eventuele gebreken te bespreken. Na de keuring wordt je bedrijfswagen door de dealer afgemeld in de officiële systemen van de RDW en ontvang je een nieuw keuringsrapport. 

 4. Je haalt jouw bedrijfswagen op, of wij brengen hem langs op het afgesproken tijdstip.
  Zónder verrassingen achteraf. je betaalt de overeengekomen prijs (bij onderhoud gratis) en neemt de auto mét het keuringsrapport weer mee.

 

Veelgestelde apk-vragen bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer.

Geen probleem. Doordat wij de gegevens online controleren, is het tonen van een fysiek kentekenbewijs (pasje of papier) niet nodig bij de apk.

Bij iedere apk horen de afmeldkosten van € 3,85 bij het RDW (vergelijkbaar met leges). Bij apk in combinatie met onderhoud betaal je deze afmeldkosten apart, bij een losse apk van € 25,- zijn deze kosten reeds opgenomen in de prijs. In dat geval is all-in € 25,- ook echt € 25,-. Verdere kosten zijn er niet, behalve als er reparaties nodig zijn om de auto goedgekeurd te krijgen. Deze stemmen wij altijd van tevoren met je af.

Als jouw voertuig al eerder is gekeurd, dan kun je de vervaldatum van de apk-keuring hier bekijken. Je kunt ook het keuringsrapport checken.

Als jouw voertuig nog niet eerder is gekeurd, kun je in onderstaand schema zien wanneer jouw voertuig voor het eerst een apk nodig heeft. Je leest hier ook af hoe vaak je jouw voertuig moet laten keuren.

Leeftijd van jouw bedrijfswagen
Brandstof
Wanneer keuren?
Eerste toelating na 1-1-2005
Benzine en/of elektromotor
Eerste apk na 4 jaar, daarna 2x na 2 jaar, daarna elk jaar
Eerste toelating na 1-1-2005
Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch)
Eerste apk  na 3 jaar, daarna elk jaar
Eerste toelating vóór 1-1-2005
Alle
Eerste apk na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder
Alle
Eens per 2 jaar
Eerste toelating vóór 1-1-1960
Benzine en/of elektromotor
Geen apk-plicht
Deze tabel is van toepassing op personenauto's en lichte bedrijfsauto's (onder de 3.500 kg).
Zware voertuigen (boven de 3.500 kg) en bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, vervoer gevaarlijke stoffen) dienen jaarlijks gekeurd te worden.

Meer service.