2.7.59.2, 2018-07-27 07:59:52

Veilig de winter door.

Met winterbanden altijd veilig de winter door.

Kopen, wisselen of vervangen: Volkswagen Bedrijfswagens helpt jou ook als het glad wordt!

De dagen worden korter, de avond valt eerder in en vanwege regen, sneeuw en ijzel worden de wegen gladder. Genoeg redenen om goede winterbanden onder jouw bedrijfswagen te hebben. Want veiligheid gaat altijd boven alles. En omdat dit één van de continue prioriteiten van Volkswagen Bedrijfswagens is, helpen wij je graag om zo veilig mogelijk op de weg te blijven. Wil je nieuwe winterbanden kopen? Of juist advies over het wisselen? Je kunt altijd terecht bij één van onze experts. Door deze tips maar ook op de werkplaats maken we je graag wegwijs in de wereld van de winterbanden. Zo houden we het voor iedereen veilig.

Goede banden essentieel voor jouw veiligheid.

Uitgedroogde winterbanden kunnen leiden tot een klapband en banden met een sterk verminderd profiel slippen sneller. Als de bandenspanning te laag is, verbruik je meer brandstof en rijd je dus minder zuinig. Zorg daarom dat jouw banden in orde zijn.

Gratis Bandencheck.

Voor jouw veiligheid controleert jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij onderhoud kosteloos jouw winterbanden op spanning, profiel en beschadigingen. Mocht het nodig zijn, dan worden jouw banden gerepareerd of vervangen.

Bandenhotel.

Kies je voor winterbanden, maar weet je niet waar je de zomerbanden buiten het seizoen moet opslaan? Het ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Zodra het weer tijd is voor zomerbanden, zorgt jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer voor een snelle bandenwissel.

 

Wat kost het om banden te laten wisselen?

Werkzaamheden (consumentenprijzen excl. BTW) 
PPS CODE
Wielenset wisselen € 32,25
44WZ
Wielenset wisselen incl. opslag en transport € 62,00
44WO
Losse bandenset wisselen € 69,40    
44BZ
Lossebandenset wisselen incl. opslag en transport € 99,15
44BO

Het tijdig wisselen van zomerbanden naar winterbanden is zeer aan te raden. Ten eerste houd je de kwaliteit van beide type autobanden optimaal, doordat je ze gebruikt in de seizoenen waar ze voor bedoeld zijn. Ten tweede, en dit is het belangrijkste: jouw veiligheid op de weg is met winterbanden een stuk groter. Winterbanden hebben een dieper profiel, waarmee regenwater sneller wordt afgevoerd en jouw grip op het asfalt vergroot wordt. Het tijdig verwisselen is dus van groot belang.

Regelgeving over winterbanden.

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, in een groot deel van Europa echter wel. Onderstaande tabel geeft meer informatie over verplichting per land. Voor jouw veiligheid raadt Volkswagen Bedrijfswagens je aan om bij winterse omstandigheden altijd gebruik te maken van winterbanden.

 

Geen verplichting
Verplicht
Verplicht per bord
Andorra
 Albanië
 Montenegro            
 Frankrijk
 België
 Bosnië-Herzegovina 
 Noorwegen
 Italië
 Bulgarije
 Duitsland
 Oostenrijk
 Spanje
 Denemarken
 Estland
 Roemenië
 Zwitserland
 Griekenland
 Finland
 Servië
 
 Groot-Brittannië
 IJsland
 Slovenië
 
 Hongarije
 Kroatië
 Tsjechië
 
 Ierland
 Letland
 Turkije
 
 Nederland
 Litouwen
 Wit-Rusland
 
 Oekraïne
 Luxemburg
 Zweden
 
 Polen
 Macedonië
 
 
 Portugal
 Moldavië
 
 

Tips voor veiliger en zuiniger rijden.

De juiste bandenspanning.
Door een ideale bandenspanning kun je jaarlijks zo'n €100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWB)
Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van jouw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet jouw reservewiel niet.
Controleer zelf om de vier weken jouw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heb je een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht je hoge snelheden? Controleer de spanning van jouw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.
Ons advies: minimaal 4 mm.

Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet je dus jouw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor jouw veiligheid en die van jouw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 4 mm en minder te vervangen.

Meer service.