Fleetportal

Kosten en administratie van jouw wagenpark beter beheersbaar

Speciaal voor wagenparkbeheerders (fleetowners) heeft Volkswagen Bedrijfswagens in samenwerking met MIND de slimme Fleetportal ontwikkeld. Met de Fleetportal heb je werkelijk alles in handen om jouw wagenpark efficïenter in te zetten, kosten te beheersen en tegelijk te voldoen aan de regels van de Belastingdienst. Je ziet via de wagenparkbeheer-software in één oogopslag welke bedrijfswagens actief zijn, welke beschikbaar zijn en welke onderhoud nodig hebben. Bovendien kun je bestuurders bewust maken van verbeterpunten in hun rijgedrag, met als resultaat een lagere brandstofrekening. Kies je ook voor meer overzicht, meer inzicht en minder kosten?

Handig om te weten

Proactief besparen. Wees hoge kostenposten te slim af.

Geschikt voor de Belastingdienst. Ideaal voor de belastingaangifte.

De rittenregistratie via de Fleetportal (voor je als fleetowner) en de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app (voor berijders) is ontwikkeld volgens de strikte regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld. Je hoeft dus geen apart rittenadministratie-systeem of aanvullende wagenparkbeheer software aan te schaffen.

Rit privé, woon-werk of zakelijk? Gewoon een kwestie van aanvinken.

Gebruiken jouw berijders ook privé de wagens uit jouw wagenpark? Met de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app gaat het bijhouden van de rittenadministratie gemakkelijker dan ooit. Bij elke gemaakte rit kan de bestuurder eenvoudig aanvinken of deze privé, woon-werk of zakelijk was. Nooit meer gehannes met boekjes of onvolledige gegevens.

 

Verschillende rijders met dezelfde auto? Elke bestuurder kan zichzelf apart aanmelden.

Maken verschillende medewerkers gebruik van dezelfde bedrijfswagen? Geen probleem. Bestuurders melden zich in de wagen eenvoudig aan met hun eigen pas.

Digitale registratie van reis-, werk- en overuren. Ideaal voor jouw administratie en de belastingaangifte.

De reis-, werk- en overuren van alle bestuurders worden digitaal geregistreerd en zijn eenvoudig te rapporteren. Data in de Fleetportal is 100% nauwkeurig. Oftewel: onmisbaar en zeer handig voor jouw eigen administratie, die vlot en betrouwbaar verloopt. Goed om te weten: de rittenregistratie via de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app is ontwikkeld volgens de regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld.

Duurzaamheid. Stimuleer efficiënt rijgedrag.

Vergelijk de Think Blue-scores van bestuurders. Werk aan lagere brandstofkosten.

Vergelijk verschillende berijders met elkaar en beoordeel deze aan de hand van hun 'Think Blue-score', een cijfer voor het rijgedrag. Zo kun je verantwoord rijdende bestuurders belonen. Resultaat: Je voorkomt schade en brengt de brandstofkosten omlaag.

De Think Blue-score. Hoe lager het brandstofverbruik, hoe hoger de score.

De Think Blue-score meet hoe zuinig en verantwoord een bestuurder rijdt op een schaal van 1 tot 100. De score is af te lezen via de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app en in Fleetportal.

Gemak. Optimale gebruiksvriendelijkheid.

Deel de status van jouw wagens met de dealer. Betere service, minder kosten.

De status van jouw bedrijfswagens wordt gedeeld met jouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer. Handig als er bijvoorbeeld een storing is. De dealer neemt dan contact met je op om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Zo minimaliseer je de tijd dat de auto stilstaat.

Stilstand voorkomen. Dankzij de melding kun je waar nodig ingrijpen.

Jouw wagenpark staat continu (real time) in verbinding met de Fleetportal. Zo weet je precies wat de status is. Brandt er een lampje? Voorkom onnodige of ongelegen bezoekjes aan de garage met tijdig onderhoud. En wees er zodoende op tijd bij om erger te voorkomen. Je ontvangt bijvoorbeeld een melding als er een accu aan vervanging toe is. Jouw voertuigen staan nooit meer onnodig stil.

Wagenpark

Inzicht en overzicht. De status van jouw wagenpark beter in beeld.

Jouw wagenpark efficiënter inplannen.Volg en traceer via de GPS-module.

Dankzij de ingebouwde GPS-module zie je als fleetowner real-time waar jouw bedrijfswagens zich bevinden. Zo kun je ze onder meer efficiënter inplannen. Daarnaast kun je checken wat de status van de wagens is. Je ziet kortom in één oogopslag of en waar ze inzetbaar zijn.

Inzicht uitstoot

Inzicht in jouw uitstoot. Optimaliseren CO2 footprint.

Voorkom als fleetowner onnodige ritten. Beter voor jouw budget én het milieu.

Met de Fleetportal gaat plannen van de inzet van jouw bedrijfswagens veel efficiënter, want je ziet real-time de locatie van jouw auto’s. Bovendien kun je de routes aanpassen bij onverwachte gebeurtenissen. Zo voorkom je dat er onnodige kilometers gemaakt worden. Je bespaart niet alleen veel brandstof, maar jouw wagenpark stoot ook minder CO2 uit. Wel zo duurzaam.

Disclaimer van NL

  • Om We Connect te kunnen gebruiken, heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig. Log in via de We Connect-App met je gebruikersnaam en wachtwoord en registreer je wagen in jouw account. Voor We Connect Plus heb je tot 90 dagen na voertuigoverdracht om je bedrijfswagen te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de Volkswagen We Connect-app (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) om de diensten volledig te kunnen gebruiken tijdens de overeengekomen kosteloze periode. Een geïntegreerde internetverbinding maakt het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect mogelijk. De binnen Europa gemaakte datakosten worden gedragen door Volkswagen AG als onderdeel van de netwerkdekking met uitzondering van de Streaming & Internetdiensten en individuele In-Car Apps. Om gebruik te kunnen maken van de streaming- en internetdiensten, individuele In-Car Apps en de Wi-Fi-hotspot, kunnen data-abonnementen worden gekocht bij de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom en worden gebruikt binnen de netwerkdekking in tal van Europese landen. Informatie over de voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen is beschikbaar op vw.cubictelecom.com. Als alternatief kan de bestuurder internetradio en mediastreaming gebruiken via een mobiel apparaat (bijv. smartphone) dat als mobiele wifi-hotspot kan fungeren. In dit geval zijn de betreffende diensten alleen beschikbaar in combinatie met een bestaand mobiel abonnement tussen jou en je mobiele provider of met een afzonderlijk daartoe afgesloten contract en alleen indien dekking beschikbaar is. Afhankelijk van je mobiele abonnement kan voor gegevensuitwisseling via internet extra kosten in rekening worden gebracht (bijv. roamingkosten), vooral als je de dienst in het buitenland gebruikt. Om de gratis We Connect app te gebruiken heb je een smartphone met een geschikt iOS of Android besturingssysteem en een simkaart met data-optie nodig. Je hebt ook een geschikt mobiel abonnement nodig dat al bestaat of apart is geregeld met je mobiele provider. De beschikbaarheid van de individuele We Connect- en We Connect Plus-services die in de pakketten worden beschreven, kan van land tot land verschillen en is ook afhankelijk van het voertuig of de uitrusting. Deze diensten zijn beschikbaar voor de duur van de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de contractperiode onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen of zelfs beëindigd worden. Ga naar connect.volkswagen-we.com of vraag je Volkswagen dealer om meer informatie. Voor informatie over de voorwaarden van je mobiele telefoon kun je contact opnemen met je mobiele provider.