Onderhoud & Reparatie voor iedere Volkswagen Bedrijfswagen

Onderhoud

Voor iedere Volkswagen Bedrijfswagen

Voor iedere Volkswagen Bedrijfswagen

Vakkundig onderhoud volgens fabrieksvoorschriften voor jouw Volkswagen Bedrijfswagen

Je Volkswagen Bedrijfswagen regelmatig laten onderhouden voorkomt de kans op dure reparaties. Op alle werkzaamheden en op de originele Volkswagen onderdelen die vervangen worden, ontvang je 4 jaar garantie. Daarnaast ontvang je gratis pechhulp in Europa na onderhoud bij de Volkswagen Bedrijfswagen dealer. Bekijk op deze pagina alle soorten onderhoud. Heb je hulp nodig om te bepalen welke onderhoud jouw bus nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op.

Onderhoud door gekwalificeerde merkmonteurs. Voor Mekaar. Met de Altijd Door Service.

Neem contact opOpent een externe link

Ik ben op zoek naar:

Economy Service

Schadeherstel

APK keuring

Autobanden

Airco service

Occasioncheck

Ik ben op zoek naar:

Plan een werkplaatsafspraak 

Op basis van je kenteken is het mogelijk om de onderhoudskosten van jouw bedrijfswagen in beeld te brengen. Kies vervolgens een tijdstip dat voor jou uitkomt en maak een afspraak.

Jouw bedrijfswagen in optimale conditie

Onderhoud bedrijfswagen

Variabel of vast; altijd het beste onderhoud voor jouw Volkswagen bedrijfswagen.
Kundig en regelmatig onderhoud van jouw bedrijfswagen is essentieel om veilig op de weg te blijven en zonder problemen van A naar B te komen. Zo blijft jouw bedrijfswagen motorisch en op andere vlakken in optimale conditie én verhoog je bovendien de eventuele inruilwaarde. Wij bieden je daarom twee typen onderhoudsservice: variabel en vast.

Neem contact opOpent een externe link

Bedrijfswagen onderhoud op variabele basis

Vrijwel alle Volkswagen bedrijfswagens kennen een onderhoudsinterval, ook wel Long Life onderhoud genoemd. De boordcomputer van de auto herinnert je automatisch wanneer er onderhoud uitgevoerd moet worden. Bedrijfswagens geproduceerd voor 2014 kennen een enkele servicemelding. Bij deze auto's wordt de inspectie- en olieservice gelijktijdig uitgevoerd. De auto's vanaf 2014 kennen meestal een dubbele servicemelding, hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen inspectie- en olieservice. In dit geval zal de boordcomputer aangeven welk onderhoud nodig is.

In de onderstaande tabel vind je per model de maximale onderhoudsintervallen. Het moment waarop een servicemelding verschijnt, wordt bepaald aan de hand van gebruik en rijgedrag. In de praktijk kan de servicemelding eerder verschijnen dan het aangegeven maximum. 

Onderhoudsintervallen variabel onderhoud

Veelgestelde vragen Variabel onderhoud

Vast onderhoud

De naam zegt het al; bij vast onderhoud staat van tevoren vast hoe vaak jouw bedrijfswagen voor onderhoud naar de dealer moet. Het ene jaar voor klein onderhoud, het jaar erna voor groot onderhoud. De exacte inhoud van de onderhoudsbeurt is afhankelijk van het model, de kilometerstand en de leeftijd van jouw bedrijfswagen. De dealer kan je hier alles over vertellen.

Onderhoudsintervallen klein onderhoud

Veelgestelde vragen vast onderhoud

Aanvullende werkzaamheden

Het kan zijn dat er aanvullende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers.  Vanzelfsprekend wordt dit vooraf met je afgestemd; inclusief een heldere prijsopgave.

Aanvullende werkzaamheden volgens fabrieksvoorschrift

 • interieurfilter vervangen voor een gezond binnenklimaat
 • luchtfilter voor de motor vervangen
 • brandstoffilter vervangen
 • bougies vervangen (alleen voor benzine en CNG)
 • remvloeistof verversen
 • DSG-olie verversen (alleen voor Automaat)

Kleine reparaties direct klaar. Ook op locatie.

Als een reparatie maximaal één uur duurt, voeren wij die direct uit, zodat je snel weer door kunt. Een afspraak hiervoor maken is niet nodig, want je kunt komen wanneer het je uitkomt. Lukt het niet om bij ons langs te komen? Dan komen wij naar jou toe, op de locatie die jou het beste uitkomt. Dan kan jij doorwerken.

De volgende reparaties duren minder dan een uur:

 • accu vervangen 
 • multiriem vervangen
 • ruitenwissers vervangen
 • lampjes vervangen
 • band reparatie 
 • ruit reparatie
 • vloeistoffen bijvullen

Neem contact op met een dealerOpent een externe link

Disclaimer van NL

 • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.